Наш простір.

Напередодні п’ятої річниці першого людського польоту в космос, у мене є можливість і бажання поділитися фотографіями з сімейного альбому.
Справа в тому, що моя невелика Батьківщина є містом Чкаловська, Нижній Новгородській обл., колишньому селищі Василев Слобода. Саме тут Валерія Павлович Чкалов народився в 1904 році.
І тут, до Батьківщини відомого пілота, пілоти-космонавти СРСР прагнули дістатися, щоб відвідати будинок, де жив і відвідати музей в ім'я. Ці люди, починаючи з Гагаріна, реалізовували сон Чкалова: до хвилі навколо кулі, навколо Землі. Я відвідав музей RSC Energia, в Королієві і побачила землевласників першого астрономаута з власними очима. Це, без перебільшення, люди одного з найскладніших і героїчних професій.
Я мав можливість зустрітися з рідними альбомами. Всі фотографії оригінальні і опубліковані в Інтернеті вперше. й

1,1 км У 1968 році мама Утіна Галина Федорівна почала працювати кореспондентом районної газети «Знам’я», а вона отримала перше інтерв’ю з А. А. Леоновим – пілотно-космонавтом СРСР, Герой СРСР, першим космічним У 1975 році за участь у спільному проекті з США «Союз-Аполло», коли в космосі здійснювалася перша стикування суден двох різних країн.
Гангар в будинку-музею Чкалова, на фото: А.А. Леонов в центрі, мати - екстремальне право.

2,2 км Хочу відзначити, що астронавти приїхали до нас не на замовлення, а за викликом серця. Нехай вони хотіли доторкнутися до речей, які вони доторкнулися. Чкалов, торкнутися і водити літаки, які він протестував і летять.

Автограф А.А. Леонов на фото будинку-музей.

3. У Сторінка фотоальбому.
На правому – фото Івана Панєва, секретаря болгарського Комсомолу, відвідування Чкаловського у 1969 році.

4. У Фото для газети Є.В. Хрунов, Герой Радянського Союзу, льотно-космонавт СРСР в будинку культури ім. Чкалова перед зустрічі з мешканцями Хкаловського. Євген Хрунов у 1969 році разом з Борисом Волиновом та Олексієм Єлисеєвом пішли на орбіту на космічному апараті Союз-5. Наступного дня, вперше в історії космонавтики були доковані два кораблі на орбіті. Після докінгу Союз-4 і Союз-5 суден, Хрунов і Алексєєв вирушили в зовнішній простір.

р.

5. 1981 р. У Чкаловська відкрив пам'ятник великій сільській місцевості.
На розпушувачі в першому ряду: в центрі - Г. М. Стекалов, Герой Радянського Союзу, льотчик космосу СРСР, праворуч від нього - Герой Радянського Союзу А. В. Біляков (у складі екіпажу «Чкалов, Байдуков, Беявков, Беляков, який зробив перший рейс з СРСР в Сполучені Штати на площині ант-25 по Північному полюсу в 1937), жінка в білому куртку - Т. В. Федорова, Герой соціальної праці, московський метро. Ліворуч, екстрім на мікрофоні є мій майбутній батько-в-право, Юрій Олександрович Бояршинов, в той час 1-й секретар районного комітету КПСУ.

6. Жнівень Зйомка мікрофоном. Геннадій Михайлович зробив 5 космічних рейсів-1980 - "Союз-Т3", 1983 - "Союз-Т8", 1984 - Союз-Т11, 1990 - "Союз-ТМ10" і 1995 - "Союз-ТМ21". У 1983 році стартував шостий рейс, але запуск Soyuz-T-10-1.

р.

7. Про нас Вирізи Беляковської стрічки, праворуч у білому костюмі – В.Д. Зудов, Герой СРСР, пілот-космонаут СРСР. В'ячеслав Зудов - мій землян, народився в Боро Горькому районі. У космосі в 1976 році "Союз-23", другий учасник екіпажу - В. Рождестевський

3159799

8. У Поблизу пам'ятника, астронавти висаджують зареєстровану ялинку.
Зудовська ялинка.

9. Навігація ...і Стрєкалов

10. Фото на нововідкритому пам'ятнику. Маленька жінка в центрі – дружина Чкалова, Ольга Єрасмовна. На лівому високе полковник – сина Чкалова, Ігор. Направо - Г. Стокалов

11. Загальна фото гостей пам'ятника.

12. Святокалов на в'їзді до Чкаловського музею

13.00 р. Подарункова фото екіпажу Союз-Т3 до мого майбутнього батька-в-права (Г. Стокалов, Л. Кізим, О Макаров).

14. 1985. В.Д. Зудов знову відвідав наше місто, мітинг 9 травня 40 років Перемоги

15.00 р. Пошиття квітів до пам'ятника з іменами загиблих у Великій Вітчизняній війні Чкаловця.

16. 1996 р. Візит С.Є. Савицької (з квітами), двічі Герой СРСР, льотно-космонаут СРСР, депутат Державної Думи до Чкаловського під час виборчої кампанії. Невелика білявка в середині є мій мати. Світлана Савицька, перший жіночий космонавт, щоб піти в зовнішній простір (1984, Союз-Т12)

17.00 р. У літаку вішалка. До права Савицької велика така дядька - ректор НТУ В.П. Кириленко.

18.2000. Візит до Чкаловська В.І. Севастиванов, двічі Герой СРСР, льотно-космонавту СРСР, депутат Державної Думи РФ. На мітингу привітають випускники з випускного класу. Віталій Іванович відвідав космос двічі - в 1970 році "Союз-9" і в 1975 році "Союз-18". Рік тому, 6 квітня 2010, він пішов.

доб.

19.00 р. На зустрічі з судновласниками.
Ми можемо додати, що в Чкаловська також відвідали пілоти-космонавти СРСР, Герої СРСР В.Н. Терешкова, Ю.П. Артюхін. Але немає фотографій в сімейному архіві з ними.

Я зробив.

р.

Джерело: