Дерев'яний хмарочос.

Я прийшов на фото цієї будівлі онлайн.
Я не можу допомогти, але поділитися з вами, що я знайшов про нього.
(7 фото і деякі лавки)

Незвичайна 13-поверхова дерев'яна конструкція, 38 метрів висока, може спостерігатися рік і половина тому в Архангельській області в Соломла.

Автор і предеман - один чоловік Микола Сутягін. Він побудував свою хмару в першу чергу з економічних причин з дерева. І хоча не було такого проекту, і він не був архітектором шляхом навчання (проста сільська людина, але з підприємницькою іскрою в куточках), будівництво простягається на кілька десятиліть. Основна причина такої протяжної конструкції - в середині її будівництва "люкі" Сутигін прибуває довго в місцях не так віддаленого.

Дуже реалізація проекту дуже нагадує ЖК «Вертикаль» (який ще пам’ятає перше ім’я теперішній Mirax «Well House». Простіше кажучи, спочатку ідея була будувати стандартний будинок, добре, можливо, трохи вище, ніж сусіди, але з прогресом будівництва, апетити зростали і з ними підлоги.

Будинок Сутягіна був визнаний відчуттям року на конференції «Будівництво в північних містах», що відбувся в Норвезькому місті Трондхайм, було заплановано врахувати в Книгах Guinness Records як найбільшу дерев'яну будівлю у світі.

У липні 2008 року судом було встановлено, що будівля була побудована незаконно, оскільки забороняється будувати приватні дерев'яні будинки на двох поверхах без попереднього затвердження з боку органів влади, і повинні бути збитими за рахунок власника. Судагін звернувся до рішення суду. Згідно прес-секретару Федеральної служби хеліфу в Архангельській області Наталя Кітаєва, будинок повинен бути зведений не пізніше 1 лютого 2009 року.

22 грудня 2008 р. працівники почали демонтаж будівлі. 23 грудня 2008 в НТВ Новини було показано відео про початок знесення будинку. 26 грудня 2008 року було зібрано верхню вежу будинку Сутигіна. На початку лютого 2009 року будівля повністю зруйнована.

Джерело: