Голлівуд «Предатор» славізував електрику з СРСР,

Вже-Харков, який отримав Оскар, розповів, як він, радянський електротехнічний інженер, зумів розбити в Голлівуд і як працював з вентильованими режисерами.

У вас буде 7 фото і текст, будь ласка, не ламайте!

«Мамут» – один з шести українців, які отримали найвищу нагороду Американської академії кіномистецтва. За 34 роки, які живуть з сім'єю в США, Харків прийшов лише двічі. На цьому візиті він відвідав кілька днів - він був запрошений до Харківського кінофестивалю. Він прийшов до редакції інтерв’ю з дружиною, аніматор Ірина Борисова. Швидко одягнені, з сумкою під рукою.

- Женья, - без занадто багато доріжок, 70-річний майстер спеціальних ефектів, введених себе і подовжив свою руку. В Америці, моє ім'я Євгена, тому він був записаний в паспорті, коли я отримав громадянство.

01. Мар Для спеціального ефекту для фільму «Предатор» Мамут отримав Оскар у 1988 році.

У СРСР створено перший комп’ютер

- Євгенія, як ви, радянська людина з дипломом інженера і досвіду у місцевому кіновиробництві, вдається проникнути в центр світової кіноіндустрії?

Після закінчення політехнічного інституту працювала на ХПІ кіностудії ХПІ. Вже було професійне обладнання, за допомогою якого ми пройшли повний цикл створення професійного чорно-білого кінотеатру - виготовлення анімаційних експериментальних фільмів. І коли харківський мешканець Безродний придумав комп'ютер, який звернув палички і кола, і не тільки набрали листи, ми створили перший комп'ютерний мультфільм в СРСР.

Кода привітала в Америку в "70-ті роки, не мала ідеї, що я збираюся зробити. Мій друг сказав, що не лякайтесь про фільм. Шукайте роботу як інженера-механіка. Але я пропустив через студії - оголосив себе. А коли працівник, який промиває фільм на найбільшій кіностудії в Нью-Йорку, отримав виклик. Спочатку я промив плівку, потім працював комбінаційним оператором на машині.

Тоді вдачу відіграли роль. Моя колега - люди, які зараз відомі по всьому світу — фахівці візуальних ефектів Джоель Хайнек та Джефф Клеєсер. Один з них потім писав плівкові листи, другий працював на пресі друку. Коли Ісус пішов на іншу фірму, він взяв мене з ним. Ми працюємо разом.

02. Передавач (не тільки Predator)

- відео

Дерев'яні секрети Аллен

По суті, ви стояв на поріг ери комп'ютерних спеціальних ефектів. Чи складно?

Для мене це була гра, хоча я був позаду оптичної друкарської машини за 17 годин на добу. Оздоблений ефект на 2 м., приймав його до розвитку, після чого власник назвав мене домом таксі. На 9-му нозі вже в Голлівуді (попередня комп'ютери, вони були відправлені літаком), і продюсер зробив коригування, сказав, що він любив і що він не схожий.

Не знаю, що фільм я створив ефект. Вузькі Аллен приніс папку з від’ємами, підписану «зимовий проект» або «літній проект», і який фільм був відомий тільки тоді, коли картина була випущена на екрані. Що сталося, коли я працював з ним на Зеліг.
Ви впевнені, що рівень роботи добре сплачується?

У Америці такі питання не задаються. Все залежить від того, скільки годин ви працюєте, оплата за годину.

Я покаже трохи секрету, дружина Мамута Ірина з'єднується. до Вже в рік, коли щомісячна заробітна плата Женіна склала $ 30, але фактичний вихід склав 100 000, - працював в три рази більше.

3. трохи терпіння, останній предатор :) але не остання пікча

р.

Оскарження-відновлення "акупольфляж-ефект" за $1 млн

Що таке пік кар'єри?

Винахідність пружного ефекту і ефекту камуфляжу. Перший використовувався в рекламі Renault - автомобіль розтягував на повороті, а решта об'єктів залишається на місці. Ефект камуфляжу зробив для фільму "Предатор". «ХХХ століття Фокс» дав нам завдання: герой повинен бути видимим при русі, але повністю зникнути, коли він зупиняється.

На екрані він виглядає як предатор з'являється з ніде. Я пам'ятаю витрати на два тижні, і коли комп'ютери вийшли по роки пізніше, і я вирішив грати ефект камуфляжу на ньому, він взяв 10 хвилин. "Предатор" був створений на оптичній друкарській машині, власник інвестував мільйон доларів у його будівництво. У цей час ніхто не інвестував в такі пригоди, чекаючи все, щоб бути створеними на комп'ютерах. Але бос не опосередковано - протягом п'яти років цей апарат оплачується раз в 10.

04.03.2014 р. Успішно-можливий ефект кулі, який використовувався в матриці, Євген Мамут вважає одним з кращих винаходів.

149148

Як змінилося життя з моменту виграшу Оскарів?

Для мене нічого, але власник компанії має більше замовлень. «Оскар» – статуетка і престиж, ця нагорода не забезпечує ніяких комісій. Коли ви створюєте ефект, ви не думаєте про реакцію інших. Я дуже вдячний, що моя робота була відсвяткована.

Що можна сказати про популярний формат 3D? Як революційно це в плані спеціальних ефектів?

Єдиний фільм, який застрягнув мене на мій сердечник був Аватар. У 2014 році буде випущена друга частина фільму, яка буде обертатися на великій швидкості, вона знімається на системі Brainstorm, коли демонстрація фільму становить не 24 кадри на секунду, але 60, і абсолютно нове сприйняття. Щодо того, як я знаю, Avatar 2 намагається стріляти швидше — 120 кадрів на секунду, 60 для кожного ока, і якщо цей стандарт приймається по всьому світу, буде революція в кіно.

05. і знову Матриця.

Які проекти ви зараз працюєте?

Я працюю з проекту до проекту. Вони починають знімати, вони наймають нас, вони закінчують стріляти всіх. Анімаційний фільм - відео-реклама для конференції з продажу комп'ютерів. Ми також маємо власний музей анімації, спеціальних ефектів та мистецтва Animagic, де ми проводимо екскурсії та навчаємо студентів анімації та комбінованої зйомки. Він також має свій Оскар.

6. і знову Матриця.

Євген Мамут взяв участь у створенні близько 40 фільмів і 700 торгових роликів. Автор низки спеціальних ефектів, таких як «булалітний ефект» – ефект повільної емоції, який використовувався в «Матріксі», «еластичний ефект» – розтягований об’єкт на фоні звичайної та «амуфляжної дії» – маскування справжнього героя в кадрі. Для останнього використовується в плівці «Предатор», отримала Оскар у 1988 році. Він також взяв участь у створенні спеціальних ефектів для фільмів «Оскар» Брудна Танцююча та Леді Hawk.

Живий фільм легенди породи до ключів

«Ми переїхали з Нью-Йорка до Массачусетса вже давно, «відправлення», де живуть багато голлівудських спецефектів», - сказав Мамут.

Ви друзі з будь-яким з знаменитостей?

Дружба є не так само, як і в Україні: ви проходите, збиваєте на двері – і ви відразу ж приводите до кухні і кладемо пляшку. Вони зустрінуться з попереднім розташуванням і частіше на випадок. Я не можу звикнути до нього протягом тривалого часу. На телебаченні ніхто не живе. Наші сусіди – люди, які за лаштунками, технічні працівники, які створюють візуальні ефекти. Same Joe Hynek і Джефф Клейсер. Поблизу життя Дуглас Трамбулл - легенда про живу плівку, яка працювала з Spielberg, Cameron, отримала Оскар для візуальних спеціальних ефектів в "Космічна Одіссея". Він живе на фермі, породи до ключів, козаків.

07. Мар Він! Наша людина в Голлівуді (останнє фото, не більше літер, ви можете коментувати)

Головна

Джерело: