Білі мармури Росії

Привіт, кожен! Я думаю, що хтось зацікавить.
Я вирішив писати про свою «малу Батьківщину» та «місто-формуючу» сільськогосподарське підприємство, де під час літніх канікул між 10 і 11-ими сортами почалася моя трудова діяльність:

Коельга – село в Еткулському районі Челябінської області.

с. Коельга – центр с. Коельга, старовинне козацьке поселення. Розташований в західній частині Еткулського р-ну на схилі річок Коельга та Увелька, на древньому Степовому шляху з Челябінської фортеці в місті Оренбург. Річка Коельга дав село своє ім'я. З 1735 р. в варіантах Koel, Koyigilga та ін. Так було названо в давні часи індо-іранянами або Турками відповідно до природних характеристик присутності весняних водосховищ, скелях і скелястого ліжка (коі є пружиною, весною в скелястому місці; камінь; Ельга – річка, кам’яна долина).

У с. є найбільшим у регіональному підприємстві з видобутку та переробки мармуру - АТ «Кельгамор». Історія своєї історії датується 1924 р., коли художня муфта почала міняти тут мармур, а сьогодні підприємство виробляє близько 45% обсягу мармурового виробництва всієї Уральської області. Білосніжний мармур долини річки Коельги змагається на ринку оздоблювальних матеріалів з мармуром з Греції та Італії. Продукція з неї подається в Білорусь, Казахстан, Болгарія, Німеччина, Китай, Польща, США.

Багато будівель великих міст Росії поєднуються з мармуром Коельгіна: Гранд Кремля, Урядовий будинок, Москва, станції метро Єкатеринбург і т.д. У спорудженні меморіального комплексу на Поклонній горі та кафедральному соборі Христа Спасителя в Москві, будівлі Челябінськського державного академічного драматичного театру імені Наю Орлова та ін.

В даний час село має Будинок культури, бібліотеку, медичну амбулаторну клініку, дві загальноосвітні школи, дві садки, школа мистецтв, центр дитячої та молодіжної творчості. Коельгінське відділення Оманжелінської сільської професійно-технічної школи готує тракторні драйвери та водіїв для села.

У 1952 р. бул. двічі Героя Радянського Союзу С. В. Хохряков, рідна з цих місць, була встановлена в м. Коельга. У 1965 році на фронтах Великої Вітчизняної війни був зведений обеліск.

У листопаді 1996 року в с. Михайла Архангела розпочали будівництво храму Михайла Архангела. У 1997 році відбулося освячення престолу та першого сервісу. У вересні 2000 року відвідав Патріарх Олексій II Московський і всієї Русі.

У статті розглянуто основні точки видобутку і переробки мармуру.

Тут буде 39 фото, будь ласка, не ламаються, кінець буде вказувати.

Коррі, близько 80 метрів глибоко.
На даний момент 3 кар'єри позитивно розвинені - основні, південні та інші.
Видобуток мармуру: світло (з різних відтінків), рожеві, гранітні відкладення також розробляються.
На фото можна побачити BelAz вантажопідйомністю 25 тонн і кранів. Якщо ви уважно дивитесь, ви можете бачити людей.

Білі мармури Росії р.

Головна кар'єра в ніч
Виробничо-переробна робота здійснюється цілодобово, 7 днів на тиждень.
Робота в кар'єрі одна з найскладніших, влітку температура становить 40-45 градусів над нуль, взимку це не рідкість і мінус 50.
Робота фізично складна, і відповідальність не мала.

Білі мармури Росії

Вертолітний вигляд кар'єри.
У фоні знаходиться річка Коельга (занурення з Увелкою трохи зліва, буквально 50 метрів вздовж каналу), а невелика частина села сама.
Дорога до кар'єри, до речі, доставляється ретельно - серпентин більше. І вправляти БелАЗ на ньому непросто - для цього потрібно мати Yates

Білі мармури Росії

Мармурові блоки готуються до семінару з дослідження та обробки.
На праву можна побачити пилки, які пилили шматки породи.

Білі мармури Росії

В основному, видобуток здійснюється таким чином: верхній шар породи, який не підходить для виробництва.
Методи видалення різні - основа використовується спрямованих вибухів.
Далі в скелю вводять ряд «попелів», після чого вводять спеціальну подушку, яка запалюється.
В результаті частина скеля відокремлюється від основного масиву і опускається вниз.

Білі мармури Росії

Подушка запалює, плита падає

Білі мармури Росії

Після цього порода ріжеться в блоки, а БелАЗ береться на обстеження, яка визначить кількість каменю, придатних для обробки в імпортному блоці.

197444

Я бачив її в процесі. З відомою «вирізати» нічого спільного.

Білі мармури Росії

Завантаження блоку в БелАЗ.

Білі мармури Росії

Загальний вигляд кар'єри з іншого боку.
На фоні є пельмені блоків, які не підходять для обробки.

На фоні – кар’єра Колега-Південь.
З кар’єрною кар’єрною кар’єрою, нехай рухаємось.
Блоки додатково досліджені, і якщо він підходить для перетворення, переданих в майстерню.

Білі мармури Росії

В цілому різні речі виготовляються з каменю, в цьому я просто набухає на елементи декору, пластин і т.д. (Я навмисно краплина мармурової крихти і пилу широко використовується в будівництві - все буває менш цікавим)
Загальний вигляд майстерні 1 для обробки.

Білі мармури Росії

Робота є важкою, постійною вологістю (мармур пилиться за допомогою дуже великої кількості води), мармурового пилу. А фізичне навантаження дуже висока. Влітку це гаряча, взимку вона холодна – все традиційно. До речі, камінь переважно холодний - взимку це додатковий мінус.
Без респіратора, немає нічого робити.

Білі мармури Росії

В процесі виготовлення пластин.

Білі мармури Росії

У процесі обробки пластина нарізається на шари необхідної товщини, багаторазово шліфуються, при необхідності промінь знімається і т.д.

Білі мармури Росії

Готові пластини упаковані в дерев'яних ящиках. Коробки забезпечують окремий контейнерний магазин.

Білі мармури Росії

Використовуються машини різних марок і виробників, переважно зарубіжних.
Ця картина є Симек.

Білі мармури Росії

На цій фото машина Axia дико розпилює плиту.

Білі мармури Росії

Натісніть хрест.
У режимі «мануальні» машини, в інших, необхідно попередньо записати відповідну програму, для якої є спеціальні люди.
У відділенні Я, потім десять років працював адміністратором.

Білі мармури Росії

Я не можу протистояти, а деякі фотографії, пов'язані з мармуровою крихтою і пилом.
У деяких магазинах є спеціальні дробарки, які подрібнюють камінь в кришку різних дробів.
Мармуровий пил також виробляється таким же чином.

Білі мармури Росії Р

Оздоблювальні вироби заливають в мішки різних розмірів (в основному пил), мармурові крихти вибираються автомобілями.

Білі мармури Росії р.

Що ми робимо. З літерою столиці.
Не можна описати всі продукти, це зрозуміло: занадто багато з них.
Далі тільки фотографії. також для обробки використання граніту та котушки.
Дивитися.

Білі мармури Росії

Пам'ятники виготовляються великим

Білі мармури Росії

Все буде виконано з каменю, не можна завдань.

Білі мармури Росії

стіл

Білі мармури Росії

стіл

Білі мармури Росії

Варіант фонтану.
Я поставлю тільки фотографії речей, з літерою столиці або просто цікавими моментами.

Білі мармури Росії

У офісі столик для зустрічей

549.26 Р

Фонтан на вході в головний корпус

Білі мармури Росії

Вхід.
Не поганий для села з населенням 3,000.

Білі мармури Росії

Іконостас, під будівництвом.

Білі мармури Росії

Іконостас в храмі, Коельга.

Білі мармури Росії

Kul Sharif Mosque, Казань.

Білі мармури Росії

Лука Тюльпан, Уфа

Білі мармури Росії (доб. 330954)

Храмовий комплекс в Хантиманському районі. У фазі розвитку. Якщо у кого-небудь є картина готовий, поставте його. Ось тільки восени.

Білі мармури Росії

Собор Христа Спасителя, Москва

Білі мармури Росії

Чи знаєте ви будинок?

62230404

Палац Приймальня, Астана.

Білі мармури Росії

No 39

меморіальний комплекс на пагорбі.
І багато, багато речей.

Дякую всім, можливо, хтось прочитає його.

Білі мармури Росії

Джерело: