Історія чистого лісу біля Харкова

Перший пост.
39 зображень. трохи тексту.

2 зображень
Сайт: www.mediaport.ua Репортаж Анна Ганна

Вона не веде до парламенту. Не підтримує політичну силу. Не навіть у сільських головах, хоча вони просять. До неї в невеликому селищі біля Харкова приходять майже кожен день журналістів. Включаючи національний канал підкори. Чому?

«Чому?» - перше питання, яке хочу попросити Анна Геращенко. Більше того, "Чому?"

- Чому ви робите все це?
- (Лугс) "Я не знаю, я така фольга."

3 фотографії
У селі Тернова Чугуєвський район Анини, батьки переїхали з Харкова кілька років тому. Набридло великого міста, шум, смог. Я хотів чистий повітря, зоряне небо, хвойний ліс ... Він був «спокійним лісом», який послужив глушником цієї дивовижної історії. Про те, як звичайна жінка (героїн так скромний про себе) звернулася до одного маленького, окремого села. Зараз.

3610Р. 4200Р.

4 фотографії
Сьогодні ліс, на краю якого стоїть будинок Геращенко, нехай кажуть, не дуже чисто. Кілька років тому вона виглядала як полігон.

«Коли ми переїхали, я був шокований картиною дітей, що викладають пікнічні чохли з сендвічами прямо в середині купи сміття. Деякі зламки, брухти, розбиті пляшки. І маленька людина тихо грає. Це страшний погляд.

«Яскрава пам'ятка» вразила Алла, мати трьох дітей, так що вона відразу почала називати друзів: «Гуард, у нас є МЮСОР!»

р.

5 зображень
до У вас є поліетилен? попросити одного в'їзду чоловіка.

- Так, жінка чесно прийнята.

Захоплюючий тур хвойного лісу. І для кожного «полу» використовуваних пакетів отримали сто гривень. Не поганий дохід, який ви можете зупинитися. Проте в селищі не було жодного майданчика. І охоронець знову.

6 зображень
З грошима Анна Геращенко вирішила поперчити сільських дітей принаймні одним гойдалкою. Але встановити сайт, потрібно, не вірити його, знову - зняти сміття.
Оголошено:
- Ви хочете майданчик?
- Так!
до Він буде. Але! Для цього необхідно зробити номер.
Так в історії села Терновая відбулася перша субота.

7 зображень
Я не лежав. Підготовлений дитячий майданчик. Сандбокс, слайд, гойдалка. Мами і дадами виглядали на міській жінці з підозрою.
"Що вам подобається? – часто запитують. Які переваги від цього? Я сказав вам. Ваші діти. Ні. Шукаємо лову. Я думаю, що ви не даєте нічого, ви ніколи не отримаєте нічого.

Що таке Anya? Дитина, яка не залишає цього будинку. Наші партнери, незнайомці. Ви не можете розраховувати на те, що багато гостей тут. Мати Аніна, яка з хвилею пропонує тренувати дитину «вода, морква, гарячий суп».

р.

8 зображень

9 зображень

10 зображень

11 зображень

12 зображень
У будинку всюди ремесла і малюнки дітей

13 зображень
Дитячий

14 зображень
Vanya є зайнятим.

р.

15 зображень
До третьої ділянки (в два роки) дорослих скептиків-компонентних сіл «попелиці». Більшість з них. Айн проекти отримали підтримку.
Чистка лісу з гір сміття і заробітку неординарної «повідомлення» с. виявилася реальною.
«Перший раз виїхали з дітьми в ліс, збираються дев'ять кілограмів баклажанів. Просто яйця! Вони дали їм, отримали ще 27 гривень. Всі придбали морозиво. Хороша мотивація молодших студентів. На наступний раз було багато дітей, щоб очистити. ?
У два роки Аня і великі волонтери зібрали шість тонн скляних і 250 кілограмів пластикових пляшок. Все, що ми змогли зберегти пішли в село - на майданчики, дитячі свята, майстер-класи народних майстрів.

16 зображень

17 зображень

Б

18 зображень
Для того, щоб зробити прибуток, потрібно не тільки зібрати сміття, але сортувати і упакувати. Анна Геращенко запровадив безпрецедентним за селом Сортування контейнерів.

19 зображень
Він скаржаться, реально: ідея ще не ламається. Один контейнер для пластику заповнюється протягом декількох місяців. Багато жителів не тільки лежать, щоб поділитися відходами, але в старому вигляді перевозити сміття в ліс.

р.

20 зображень

21 зображень

22 зображень
Щоб відродити процес, будь-яка думка запрошення друзів до відвідування. Українська Лондон. Відповіли хлопці. Ми отримали на старому автобусі і через тиждень, що ми були в Тернова.
«Це пригода для них. Це пригода для нас. Коли всі пішли чистити ліс разом, очі місцевих хлопчиків запалилися: «Дуже, живі англійські!» Діти постійно стержуть їх з питаннями: що буде «дерева» англійською мовою, і що таке «метелик»? Вони вивчають мову з задоволенням. Це гра. й
На сьогодні в будинку Геращенко живуть тринадцять англійських Вони є волонтерами молодіжного проекту майбутнього. Вони приймали ліки до Чорнобиля, подорожуючи в африканські країни з надувним трамваєм для дітей. Ось ліс. У Чугуєвському районі, біля Харкова.

23 фотографії
Дівчата говорять англійською мовою.

24 зображень
Ця чарівна маленька дівчина, як її мама і тато, є британським волонтером.

25 зображень
Для іноземних гостей, Будь-яка організувала майстер-клас з пізанкерії.

26 зображень

27 зображень

28 зображень

, Україна

29-й фото

30 зображень
Після обіду, англійці, співвласники, Алла, діти, друзі, сусіди йдуть на очищення лісу.

р.

31 фотографії

32 зображень

33 зображень

34 фотографії
до Це не сміття, це справжній старовинний скарб! Я знаходжу в Лондон, покаже до своїх друзів.

35 зображень

доб.

36 зображень

37 зображень
Ще один «унік» знайдений англійським Імпресії для старих газет.

38 зображень

Р

39 зображень
На тижні британський зайде в сиріт в Запоріжжі.
Будь-яка буде залишатися. Тут так багато сміття.

«Я розумію, що це не просто проблема для нашого села. Це сільська проблема в цілому. Ви повинні платити за збір сміття. Люди не хочуть платити. Добре, нехай це сумісно. Це легко. Зібрані - сортовані - доставлені контейнери. Знову подавали, вже відсортовані, найняти сміття, щоб зняти залишки. Потім проїхали, кладемо гойдалку. Реконструкція клубу. Школа, дитячий садок. І так далі. Легко.

Джерело: