Покатушка на ЛАЗ-695Е

Мої друзі на київському метрополітезі влаштували прогулянку на ретро LAZ, я був в Санкт-Петербурзі.
Знаючи, скільки YAP люблять прохолодні старі автобуси (як мені), я не можу протиставити фотографії з вчорашніх подорожей.

21 фото будь ласка, не ламайте!

2,2 км Історія.

LAZ-695 був розроблений як заміський автобус, але він був широко використаний як міський автобус. Також був виготовлений туристичний варіант - LAZ-697. У салоні було «спальні» літаки типу, радіо з мікрофоном консоль. Всі фундаментальні зміни в дизайні 695-го переведено в свій туристичний «бротери».
Проте, місткість автобуса ЛАЗ-697 "Турист" (33 пасажирів) була часто недостатньою. Таким чином, з 1964 року модель довжиною 1,4 м - ЛАЗ-699 "Турист 2", призначена для проведення 41 осіб, розпочато виробництво. В якості власної ваги збільшена, вона отримала більш потужну, 180-гвинцеву мотор ZIL-375. Родзинкою автобуса стала повітряна підвіска всіх коліс, а на фронті вона була незалежна. На жаль, це було покинено.
У 1979 р. завершено будівництво нової головки заводу. Торгівельна ділянка, що перевищила всі інші виробничі площі двічі! Це дозволило запустити виробництво нового міського автобуса LAZ-4202. На відміну від 695 ветеранів, він мав два широкі (1.2 м) двері. У салоні було лише 25 місць, але було просторі проходи та зони зберігання передньої частини. Підвіска була досить комфортна, пружинно-пневматична. Двигун був ще позаду, але, дуже важливо, не був більш карбюратором, як на всіх інших LAZ, так і дизель, 180-horsepower - KAMAZ-7401-5. Коробка передач була використана автоматичною, гідромеханічної 3-ступінчастою, з уповільнювачем води. У 1984 році, щоб розпочати виробництво LAZ-42021 - з звичайною коробкою "Камаз", дешевше і надійніше.
У 80-х роках компанія LAZ стала найбільшим виробником автобусів в Європі. Це може виробляти до 15 тис. автомобілів щорічно.

3. У І цей автобус LAZ-695E на виставці в Брюсселі отримав Гран-прі і був одним з кращих в Європі! Це з 1963 року і все ще на ходу!

4. У Хлопці на цьому автобусі зробили поїздку з Києва до передмістя Гостомель, щоб побачити ще одне транспортне диво.

5. Умань

6. Жнівень У салоні!

7. Про нас Такі ретрофото повісити на стелю кабіни!

8. У Такі ретрофото повісити на стелю кабіни!

р.

9. Навігація

10.

11.

12.

13.00 р. Зворотній вигляд.

14. Поблизу Гостомол, краса...

15. Емблема.

16.00 р. Ось дива. Це фото показує транспорт майбутнього. Капуста (моноран біля Києва)

17. Капуста вперше запустили 1 жовтня 2004 року. З тих пір він регулярно позбавив депутатів і посадових осіб різного рівня, але в ваговому стані. Останній раз пішов на дорогу в 2010 році. Зрозуміло, що управління проектами знеболюється, і силові кабелі були демонтовані, тепер і з великим бажанням, причепа не буде бунтувати.
В рамках проекту було використання обходів. Що таке транспортний маршрут може виконуватися через існуючу дорогу без нарахування трафіку. Добре, швидкість 120 км / год, 150 пасажирів і т.д.
Цікава інформація на цих сайтах:
www.explorer.kiev.ua/kapway/
English, Українська, Français...
English, Українська, Français...
На каналі:
podrobnosti.ua/podrobnosti/2012/09/07/856817.html

18 років Я хотів би викласти окрему тему про Капуста, але я не знайшов ніяких фото себе, ні свіжого іноземного матеріалу і фотографії в Інтернеті (на YAP, на жаль, більшість постів перелягати), так що я б запустити в боян:
Якщо у вас є цікава інформація, напишіть!

19.00 р.

20. Старі та нові автобуси восени Києва.

21. Старі та нові автобуси восени Києва.
Я зробив. Дуже дякую. Для мешканців Києва та тих, хто може дістатися:
Автобус можна забронювати тут

Всі фото з подорожі тут.

Джерело: