Прибудуть магію в блакитному вертоліті. . й

Доброго дня!

Я Ігор, Я 44 роки, Я живу на південному узбережжі Білого моря – в Архангельську, і я працюю в обласній рятувальній службі протягом 13 років. В роботі досить багато, що просто вдалося сказати про десятиденний період, як додано ще один захід – отримав заявку на пошукову роботу в тайзі, де 27-е відсутнього мешканця.

З тих пір не було людей, що залишилися в сервісі на всіх ( хто на лісових пожежах, які знаходяться на пошукових роботах, які перетягують службу по місту, зішкнули пошукову групу для сусеків - довелося зробити для цього відправлення самостійно - це буде мій робочий день, плавно скасований день.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Для якості останнього, не заряджу - Я просто не маю професійної камери. Тут будуть кілька фото - 39 штук в цілому - про основні етапи пошуково-рятувальних операцій в тайзі.

Так преамбле.

27 червня на території одного з найвіддаленіших районів області вирушили рибальство. На 30-му він повернув на себе і поінформував місцеву владу, що його друг втратив у тайзі. Адміністрація і міліція організували пошук самостійно, але вони швидко закривали їх, так як район може бути досягнуто тільки річкою, і вона стала дуже неглибокою через спеку і групу повернулася з нічого. Не було доріг в тих частинах, тому голова місцевого управління направила заявку на роботу з пошуку на 1 липня. Це дуже поганий час для нас, тому що, як я сказав вище, люди в сервісі просто не залишаються. Відповідно, вони почали брухтувати, брухтувати, і в результаті, на 2-му добу вранці планується рейс до зони пошуку. З цього моменту починається амбулаторія, тобто пошук і рятувальні операції. Я не буду говорити про події, які передували вильоту групи – це велика рутинна робота дівчат – співробітників інформаційно-дорадчого центру та командира наземної пошукової команди (у планах всього земельного маршруту та розрахувати, де загублена людина може знизитися). Моє завдання – забезпечити основну групу з усім необхідним, щоб організувати авіаційну розвідувальну діяльність, координувати свій маршрут, кинути групу в правильному напрямку, а також при необхідності – надати медичну допомогу жертві (при звичайному виявленні його), а потім написати пучок звітів (включаючи обґрунтування того, чому використовувався вертоліт – його час трудових витрат 91 тис. рублів). Ну, це все.

так, Липень 3rd, 06:16.

Насправді, я повинен отримати пізніше, але тіло вирішив, що немає нічого витрачати час на солодкий ранковий сон і власник не дозволяв мені спати.

Що я бачив, коли я прокинувся? Всього 4 варіантів можливо, сьогодні варіант стелі. І люстра.

Це звичайний. Вимити, сніданки і диск – це час для роботи.

На роботі, перше місце в інформаційно-комунікаційному центрі (IDC). На нашому приході співробітники просто запустили зміни змін, але все готове до нас - і інформації і запит на виїзд і майно.

Це не стіл сфер-). Це супутникові телефонні комунікації. Супутникове спілкування на півночі не дуже стабільне, тому періоди гарантованого спілкування дівчат з IDC готують заздалегідь для командира наземного пошуково-рятувального колективу.

На вулиці, у дворі, начебто, ще одна група готується залишити - але вони подорожують на машині і є траси на їх території.

Ми спеціально перетворили ZILs - ви можете не тільки повністю жити в них, але і зробити свій шлях далеко в ліс - для цього вони змінили двигуни - дизельні двигуни доставляються замість рідного бензину. З бензином на таких дорогах не проходить:

Відразу в дворі хлопці з нашої групи роблять магічні карти - в несприятливій ситуації, їм доведеться чистити досить багато - близько 200 км в тазі - сплав по річці і огляд можливого маршруту втраченої людини. І досить значна частина човна повинна бути здійснена вручну – занадто невелика. Орієнтовний час маршруту - тиждень.

На додаток до групового обладнання кожен буде здійснювати рюкзак. У кутку чекає власник:

До вильоту корисно освіжити основні правила авіаційного пошуку в пам'яті. Вони описані в цій розумній книзі. Багато малюнків, формул – ціла наука про те, як шукати відсутні кораблі, літаки і люди.

Це область пошуку. Рожевий колір – це щось схоже на дороги в районі. Як правило, це лісові розрізи або мертві грунтовки.

До того ж, відстань від Архангельськ становить близько 2 годин на Мі-8:

Ми готуємо до аеропорту. Архангельськ залишається позаду. 25 км до аеропорту.

Прибудуть магію в блакитному вертоліті. . й _ Новини

Це наш синій вертоліт, де місцеві майстри літати.

Під час завантаження та заправки дошки передаються, подача рейсу, маршрут повітряного розвідки та місця передбачуваного розряду наземної групи обговорюються з екіпажем.

Автомобільний навантажений. Всередині є 2 додаткові паливні баки з гаслом, тому що літати далеко і бажано, щоб достатня кількість палива для зворотної дороги. Недбалий шанс заправити - пілоти попереджають, що на стрибку аеродрому, запас палива становить всього 560 кг - для нас це мінус.

Є багато інших вертолітів на паркінгу. Тут на цьому гіганті Мі-26 кілька років тому полярні дослідники були зняті з станції Північний полюс-32. Що корабель ледь мав достатньо палива для повернення. Розвиток Арктики неможливе без резервних ділянок для стрибків і запасів палива – але так далеко, на жаль, це не випадок. Реальне заправлення можливе тільки при прикордонних охоронцях на Новій Землі.

Ось ми йдемо! Архангельськ плаває під завіскою.

літати, як я сказав довгий час - тому що "боєць спить - служба йде"

Північна тайга. Це все ще "десентні" місця.

Далі піднімаємось на північний схід, гірше погода – хмарність нижче – максимальна стеля становить 275 метрів, заряджається дощем.

Але ми щасливі і ближче до області пошуку хмарність стає вище. Виявляється з вії - внизу перше відчуття снігу. Але це не його, це посудомийна машина. Дуже грибні місця, хоча.

В 12:00 ми йдемо в область пошуку. Тепер наступний етап - повітряний розвідувальник. Зараз кожен на вертолітному боті виглядає в різних напрямках на всіх очах. Суть повітряної розвідки полягає в тому, щоб пройти плановий маршрут, де людина може бути. Особлива увага - мисливські хати - вони завжди розглядаються першими. Друге завдання аерокосмічної розвідки полягає в тому, щоб вивчити річку, на якій група повинна пройтися – як вона невелика або змащена деревними сміттями. Ще одне завдання полягає в тому, щоб побачити, чи є будь-які диких тварин в зоні посадки. У випадку, коли пілоти повинні відлякати ведмедя з ліктями. Але це слова.

Першим флаймом не вдалося зробити різницю. Походимо до другого тесту. Це обов'язково. Якщо людина сидить десь, він не відразу розуміє, що він шукає його – відповідно, поки він виходить у відкритий і виявляє себе, вертоліт буде літати. Ми завжди робимо другий прохід для страхування. Але це не завжди допомагає тільки людям, які здатні рухатися. Тексти пісень, а це означає: Повідомляючи в тайзі, ви не помітите, що людина навіть будучи 2 кроки від нього, не що з вертольота. Загублені діти ховаються з вертольота. Отже, коефіцієнти не дуже ...

Ми щасливі! На другому підході на одному з хати ми помітили чоловіка, що відкинув руки.

Тепер завдання пілотів - знайти посадковий майданчик. Якщо це не так, ми будемо працювати з зовнішнім суспензією – просто говоримо, спускаємо і сходження на лебідку. Але пілоти майстерні і буквально вичавлюють їх Мі-8 на вигин р.

Тепер бігти до хати. В кінці чоловіка був «ур» – той, хто шукає. Притулок втомлений і оселився в хати. Не було їжі, я полюблю рибу. І залишило місце зникнення ще на 20 км з гаком! Я перевірив його в вертольоті - все добре, медична допомога не потрібна. Тим не менш, до кінця вірити, що він був знайдений, протягом тривалого часу не міг.

Швидко дістатися до найближчого села, де знаходиться посадковий майданчик. Іноді в селищі тайга можна знайти такі військові проїзди

Ми загубили нас, і швидко назад, паливо в резервуарах просто на шляху назад. А чоловік все ще стоїть на смузі, намагаючись реалізувати свою пригоду.

Повернутися до нас на обід.

Всі, будинки! Тепер навантажуйте машину і в основу. Вся практична фаза пошукової операції займала 8 годин і вартість бюджету половину мільйона рублів. Це його.

На підставі буде найбільш нудний – звіт. Для кожної пошукової операції відкривається особливий випадок, де пришивається пальня з паперу: анкети свідків, а також психологічний портрет втраченої людини, графік роботи – в цілому бюрократія ще однакова.

Але це те, що карта виглядає як після аеродинамічної розвідки – природно, в аномульованій формі і з пунктами маршруту, намальованими з GPS-навігатора.

Далі на комп'ютерну базу передано всю інформацію - це для зручності. У будь-який час сервіс та аналітики можуть виводити будь-які дані і сформувати необхідний звіт або аналітичну записку на будь-яку проблему. Дуже корисна робота.

Тепер, коли він надходить, це вісім годинок ввечері. Настав час водити додому.

Вдома, ніхто, всі будинки, які використовують свій правовий день. Прийміть мене природно-) Тому вечеря буде пізно, просто і самостійно.

6623562

І вихованець у вигляді собаки чекає всіх, щоб приїхати додому і веселитися. Не можна зіпсувати з собою.

Ну, ще трохи більше, щоб голодувати на телевізорі перед подушкою викликала гіпоксія мозку.

Гірський водоспад в Архангельську. Це ще білий колір...

Це його. У вихідні дні на роботі. Ведуться роботи лісу. Але що, як кажуть, це абсолютно інша історія...

Я зробив. Спасибі всім.

Джерело: http://