Зелені льодяники Білорусі

Зареєструватися

Острови – це чудова, захоплююча річ, лютий для романтичних і скарбних шукачів. Ми читаємо Стівенсон і Дефо, але ми не підозрюємо, що майже ті ж дива відбуваються біля нас.
Озеро Освеськое на півночі Білорусі – справжній король островів. Є багато як два шматки суші з префіксом «найбільшого» і цікавим оповіданням.
На найбільшому острові в Білорусі, ціле село, 55 хати, один раз борошняний.
І навіть корови на острові не були простими, але водяними Влітку їх часто перевозили на материнку.
У 1970-ті роки люди зникли з острова, залишивши на материнку краще життя. Непристойна, вулиця перерослина, була тільки кладовища і оповідання.

Але інші острови дійсно унікальні – вони плавають на власній.

Майстер-клас

до В один раз він змочений на півдні, біля с. Освя. Потім він пливв на північ до с. Потино. А тепер оселилися на сході, біля села Церкви.

Відкриття мого рота, я слухаю історію режисера Верхненського лісового господарства про «дослідження» найбільш незвичайного острову.
до Вона не з'являється на будь-якій карті і ще охоплює площу 5 га, а зверху вона виглядає практично як ідеальне коло. Я бачив його на карті супутника Google.

Ми йдемо про Хост – найбільший острів в Білорусі. І це не жарт. Це не дуже кріпиться до дна і плаває вільно, як айсберг.
- Тепер це, однак, протягом чотирьох років стоячи на березі, але, в принципі, може знову зламатися в будь-який час: чекаючи тільки на східне вітер і велика вода.

- Як швидко? Я дивлюся, як човен запускає нас з станції в Майстер.

- В залежності від вітру. Але переважно десь 1-1,5 км на годину. Озеро знаходиться в 13 км від заходу на схід і 8 км від північного до південного. Це, під час ніч він перехрестить весь організм води.

Власник стає ближчим, і стає зрозуміло, що він густо переріс з бриками і дозатором. Кульки сильно нахилені, а перетини утворюють цікаве геометрію.

до На цьому острові немає грунту. Це сплав - килим з переплетених водоростей, гілок, кореневищ, органічних залишків. Після того як він був від берега і поступово збільшений.

до Але можна ходити на неї?

до Це можливо, але небезпечний, це насправді тампон. Я поплавлюся поодинці.
Наш човен знаходиться поруч з магістром. І я відразу помітив шматочок зеленої риболовлі на шасі.

- Коли острів рухається, він збирає все, що йде по дорозі, пояснює Ігор.
до Це не те, що рибалки люблять.

Але хост милий мігратор птахів. А коли він стояв біля с. Освяки, то на льоді на дровах зійшов місцевість.

до Острів незлічений! І ліс, який на ньому, як якщо не існує, що означає, що ніхто не покарає на загибель.

Власник - це безумовний атракціон озера. Але сама по собі є хрондером і майбутнім причиною смерті водойми.

Справа в тому, що власник постійно зростає. До того ж до них 2 плаваючі острови 2 га плюс 20 малих близько 10 до 20 метрів. Вони постійно ходять біля озера, як трава фольги. А їх кількість також зростає.

до Наприкінці червня 12 рибальських сіток занурилися на ніч. І кожен з них коштує мільйон і половина.

Є прогноз, що якщо це продовжується, в 8-10 сотень років озеро буде покрите безперервним килимом зелені і буде нагадувати струмовий тампон Yelnya.
- Уже близько 10-12 відсотків поверхні води перегрівається. І кожні 10 років додається ще одна половина.

І, як якщо в підтвердженні директор знову прокручує гвинт двигуна назад, щоб очистити його від накопиченого водоростей.

1990Р. 2199Р.

до Що говорять вчені? Чи потрібно зберегти воду або ні?

- Так, в цілому, кажуть, що це не обов'язково, що це природний процес, і що там також є продукт природи, і талановитий.

Але Ігор, я бачу, все ще не радий подивитися на озері і усвідомити, що це повільно і стійко дихати.

- Я не знаю, можливо, це поглиблюється, він мусить. На дно зацікавили одну англійську компанію.

Мотор знову загорнув, і ми втираємо на станцію. І вийшов майстер, дивовижний і живий, - чекав сприятливого вітру за наступну подорож.

Р

Джерело: