Як Правильно Спробуйте вино

Сергій Доля пише:

Вперше в Парижі в Музеї Вино. Незважаючи на те, що я спілкуюсь з виномом досить часто, багато речей були повною оксамитовою для мене, а в кінці тригодинного туру ми запропонували за смаком вина і навчи, як це зробити правильно.

30 фотографії

Музей вина в Парижі був заснований Ешансонами (він-колесами) - предками сучасних сомельє. Ешансонс приготував вино царя і перевірив на себе, чи отруюється він:

р.

Експозиція музею починається з давнього Єгипту. У цей час вино було прийнято вважати божественним напоєм та п'яними жилетами, які були у контакті з Богом.

Виставка зосереджена на французьких вин. Наприклад, за допомогою цього хреста французи загиблими маленькими птахами «мерляни», які видають виноград. На честь цих птахів виноград називався "Мерлот":

Музей презентує безліч цікавих інструментів для виробництва вина:

р.

06 мар

У провінції Шампанське, розташований на півночі країни, тут не було достатньо сонця і винограду були зібрані дуже пізно. Відповідно, не встигав бродити і взимку процес бродіння припинився. Навесні вона відновила і часто вибухнула бочки. Вино з цих бочок був названий вином Девіла, і його заборонили. У 17 столітті, за легендою, Дон Періньон придумав технологію розливу цього вина в пляшки, винайдені незадовго до британських і почали називати це вино Sparkling:

Замість джемів трафіку використовується тканина, замочена в воску, але пляшки все ще продовжують вибухати. Збережіть ситуацію, Яксон, який зробив перший в світі дротовий мус, який він витягнув з дружини корсет:

У той же час технологія не дозволила одній кількості вина бути пляшковим. Щоб приховати це, прийшла до колажу або краватки - шия пляшки була закрита фольгою:

3250Р. 3700Р.

Під час виробництва шампанського неприпустимо, що шлам залишається в ньому. Щоб уникнути цього, пляшку зберігають всередину в завершальному етапі і часто перевертають. Цей процес називається Remuage. Перед відправкою шампанського на продаж пляшки відкриваються і знімаються шлами. Цей процес називається дегоржаж:

Винні бочки традиційно виготовляються з Французького або американського дуба. Перед тим як перевернути дубове дерево в бочку, висушити 2-3 роки у відкритому повітрі. Під час старіння вина в бочки змішує дубильні речовини деревини і вина:

У 17 столітті після винаходу пляшки було багато експериментів з його формою.

Вони також експериментують з формою склянок. Наприклад, прототип цього шампанського скла був формою породи Мадама Попадур:

У 17 ст. невідомий англійський солдат спробував відкрити пляшку вина з гарматою і випадково придумав коркстепу:

, Україна

При необхідності в пляшці води можна зберігати до 7 місяців. За допомогою таких шаф виноград перевозили з Європи в Америку:

Тестован - чашка, що використовується сомельє для смаку вина перед подачею гостей:

р.

У 19 ст. Бордоська обл. вплинула на британську і в 1855 р. вони створили знамениту класифікацію для виноробів Бордо, названих 5 р.

Тут потрібно зробити ліричний відступ. Важливо!

Французькі вина діляться географічним регіоном. На пляшці можна писати Бордо або Бургундія або Алсаце, і т.д.

Кожен з цих регіонів ділиться на менші ділянки. Якщо винороби слідують всім правилам даної області, які зазвичай строгі, ніж правила великого регіону, то він може написати на пляшку назву площі, наприклад Medok або Chablis або Grave тощо.

У цих областях є специфічні виноградники, такі як Чато Маргот або Чато-О-Бріон або Чато Лафіт. Кожен з кращих виноградників цих областей, британський присвоєно рейтинг: від 1-го до 5-го Cru.

Музей відображає зразки дуже старовинного вина:

Наприклад, шампанське з Еперна в 1807. Зрозуміло, що це вино вже не п'ється, але пляшка все ще зберігається:

До дегустації ми показали альамбік - куб дистиляції коньяків (подібний пристрій також використовується для Armagnac):

Ми смакували 3 вина - Chablis і Pinot Noir від Burgundy і Medoc плюс одне бонусне вино - St. Emilion від Bordeaux:

Після відкриття пляшки спочатку потрібно почистити корку, щоб перевірити пляшку для коркової хвороби. Пори корки іноді можуть містити хвороботворні організми «бретаномізи», які синтезують неприємно-розплавні речовини. Якщо корок вражається, то буде запах, як брудна крига і собака, і сама вино буде придбати неприємні відтінки в ароматі і смаку:

У той час як кращий сомельє Росії Артур Саргсян заливив вино, кожен спробував зловити постріл в темряві винного льоху:

Традиційно для дегустації використовується скло, розроблене INAO (Wine Institute of France). Висота скла самому 13 сантиметрів, ніжки 7 сантиметрів. Скло проводиться ніжкою, щоб вино не нагрівав:

Дегустація вина можна розділити на 3 етапи:

1,1 км Око.
2. ніс
3. рот

Перш за все, необхідно зробити візуальну оцінку вина, тобто подивитися на колір вина на тлі білого скатертини або серветки:

За кольором можна вгадати з якої області країни вино походить від півночі Франції або південного. Як правило, чим більше північної області, тим менш насичений кольором і блідим вино буде, і більш південний, яскравіше і більш насичений. На наступному фото можна побачити її чітко. Ліворуч - світліший північний Бургундія, а праворуч - південна Бордо:

Також потрібно перекручувати скло таким чином, щоб вино промиває її внутрішні стінки, а потім подивіться на ноги або сльози, які зливаються назад. Якщо вони падають повільно, це означає, що є багато цукру або алкоголю у вині. Якщо швидко, вино легкий і неалкогольний:

Друге, що потрібно зробити, - це небезпечний аналіз, який є запахом вина.

Існує 3 види ароматів:
Первинні - аромати самого винограду
По-друге – аромати, пов’язані з бродінням
Теріар – аромати, які з'являються під час старіння в бочку або пляшці

Нарешті, у нас є смак вина. Ми маємо 4 зони на нашому язику. Кожен з них відповідає за певний смак: солоний, кислий, солодкий і гіркий. Необхідно взяти пік вина і мити всю порожнину рота з ним, щоб всі рецептори мови беруть участь:

Після цього перед тим, як проковтнути вино, потрібно малювати в деяких повітрях, роблячи губи трубкою і прогасити через носі. Це зроблено так, щоб аромат повністю розкрився:

Я хочу поділитися парою цікавих речей, які я дізнався сьогодні.

Якщо ви залийте червоне вино на вашому одязі, слід залити його зверху білим вином, а потім залити його сіллю. У цьому випадку можна мити.

Француженка говорить про те, що їх ф'єгра відмінно поєднується з нашими пряниками. Я не чекав.

Почуття шампанської лазні багато разів. Насправді вони зазвичай приймають ванну водою і заливають пару пляшок шампанського зверху. У той час, коли «навишній хлопчик» вирішили зробити ванну для улюбленого чистого шампанського. Я не знаю, як багато пляшок кристала, але не знаю, що спирт чудово поглинається через шкіру. В цілому, як тільки його улюблене сало в цю ванну, вона відразу загинула від алкогольної отруєння.

Кілька слів, які ви можете дізнатися і вводити в розмову:

"Завдяки мені старший пінот ноірчика."

"Я боїться, щоб залити в роті."

"Що про 2007 Гюрзтрамінер?"

Джерело: