Реставрація Риги-11 в 1977 році

Мій перший пост. Я спробую не закручувати.
38 зображень + коментарі

Що таке Рига-11? Неуспішна спроба впровадити новий дизайн до мас, «потворна» з минулого або цікавого, привабливого, оригінального мопеда?
Кожен має свою відповідь.
У 1976 році стала першою виробничою моделлю з рамою хребта в нашій країні і замінила модель Рига-7.
Колеса посилюється, збільшуючи переріз до 2.25-19 і зміцнюючи ром. Це потрібно двигун, щоб перемістити 7 мм до лівої позиції провідних і керованих зірок в одній площині.
Нова сідла з збільшеною подушкою стала набагато комфортніше, ніж попередній. Крім того, збільшено обсяг сидінь, що дозволило перевозити більше інструментів. Малі зміни були внесені до виделки і мопедного стенду.

1,1 км 26 квітня 2011 р. Анатолій Дмитрієв, колега моєї бабусі на роботі, представила Рига-11 мопед.

Згідно з деякими звітами, планується встановити двигун з автоматичним зчепленням на моделі, але тести розміщені цю ситуацію по-різному.
Оновлена рама не була міцною, а паливний бак, встановлений на спині, не дозволяв подолати простежені підйоми на залишках палива. Довжина стовбура обмежувалася ручкою для передачі.
У 1983 році замінювалася 11-а модель. У 1998 році був популярний і популярний «Рига» під номером «13», виготовлений до закриття заводу.

Технічні характеристики двигуна D6
Тип двигуна одноциліндровий, двостроковий,
Діаметр циліндра, мм 38
ємність циліндра, см 45.4
Максимальна потужність при 4500 об/хв, к.с. 1.2
повороти, об/хв, не більше 2600
Витрата палива на 100 км при швидкості 25 км / год на плоскому шосе, л, не більше 1,8
Максимальна швидкість 40 км/год
Карбюратор K34B
Змазка двигуна з маслом додається до бензину
Джерело живлення магніто

2,2 км Стан більш детальний. Мопед не почав.

Традиційні знаки «витяжних» мопедів цього часу:

Заміна сідла для перевезення пасажирів;
Монтаж задніх коліс 16 з двоступінчастого мопеда, замість рідного 19 дюйма для збільшення тяги;
- Удосконалення запалювання за допомогою пульта дистанційної котушки, як на пізніх Д8 двигунах для нормальної, яскравої експлуатації приладів освітлення;
Фарбування окремих елементів "для краси" в абсурді, недорогих тонах;

Перш за все, позбутися від педальського приводу і зварила трубу, але я пощастив, і цей елемент збереглася.

192053.

3. У Китайська фольга лампа, за якою можна побачити намітку з номером товару і роком випуску.

4. "Велика" дросельна ручка і не рідне зчеплення важіль.

5. Умань Це саме картина, яку я говорив про раніше. З обережністю знімався, потрапив до жовтувального заводу цинку, який майже не втратив його зовнішній вигляд.
Також на фото хочу відзначити незвичайний дизайн зчеплення кришки. У ці дні з'явився недолік деталей і багато чого довелося зробити самостійно.

6. Жнівень Тіло фарів одноступеневого мопеда не змінилося протягом усього випуску.
Рига 13 модель.
Перед застосуванням модифікованої системи запалювання, всередині кладуть щілину - котушку, яка стабілізувала напругу, утворену двигуном.

Р

7. Про нас Спочатку я збираюся пофарбувати мопед з каністрами.
Такі фарби і ґрунти, як правило, легко розтираються і не утримуються на металевій гладі.
Збережіть вас від міцного, рідного покриття.

Тут каркас вже був підготовлений і струганий.

8. У Видалення незначних дефектів в газовому баку.

9. Навігація Головна шини.

Перша шина відзначена спеціальними засобами.
Іншим був просто промив.
Третя чекає на свою чергу.

р.

10. Я зробив кілька коліс.

(1) барабани поліруються
(2) з гладким обідом оснащений
(3) «високий» усувається рівномірним підйомом спиць.

11. Ланцюговий щит, який зустрічається рідко. Непристойна модель була схожа, але вона не підходить.
У Батьківщині цих мопедів є спеціальні організації, які пропонують нові частини, і ми, через брак тих, хто повинен покладатися на удачу.

Я шукав протягом шести місяців і був щасливий навіть з цим станом.
На фото вже зварюється нижня «земля» кріплення. Мій батько допоміг мені з цим на роботі, бо у нас немає нічого варити в гаражі.

12. Довгий час випрямлявся, очищається іржі, потім заповнюємо кратери шпаклівкою.
Я надав і обробляється десять разів.
Найдовша частина для приготування.

13.00 р. Момент правди:

Я кинувся з банок, вивчав технологію і почав малювати вперше.
Об'єкт був переднім виделкою.

Грунт "Нововол", база "Мобигель" металевий, лак "Динамо" HS".
Колір "Ігуана 311". Копія заводу оригінальна.

14. В'їзд в грунт. Варіант не є остаточним. Мета полягає в виявленні пропущених зубів.

15.00 р. Це ще спрей-фарба ...

(дощ Мокік Рига-22, 1982)

63334686

16. Збережено і вирішив не перефарбувати каркас. Повітряна куля.

17.00 р. Оздоблений крил і траверсовий вил.

Це невиліковне відчуття благоустрою! Нанесений лак в канях виглядав таким же, але тільки в момент фарбування. Коли він висушений, всі шарм були втрачені.
З огляду на відсутність досвіду, результат був хороший. Немає апельсинової шкірки, не потрібно шліфувати.
Лак має вплив металевого об'єкта, в якому грунт і фарба з канатів розтирається на метал.

18 років Наостанок готовий довгий шар ланцюга.

19.00 р. І це «красивий» блиск рами, розписаний баночками. Мопед був вже 95% зібраний.

20. Я встановив рідну, нижню кермо.

21. Також був ще один каркас з 1977 року.
Я думав, що це шанс.

Я шукав піскострумин, але коли вони чули про мопеда, вони відправили і сказали, щоб працювати з щітками на бурі.
Займав про тиждень, щоб повністю очистити. Миття фарби не впорається, а щітка не сходження на важкодоступні місця. Мені довелося чистити вручну.

874754

22. Крім того, я знайшов оригінальний набір гумок на каркасі, не мій колгосп, який лежить зліва.

08

23. Щоб полегшити фарбування, стелю висвердлили і гачок розкочували.

24. Почати живопис.

25. Війна Найдовша частина готова.
Декілька часу танцює. Тонкі труби повинні бути пофарбовані з усіх боків, не залишаючи зазорів в кольорі і відсутній лак для пилу.
І я зробив це! Не протікає, шар однорідний.
На відміну від інших зелених деталей, тут і на глухому лакі вже «Мобігель», тому що «Діна» надходить.

93838718

26. Рига знову відхилялася і деталі повільно перенесли на новий каркас.

27. І тепер, мій Ріджанка готовий.
Морські випробування попереду!

Габаритний зображення

28.

р.

Джерело: