Життя іммігрантів в Китаї -2.

Власне, враховуючи, як було сприйнято попередні частини звіту Життя іммігрантів в Китаї, зацікавлені люди. Насправді, ми продовжуємо звіт, розміщуючи фотографії, які просто не потрапили в попередні. Я починаю приїхати сюди (до навчання) до , подробнее (Ляонний університет науки і техніки).

Для модераторів це не баян. Фотографії в темі абсолютно нові, і тема з схожою назвою (ми) не має нічого спільного з цим.

З 28 січня по Головному в'їзді до місцевого наукового храму. Аншан провінції Ліонінг. Фото не зима, тому що коли я прибув після трьох з'єднань в три аеропорти, всі я хотів був душовою кабіною і ліжком.

Я надихнув писати повідомлення кимось з форуму, плутанно і непристойно описати непристойну китайську (брудний і запахний), страшний місцевий транспорт, страшний гуртожиток. А сам і «дочка» - білі і пухкі ангели, від зла доля виявляли себе в абоді бруду і стейки. Не вказуйте палець...

Я вже давно загинув від такої «біографії», але цей інцидент загинув мене занадто багато. Особливо після проходження про номери. Ось мій "модест" номер гуртожитку, для якого я сплатив 750 юань на місяць (близько $150). Дві люди, близько 20 квадратів. Кондиціонер, інтернет, душ.

Це те, що таке місцеве ліжко і віпер, що називається «студентська їдальня». стейч, бруд і домішки у вигляді китайської та їх харчової флокони тут кожен день, щоб їсти 7-10 юань готовий набір страв ( ) рису, одна м'ясна страва і пара овочів.

Ми робимо з тим, що струганий, пара трохи знизився і ми збираємося в нормальному темпі.

Учні можуть бути присутніми тут. Ціни нереально низькі. Це тому, що студенти в гуртожитку не допускаються до варіння. Логіка - вони заборонені приготування - дав місце, де можна з'їсти дешево і зазвичай.

Наприклад, куряча ніжка + салат + рис + пара яєць + тарілка місцевих «суп» вартість 11 юань (близько півтора доларів)

р.

А ось типовий китайський студентський обід. Яка обмежена в будь-якому випадку, але також підтримується в будь-який спосіб. В цілому, слід обговорити докладніше.

Я вже писав про те, що він не може варити. У номері 6-8 осіб. Але він платить за це близько 100-200 юань на рік (!!). Вони не мають гарячої води в своєму гуртожитку. Але на камузі є купаж 2 юань.

До речі, гуртожитки діляться на жінок і чоловіків. Іноземці не допускаються.

Бібліотека університету. Дуже цікаве місце.

З тих пір не вистачає місця в гуртожитку, всі студенти проводять майже весь вільний час в бібліотеках. Деякі студенти, деякі приходять грати на комп'ютер або сидіти в Інтернеті. Перша дата (!) дівчина також призначила мене в бібліотеці (і в неділю в 8 ранку). У своїй роботі є феноменальний, і кожен розуміє, що конкурс на ринку праці величезний. Тому, коли ми прочитали про страшні умови праці на китайських заводах і про зарплатні салі, ми не забуваємо, що в основному ті, хто не хоче отримати освіту, світитися і досягти власних. Людина з вищою освітою може очікувати нормальної заробітної плати та нормального життя.

Р

Що стосується технології, кожен студент отримує студентський ID з чіпом NFC. У кампусі є касові реєстри, де ви можете поповнювати свій студент (як фраза звучить, eh?) і платити в магазинах, їдальні, інтернет-кав'ярні і пучок всіляких речей. При бажанні в громадському транспорті. Зручні для двох причин - цукерки не отримують руки брудні гроші, і ви не подбаєте про зміну і зміну. Плюс, завдяки цьому чіпу, ви не можете здійснити паспорт (потрібно його купити квитки) і багато іншого. ов і ов - це два документи, тільки перший для студентів, а другий - внутрішній китайський паспорт. Сама форма.

Про нормальне локальне перевезення. І знову, згідно з деякими стисканими ангелами в м'якоть, "розплавлення, повільне і древнє, як ліквори, що пливуть по дорогах і висипають стейку і димом" (повільне тлумачення його викривленого проходу). Про нас

Такі автобуси допускаються на маршрутах з великим пасажирським трафіком. Так як ні тролейбус, ні трамваї тут забрали, вони роблять автобусом.

Про місцеві дороги. Вони ідеально підходять. Знаходження отвору або каструлі в Китаї складно як в Німеччині, так і в США. Коли я побачила ремонт труби або щось схоже, я завжди виглядав на їх товщину. близько півметра рубля і сантиметрів тридцяти асфальту. І пам'ятаю з гіркотою трамплінгу ніг (!) в дощі (!) асфальту в холках в місті. У мене також було задоволення від роботи,

Про місцеве житло. Це різні. Добре і погано. Цегляні будинки практично в будь-якому місці. бетон або панелі. Центральне опалення практично відсутня в якості класу (повітрові кондиціонери). Центральне гарячого водопостачання практично ніде.

Освітлення на сходових роботах не передбачено проектом (Я говорю про старі будинки, такі як шахта). Ось кнопка перед кожним дверима, ви придумаєте, ви натискаєте, «Чому буде платити освітлення входу?» Ось сита.

Про поїздів, до речі. Найшвидкісні залізничні станції активно будуються, але є напрямки, де вони просто не встигли, і є напрямки, де це просто непрактично (до Урумкі, Лаза, Хох-Хото). Але торговельний оборот є великим, і товарним залізом необхідно. Є поїзди, як це. Комфорт, звичайно, не те ж саме, але ціна доречна.

Для поїздки 120 км я дав 15 юань. В автомобілі був кондиціонер. А відносно м'які сидіння.

До речі, тільки тут є така річ, як квиток без місця. Це, вся поїздка ви стоїть (або сидіти на підлозі в вестибулі - як пощастило). Тоді вартість квитка падає на копійку.

Я колись мав взяти нічний поїзд до Тяньжина. У загальному автомобілі. Люди сну під сидіннями, в тамбурах, у туалетах. І всі вони пішли, якби нічого не сталося. Видовище не для слабких.

Це інтер'єр самого поїзда. Не забудьте ціна. По дорозі його швидкість зберігається в районі 110-120 км / год.

А китайський ставлення до тебе. Як написав пан Незадоволений, не годувати китайці хлібом, нехай їм скататися на лаві і базію того, хто їсти, для них не розуміють, що вони говорять про. Дякую вам приклад найпоширеніших розмов, які я чую на дорозі:

Кейс 1: «Дов, як високо». Я, і він милий. Мені цікаво, якщо він має подруга. Уявіть, якщо він знав, що ми говоримо. Хай він ге. Якщо я в настрої, я щасливий вступити в розмову і насолоджуватися їх баррасментом. . . ?

Кейс 2: Я дивлюсь, де він прийшов з. Америка? Ні, це не так. Англія, я не знаю. І вони стоять ...

Ізолети і килими я почув тільки один раз - від п'яного китайського чоловіка в нічному клубі, який був попереджений від виходу стоянки.

І в цілому, мені здається (це знову на адресу незнайомця, яка мене скаже до кістки), якщо у вас є позитив у вашій душі, то все навколо буде добре і приємно. Якщо ви бачите шати в будь-який спосіб, ви знаєте його.

Ось тут. І місцеві люди, якщо ви не розумієте -

Я скажу вам, що (тільки в секреті). Для китайської, гостинності не є порожнім словом. І понт є найкрутим для нього. Другий ще більше. Тому, якщо китайський друг запрошує Вас на ресторан (кафе, кіно), то він буде платити. Можливо, це тому, що я посміхнувся і намагаюся поговорити з ними в тій же мові, а не заплутаний, безперечно, від мого ганячмінного мислення брів «навикористання всіх халавців»?

Що стосується мови – розвести негативний настрій, подарую пару смішних моментів.

Китайська мова - це тональна мова. І в залежності від інтонації, один струганий може означати абсолютно різні речі. Наприклад, фраза т (qtng wèn nt) - "Нехай мені запитати," читати як т (qtng wén nt) означає "Нехай мені поцілунить тебе." Тепер я розумію, чому вона була такою дикою, приглушеними очима.

Ключові слова іміти (мы і ним) дуже схожі в звукі. Перші вивіски «пам'ять» і другий засіб «... motherfucker.» Банк був здивований, коли я «забули, як мати свою маму. й

І так, було достатньо з'єднань. Але з посмішки і на столі таких китайських гарячих точок в теплій компанії.

Вимова їжі. Ресторани не тільки живі. Є величезна кількість всіляких вуличних кафетерій (chifanek), diners і "chuarok" (kebabs). Справжня китайська кухня може бути смакована тільки в таких закладах. Недорогий і сердитися.

Це те, що мій звичайний сніданок виглядає як - м (м'ясний торт) і яйця в соєвому соусі. На сніданок немає кави. Про чай, трохи далі.

Гру, чому щітка перенести незакінчену тему від інкубатора? Всі права, нехай йти.

Чайна церемонія – це щось окреме. Багато людей напишіть з захопленням і голодомо. Я не отримую точку. Тексти пісень, а це означає: Не тільки це займе хмару часу, але смак чаю не ясно мені особисто. Я люблю миттєву каву з величезною кількістю цукру і щебеню називають чайними мішками. Я не любитель, в будь-якому місці.

Я побував. Три години часу тримали, а в кінці близько п'яти чаш (30 грам чаю). Ні, я не бачу точку.

Змішайте, заваріть, все це з правою рукою, займіть чашки з лівою, залийте з правого наліво, відповідно до старшості. Ні, я не китайці...

Хоча вартість таких церемоній і посуду для них схильна до нескінченності. Я ще не розумію точку. Якщо ви продаєте всю інформацію про цей музей, де ми були, ви можете побудувати авіаносій. Або національна борг США для оплати...

Тут, наприклад, є вартість скромного чайника. У зв'язку з пожежою. Якщо не для скатертини... Ви не будете читати цю посаду прямо зараз.

Я особисто люблю цей вид... Вчити китайці на пити з келихів (не з чашок), закуска, поцілунок на бродершафт (китайці) і так далі. Вони набагато швидше п'яні, ніж слов'яни, але обмін повністю відрізняється.

Більше поїздок до місцевих караоке. Незабутній досвід. Це насправді нічний центр. Якщо китайці не встигли спати, хочеться пити, але не достатньо грошей, щоб орендувати простанову і ще 100,500 речей – він йде на KTV. Окремі номери, дивани, висить всю музику – краще місце для пошуку! й

Не ламайте свій пост, бути людиною. Не залишилося.

Ви ще можете піти в перукарню. Модельна стрижка - 30 юань. Багато Китайські люди йдуть в перукарню тільки для миття волосся. Наприклад, я ніколи не думав... Вони дрібні.

Це про куріння, до речі. Ви можете курити в перукарні. Скрізь. Є заборона, але вона спостерігає тільки де необхідно (в літаках, кінотеатрах, навчальних закладах). В інших місцях, кожен курить прямо під знаком «Піх».

Для участі в спортивних змаганнях запрошували також і форварди у вигляді нашого коледжу. До речі, китайські студенти не можуть залишити – дисципліна. Я прийшов - сидіти і дивитися...

Ви можете піти в парк і познайомитися з кимось. З тих пір молоді люди давно перенесли в Інтернет простір, старі люди не побачили комп'ютер в очах. Так вони йдуть до цього хлопця і заповнюють анкету. Я хочу знайти і т.д. І інші ходи, оберіть... Медсестри, дружини, друзі... Пушка ...

І знову звіт був плутаний і непристойний. Можна побачити безліч почуттів в душі. І люди хочуть поговорити. Це кінець.

Нарешті, є ще одне питання про якість китайських товарів. Багато хто застряг в '90-ті, коли "Китайський" був синонімом з "хіт." Це далеко від цього. Якщо перші копії китайського АК-47, MiG-21, Ford і Subaru змогли розбити, то кількість повільно перетворюється в якість, а китайська репліка часто не гірше оригінальної. Також інженери повільно навчаються і розвиваються самостійно. Приклад китайського телефону .2.. Що явно не гірше аналогів, а також досить дешевше. Обладнання від . і ZTE використовують мобільні оператори по всьому світу - від Сполучених Штатів до Австралії.

Нарешті, давайте мені сказати, відступайте від стереотипів. Хто знає, що кожен має свій власний...

Фоторепортаж – Музей авіакорпорації Шеньян. Якщо перший літак дуже підозро нагадує Ан-2, то остання вже відходить від коренів. І останні розробки, такі як J-20 ... Ми розглянемо далі...

Джерело: