Один день з водієм стіка.

У вас буде 33 фото і текст. Будь ласка, не порушайте.

Робочий день водія «шкарпетка» починається в 4 ранку, гірше на проспекті є мікроавтобуси, а не всім дозволено працювати за цим маршрутом. CityDog.by провів весь день в зеленому автобусі, один з символів Мінська.
Ранок починається 4:00 - похмурий і темний, протест тіла. Але це в цей час, і іноді раніше, що автобуси прокидаються. Ми їдемо в парк No7, щоб зустрітися з нашим героям - Олександром Леоновичом Горденком, посиланням маршруту No 100. На початку шостого в флоті вже повно водіїв і провідників: в 7 ранку на маршруті буде 242 автобуси.

звідси: citydog.by/post/voditel-sotki/

«Перший я повинен піти в диспетчер, показати документ і отримати документ про подорожі, – говорить Олександр Леонович, – потім ми йдемо в центр здоров’я, перевіряємо рівні спирту, може виміряти тиск». Після отримання дозволу лікаря ми повертаємо до відправника. Вона видає картку з розкладом, примітки, що я пішов на маршрут, і ви можете піти на автобус.
Автобус не так легко знайти в парковці: є 342 авто в парку, деякі вже на маршруті, але кількість паркованих транспортних засобів вражає. Навколо темряви, гігантські силуети автобусів, а десятки автомобілів постійно починаються з місця – відчуття неймовірне.
Олександр Леонович, в той же час шукає свого автобуса: його партнер залишив його десь увечері, а де точно невідомо. Автобус допомагає знайти місцевих охоронців. Перед тим як залишити, потрібно ставити дзеркала в місці і повісити "джентори" (на ніч вони знімаються просто в разі), перевірити стан і зовнішній вигляд автобуса, вибрати маршрут на комп'ютері, який буде відображатися на електронному щиті за межами автобуса.
«До чого ми будемо заправляти. Резервуар - 220 літрів, але з тих пір поки не залишається палива, нам потрібно наповнювати 163 л. Споживання становить близько 10 л на ляпас, а коло становить близько 22 км. Наприкінці кожного зсуву, скільки палива витрачається. Не варто перекривати і заощаджувати, навпаки, заохочуються. По дорозі є камери над АЗС. Так ніхто не зливає паливо, все продумано. й
Ми залишаємо назустріч московському автобусному вокзалу, звідти автобус Відправлення на 6.57, на годинник - 6.25. Ми не поспішаємо, акуратно проходячи лежачи поліцейських і отворів.
«Такі автобуси, які можна сказати, є на руках. На кожному автомобілі є тільки два драйвери. Я працював на цьому автобусі з 2007-2008 рр., коли я починав сотні маршрутів вперше. Я особисто відповідальний за стан автомобіля. І якщо частини, що надягають менше очікувань, я можу заробити трохи. Якщо, наприклад, така ж гумова гума залишається в хорошому стані, коли вона повинна бути змінена відповідно до плану, то частина вартості гуми мій заробіток пояснює Олександр Леонович.
Ми приїжджаємо до Московського автовокзалу. Тут, перед тим як залишити, потрібно перевірити в іншому офісі – на «розпис» Цей диспетчер вирішить всі операційні питання: нещасний випадок, поломка, поломка трафіку, будь-які труднощі - потрібно викликати її і пояснити ситуацію.
Шифт перед розбиттям: 6.57-11.00
На сьогоднішній день Олександр Леонович працює «зрушення з перерву» – це найважчий зсув, під час пікових годин з великим «гапом» в обідній час. На маршруті драйвер від 7.00 до 11.00 і від 13.30 до 18.00. На 6:57 ми залишаємо за перший ляпас. На 6:58 a.m., ми в кінці хвилини. Хоча це не так страшно: відхилення від графіка допускається ± 3 хвилин.
Якщо ви запізните більше 3 хвилин, то вже проїдете «за розкладом», для такої поїздки платіж менше. Хоча є що-небудь, це все-таки центральний проспект. Нещодавно на вулиці. А асфальт був змінений, тому я був 27 хвилин пізно. «Хундред» називають елітним маршрутом, але що це елітний? Диффікулт – так, є великий рух, є багато людей. «Хундред», звичайно, не є викривленням кар'єри, але не кожен береться за цим маршрутом тільки якщо ви приводите без порушень. І зарплата трохи більше – 200 000 додатково за складність. й
«Навіть, на перший ляпас, буде мало людей, бо це занадто рано. Ми повернемося назад, і ми зробимо все необхідне. Я працюю над «поганим» протягом тривалого часу, але це не означає, що тільки на ньому. Наприклад, в жовтні я працював тут тільки 5 днів, але це пов'язано з відпочинком. У листопаді я буду працювати за 11 днів, ще 6 днів на 73-му маршруті. На проспекті все стало відомо, я не звертаю увагу на будь-які будівлі або люди. Я не помітив. Я не працюю в вантажівках, я не знаю, але я не хочу спати на автобусі. Не існує прямої дороги без зупинок, є постійний натяг, постійно концентрований. й
Перед перервою, тобто до 11 годин автобус управляється зробити три засувки. Поступово освітлювальні, люди при зупинках стає більше, на проспекті - застібка.
Більшість всіх водіїв автобусів, які захоплюються мікроавтобусами і приватними автомобілями, які підбирають і випадають перед зупинкою.
Маршрути на дорогах. Вони збуваються від шуму і скидають пасажирів в середині зупинки. Я не можу дочекатися. Драйвер автомобіля, звичайно, легко опинитися, але краще буде полювати, якщо люди скидаються або чекали для пасажирів в кінці зупинки. Якщо в години кисті, наприклад, потрібно перебудувати з першої сторінки до третьої, вам доведеться піднятися неспроможно. Автобус великий, звичайно, ніхто не хоче співати, але це набагато приємніше, коли водій спалахує фари і дозволяє вам через. Кіклісти практично не їдуть по проспекту, але простіше опинитися навколо велосипеда, ніж автомобіль, тому я не бачу нічого страшного в них. й
На кінцевому водію від трьох до шести хвилин. Немає часу для куріння або інших особистих речей. Від 7 до 11 роботи безперервно. У 11:00 обідній перерви.
"Я живу біля Урахі, тому я маю час їздити додому на обід. Вдома, звичайно, всі давно звикли до мого графіка: Я походжу до місця в 10-11 п.м., отримай в 3-4 ранку. У мене є два діти, мій син вже живе окремо, і моя дочка сидить на комп'ютері, ні вона не заважає їй. Я пішов на ліжко і закрити двері, що проблема? І це звичаю прокидати рано, іноді навіть перед будильником ви відкриєте очі і лежаєте, чекаючи його на кільце. й
Гап: 11.00-13.00
Шифт після перерви: 13.20-18.00
Після обіду ми знову зустрічаємо на московському вокзалі. Ми повинні повернутися до відправника і непідтвердженого, перевірити рівень алкоголю. «Не багато чого я їсти на обіді», жарти Олесандр Леонович. 13.34 - Повернення до маршруту.
Після обіду погодні зміни: він починається і зупиняється на снігу. Але ці умови не найгірші.
«Одно, сніг, дощ, нічого хорошого про це, видимість стає гірше. Але головною проблемою є те, що через погану видимість є більш нещасні випадки на проспекті, джемах трафіку, відправлення з графіка. Найбільш проблемними місцями з точки зору нещасних випадків є перехрестя Незалежності та Брівки, Незалежності та Козлова, звичайно, площа Перемоги.
«Ми приводимо так плавно, тому що коробка автоматична. Це буде страшно, якщо ви повинні витягнути редуктора весь час. Для кожної двері є кнопка і центральна, яка відкриває все відразу. У розділі «Попередження» ви зазвичай використовуєте центральну кнопку. Навіть в автобусі, система автоматичного замка: якщо сумка, наприклад, кріпиться, і двері не закривається до кінця, то автобус не буде рухатися. й
Поблизу - кнопка, яка включає в себе запис з підписами. Олександр Леонович каже, що він натискає його автоматично, не завжди чути, що голос говорить там. Тим не менш, він слухає так, що немає невдач.
«Це думка, що можна зачепити людей на зупинці з дзеркалом заднього огляду. Що стосується старих моделей, це правда. Але на «похилому» нових автомобілів дзеркало дуже високий, має бути хтось два метри, щоб підхопити його. Справа в тому, що водій має відсоток квитків, які продаються практично вірним. Для цього використовується: провідник продає квитки на 1,700, водій на 2,000. Відмінність відійшов до водія. Тепер водій надає всі гроші, але отримує премію в залежності від кількості квитків, які продаються. й
«Ми не маємо жінок на всіх: дуже складна робота, нервова, фізично складна. Наприклад, влітку він спекотний в салоні, ви завжди під сонцем. На роботі, коли люди не могли стояти серцем. І п'ятниця, якщо 20 років працював на міських маршрутах, ви залишаєте на 55 років. А якщо я працював в місті на автобусах, то в 60. Для того, щоб стати водієм автобуса, необхідно пройти навчання на ТСАУК (Центральний автомобільний навчальний завод), потім розкачати майже дві години з досвідченим водієм. Але все ж, перший раз ви отримаєте за кермом, хоча ви навчилися і поїхали, ви все ще приїжджаєте з зсуву всі вичавлені.
Кінець переходу, повернення з маршруту: 18.00
Зрушення починається в темряві і закінчується в сутінці. Але автобус не можна кинути на вокзалі: потрібно повернутися в парк, орендувати автомобіль, взяти його в миття, паркувати його.
«Буси миються щодня після зміщення, а автоматична мийка кладеться тільки через пару років тому, перед тим як було мити тільки з боків, а ас і манжета або драйвер вибігається і щітається тера, або очищається вручну протерти. й
«Все, робочий день над. Перевірити з відправником, пропустити документ про подорожі - і ви можете піти додому. Завтра у мене є вихідний день, і в цілому, є багато вихідних у розділі «зрушення»: 12 місяців, у вас є час для відпочинку. І 39 днів Ось чому ви добре працюємо. й

03 мар

04 мар

05 мар

06 мар

07 мар

3610Р. 4200Р.

08 мар

09 мар

10.

11.

12.

13 хв