Острів Кілдін.

З цією поштою я починаю коротку фотозвіт про одну з таємниці Землі - Острів Кільдін. Тут буде багато фотографій і коментарів. Мої фотографії та багато іншого. Але дозволи публікувати їх, я отримав від авторів протягом тривалого часу, але на жаль, не всі фото хорошої якості.
Фотозвіт починається з анотації на сайті, створеному другом і колегою Дмитра Козинцевим:
Острів Кільдін, розташований на узбережжі Мурманського, кілька кілометрів на схід від виходу з бухти Коль. Найбільші острови, що лежать на узбережжі Мурманського. Острів є таємницею! Це незвичайне все: ім'я, геологія, краєвиди, озера, історія розвитку, жителі... Острів відрізняється від материка в геологічних структурах. Острів гірський; схили гір ніжні, в місцях, покритих мохами і травою. Західні і північні береги острова високі і круті. Висота північного узбережжя постійно зменшується з заходу на схід. У північно-східній частині острова є глибокий каньйон, вздовж якого потоки потоку.

р.

У декількох місцях на півночі і на південь від острова на крутих схилах є невеликі водоспади з різнокольоровими назвами «Особливе Spits», Дельєр. Є водоспад, який через вітер не досягається землі. У південно-східній частині острова Кільдін є зручна бухта для закріплень невеликих суден - Могиля Бей, відома з XVI століття. У 1594 р. в 1594 р. було вперше на карті У XVII-XVIII ст були вироби с. Соловецький монастир. На схід від бухти знаходиться озеро Граве - озеро реліктів, утворене приблизно. 2000 років тому. Озеро складається з декількох шарів: топ свіжий, дно - все вбиває сірководню, а в середній частині - солона вода з морською фауною !!! Озеро набуває рідкісним ендемічним - Кільда код, що входить до Червоної книги Російської Федерації, а озеро є Федеральним природним пам'ятником. Цей розділ острова, бухта, кепа і озеро, називається Греве після барбаричного руйнування і ткання табору англійськими флібусами в 1809 році. Після цього острів залишався безлюдним протягом тривалого часу. У XIX ст. На Kildin був проект з побудови "мегаполісу", але в результаті тільки юна пара норвезького Eriksen перемістилася в Kildin. На острові близько 60 років проживали три покоління родини Еріксен. На початку XX ст. влада регіону інвестувала значні суми в інфраструктуру острова. У той же час, на острові, під знаком рибалок, організований склад і пункт перевалки для незаконного відвантаження літератури з Норвегії до Архангельського. На початку радянського правила були амбітні плани розвитку острова. У короткий час на острові були сформовані рибальські артилери, йодне рослина, домашня тваринна ферма... На початку війни цивільне населення було скидано в різних областях Мурмасської області. Багато членів сім’ї Еріксен піддав репресії. Після чого почалася військова ера на Кільдіні, яка тривала до початку 90-х років минулого століття: оглядові та комунікаційні пости, перші в СРСР морського акумулятора MB-2-180, повітряна оборона, перші протиповітряні гармати, пізніше ракетні системи, береговий ракетний полк, аеродром, прикордонний пост та необхідна інфраструктура для забезпечення всіх вищевказаних. Сьогодні в Першій світовій війні є одно-дві мешканці Кільдину і одно-два, як і у Першій світовій війні. Таунами були вирощені і знищені. Немає населення. Все покинутий, з об'єктів – огляд і повідомлення зв'язку. Але ми віримо, що занедбаний остров поверне свою колишню силу!
Фауна острова представлена багатьма видами птахів, в тому числі тих, що вказані в Червоній книзі, і це не тільки гульки, але і птахи прей (робери, полярні вовки). З рідкісних рослин можна виділити Родіола рожевий - «золотий корінь».

Більше інформації про вищевказані факти та події можна знайти на
ostrov-kildin.narod.ru/index.html, а також на форумі Айлендерів. Що я вважаю себе бути. Я поставляю його поступово, оскільки це перший раз. Будь ласка, не порушуйте колекцію до кінця. Проксимус
Касаріна яхта. Капітан Сергій Курицин, офіцер повітряно-морського призначення. Ось де я побував на острові Кільцдін знову 22 років.

Подарунок острівцям. Вони також перевозять фільми і музику, курку і кропиви. Але це було відповідально.

Увечері прибули на могильну бухту і стояв на банці. У години ми познайомимося з мешканцями і власниками острова.

Хоча вони не є, я поділю деякі з островів краєвидів:
- місцевий резидент - запечена печатка

Відомий і таємничий "багатоповерховий" могильне озеро.

Не менш відомі камені "Тренчі"

р.

Шини

Панчохи

Водоспад з романтичною назвою «Покоївка» Невелика 40-59 метрів видима частина

водоспад, названий в пікі попередніх моряків - "Сльози моряків"

І це водоспад програє. вітер не допускає води, з всю красу осені, літати на землю. І вітер завжди міцний.

Так само вітер хоче кинути воду знизу вгору. Або просто біг-в.

Водоспад і вже зруйнована гідравлічна система свіжого водопостачання різних катерів по всій історії Кільдину. За винятком цього.

Кілька фото з видом на острів з моря і повітря
Кабо Булл - символ острова Кільдін

північний берег острова

р.

Посада засідання партії. Пост спілкування, спостереження та оповіщення.

Західний берег острова Кільдін. У правому куті пасажирський корабель Claudia Elanskaya, для концепції розміру.

р.

Перегляд острова з вікна літака. Погляд на острові, якщо ви уважно дивитеся, ви можете побачити колишніх позицій S-300.

р.

Кабо-Садден. Маяк. На фоні можна побачити будівництво військового аеродрому. Алас, «бомбований» своїми руками...

Залишки ВВП одноразового аеродрому

східний кінець острова

Ще один вид на схід

Острів Кілдін. Вид з Північного полюса

Головний вісник Тагірич. Він подається на острові понад 35 років!
На фоні, занедбані та ткані гаражні майстерні.

Звичайні російські моряки. Правда, їх форма не те, що не знайома з око. Одна з Оріолу та іншої з Тамбовської області.

р.

Джерело: