Інтернет і Північна Корея

Blogger Marina Litvinovich пише в її щоденник:

Минулого тижня ФСБ прийшло до уваги ініціативу відмовити доступу російських користувачів до служб Skype та Gmail та Hotmail. Відразу, звичайно, була розмова про «у нас є інтернет, як Північна Корея». Я вирішив розповісти вам про це.

14 зображень

Проксимус Під час своєї поїздки в Північна Корея Остання осінь, я зміг побачити і фільм, як працює інтернет, що відбувається, коли ви намагаєтеся Google, яка виглядає як Північнокорейська операційна система, і який антивірус використовується на північнокорейських комп'ютерах. Так, все в порядку.

Перший раз я відкрив Інтернет у виробничому центрі в заводі, що виробляє плитку різних розмірів і додатків. Росський острів у Владивостоку у 2012 році

На одному з комп'ютерів в контрольному центрі, коли я спробував перемістити мишу, попередження антивірусу Касперського негайно покривається:

Чи був цей Північнокорейський завод офіційно купити антивірус? Відповідає Maybe Kaspersky Lab.

2,2 км На іншому комп'ютері було знайдено сайт рослини, розміщений в Інтернеті. Він є. Не поганий загальний сайт:

3. У Сайт знаходиться на самому комп'ютері:

4. У Другий раз прийшов через Інтернет в електронній бібліотеці Kim Il Sung University.

5. Умань Університет має велику бібліотеку електронних та медіа. Як виглядає каталог:

6. Жнівень Ось один з свердловин всередині каталогу пішов:

7. Про нас З Росії не доступна.

8. У Для цього книжок в електронній бібліотеці Дуже зручно не відірвати або відірвати сторінки.

9. Навігація Не задоволені електронною бібліотекою, я вирішив перевірити наявність іноземних сайтів і ввести в адресному рядку www.google.com Ось результат я отримав:

10. На жаль, я не говорю з корейською, тому я сподіваюся, що у мене є деякі поважні друзі тут. Я думаю, що це говорить про те, що «Ви не можете доступу до цієї сторінки» (але ми чекаємо на переклад) (Frend atsman каже, що він перекладає як «Ви не можете завантажити google.com.) Невідоме ім'я хосту)

Дійсно, закривається доступ до міжнародного сегмента інтернету в Північній Кореї. Таким чином, мова йде про інтернет у Великобританії, але про внутрішньомережі, тобто про внутрішню мережу. Ця внутрішня мережа називається мережею Quanmen. Щодо того, як я зміг дізнатися, тільки спеціальні працівники та співробітники Головного ідеологічного відділу Північної Кореї мають доступ до мережі «повний».

У Університеті я також прокоментував класи, які відбувалися (відкривають двері аудиторії):

Студенти, як я розумію, навчалися програмування, бо єдине слово ви можете зрозуміти це mysql:

12. Я сподіваюся, хтось перекладає.

Я зацікавився вивченням Північнокорейської операційної системи. Це називається "Red Star" і він виглядає так, коли завантаження:

На базі системи є відкритий джерело Linux OS, він встановлюється протягом 15 хвилин. Крім того, Red Star також несе чіткі сліди впливу Microsoft: для неї створено спеціальну версію Microsoft Office. У системі є ігри, електронна пошта (званий "Пігєон") і інтернет-браузер, який вважається копію популярного Mozilla Firefox.

14. Всі права, завантажені:

Джерело: