Реальне життя і робота в кондитерському магазині у Франції

Авторизація

Цей пост буде без фотографії (кондитерська справа), просто фактів про те, як це таке. Не плутайте або лофті слова.

Це четвертий тиждень стажування. І якщо спочатку я був більш негативним, ніж інакше, тепер все потрапляє в місце.

Не можна навіть сперечатися, що в будь-якому кондитерському магазині, який існує у Франції, є провідні фахівці, з яких можна безкінечно вчитися.
Їхнє існування доводить це незворотний факт. Він був різним, місце буде вигорнути довго. У Франції неможливо запустити бізнес (пов’язаної з харчовою діяльністю) без диплома за ними. Отримання диплому “право як це” як нереальність. Ви повинні довести до школи, країни, в кінці, яку ви заслуговуєте. В іншому випадку вони не розуміють.
Яка точка відкриття магазину цукерок, якщо ви не можете зробити все самостійно? І з цього стає зрозуміло, що якщо місце вносить Ваше ім'я, то кожен день необхідно довести кожному і самому собі, що варто сказати гучно.

Так з Ніколяс Піпан ...

Тепер спосіб це. Що вона, реальна робота в кондитерському магазині.

Час роботи - 10-11 годин.
Я отримую в 4.30am, щоб почати свою роботу в Patisserie Nicolas Pepin в 6am.
І я залишаю роботу на 16:17. Я не маю права привезти свій телефон або будь-який, абсолютно. Я не знаю, якщо вони боїться промислового оспорювання або проростання, але тільки сам Pepin має телефон. Так не буде фото. Все стандартно - звичайна кулінарна лабораторія - столи, плита, холодильники, спеціальні машини, посудомийна машина. Два поверхи + підвал для роботи з шоколадом та карамельом.

Перший тиждень був дуже складним для мене.
Перш за все, отримайте в цей божевільний ритм.
У школі я завжди був першим, і в домашніх умовах вдалося зробити все, в чітко встановленому часі для себе.
Насправді виявилося, що я працюю на швидкості черепахи.
Все потрібно зробити 23 рази швидше, не менше, але більше.
Я незвичайно вирізати всі пальці, всі ноги і руки в синусах (так як один раз вимушений перетягнути лоток з м'ясом, яка вага була 40 кілограмів, я не думаю, подрібнила його... добре, і прийшла все разом)...
У день починається декорування готових десертів - кожен має свою специфічну кількість ягід, певний колір шоколаду (і навіть напрямок ліній на ньому) і етикетки. Все повинно бути чітко і без помилок. Далі ми робимо що. Перший тиждень, я не маю багато впевненості в собі, це зрозуміло.

Робочий день закінчується 16.00-17.00.
У 15:30 ми починаємо миття все. Промийте ще більш ретельно, ніж в школі.
А в суботах особливий відпочинок - глобальне прибирання! Це означає, що з усіх коробок, полиць, шаф, витягуємо все, що там. Зважте, заміряйте знову, протріть, зробіть відповідні записи (як тільки зліва, так і т.д.), промийте в цих коробках / коробках і т.д. (поток води заливається з шланга, а потім протертий сухий) і влаштовують все за зростанням. Починаємо в 13.00 (на цей день немає перерви на обід) і закінчуємо те ж саме на 16-17 годин.

У мене є час на обід.
Я знаю, що деякі люди харчуються обідом на роботі (салати виготовляються з того, що вони повинні їсти щось з асортименту кондитерського магазину, але я ніколи не був запропонований, і я не запитав себе). Говорячи про те, що не існує часу на весь день, навіть взяти ковгу води. Не другий.
У перший день я отримав чашку кави. З посмішкою, як це ...
І відразу ж вони віддали перевагу.
І ось, як я кладаю цю чашку на боці, так що вона стояв до тих пір, поки хтось випадково заплітав її. Я не збирав sip.

Я також зроблю друзів з магазином кондитерських виробів.
Ну, тістечка – це свого роду кафе. Я зустрілася з нами. Чудове місце. Сім'я бізнес, два досить юних братів (не французьки, щось з арабською кров'ю), відкриваються патіарія, де ви можете мати хороший обід. У будь-який день один з братів робить нову страву для обіду (до речі, як пізніше в розслідуванні він виявився, він ніколи не, НЕВЕРІ смакує, що він варений, все на рівні інтуїції, і це завжди дуже смачно!) і тільки один вид.
А виходить - суп + другий + десерт, або на наступний день салат + головний + десерт.

На перший день в якості десерту я спробував дайв, малину і кокосову. Ніщо, але я думаю, кокос трохи сухий.

Муси, що абсолютно нереальні. Після обіду я підійшов його і тихо сказав: «Я там рецепт?» Він сказав: «Ком після 16». Що ви думаєте? Я прийшов, і він дав мені рецепт. Не проблема на всіх. А потім я продемонстрував його мій портфоліо, і він сказав, що якщо я можу говорити французькою, я не маю проблем отримувати роботу в Франції. Я також пообіцяв зробити завтра «російський день» і на обід, особливо для мене буде Befstroganov! Вони добре.

Як другий тиждень стажування прийшла до кінця, лобзик на голові почав складатися на картинку.

Що я забрав для себе. Що не навчаються в школі.

Один. Якщо я думав, що ми навчимося суворій реальності, очистивши приміщення, я готовий сказати з впевненістю, що ми не навчили нічого. У порівнянні з тим, як це зробити, і як ми робимо це на робочому місці, ми в школі просто протирати пил.

І два. Ми не навчаємо бути організованим в школі.
У той час я думав, що ми були в такому темпі, нам було так багато.
Але насправді це тільки командна робота і фрагментація. Погано, коли бос дає завдання і ви це робимо разом, або навіть чотири.
Особливо не проціджуючи, розширюючи слова, а іноді навіть розповідаючи деякі смішні історії по дорозі.
Хтось зважує одну половину рецепта, хтось інший. Потім, коли всі продукти готують, починайте збивання або приготування їжі. Відразу стояти на змішувачі або сковороді, заважати, посипати і спостерігати процес.

І тепер я описую, як це повинно бути:

Перший раз мій бос дав мені завдання зробити "Caramela Cream" Я почав завдання на технології школи. Я маю на увазі, зважився цукор, відстала.
Я пішов, щоб зважити масло...
А потім Мартін стрибає вгору і каже: "Що ти трахаєш?" ? ?
Що я повинен сказати, що таке eloquent мовлення? "Зважування..." Він розкочував очі, розгорнув щось аарктизування і почав пояснювати в шліфи, як для дуже далекої людини, «Я кладу цукор на плиту до карамелізації; зважився крем, поставивши їх до варіння; зважився масло в цей час і яйця, що тут не зрозуміло?» ?

І так ви запустіть з плити до ваг - потім цукор, щоб запобігти її від горіння, потім кинути погляд на крем, щоб не варити, негайно зважити масло однією рукою, другий перебиває яйця в чашу.

З гранатометом навпіл з завданням справляється, нічого не вигорає і відривається. Я відчував себе неймовірним героям. Але було просто тепло. На цьому тижні ускладнено моє завдання.

Я працюю з головою, я працюю з Мартаном, це як другий головний.

Мартан дав два рецепти кексів один раз - один "тігер" вигляд, який додається дуже, дуже маленька шоколадна ялинка, для неї потрібно зробити "здоблений шумет" (коричневий "горіх" в ароматному маслі, як для фінансів), другий тип - шоколад, де потрібно розтопити шоколад і масло в водяній бані.

І ні, не робіть одну річ спочатку, потім запустіть інший. Все одночасно. І кількість інгредієнтів, не схожих на дому - одна дві порції, і важить відразу кілограми. Технології:

1,1 км Зважити масло для «здоби» і покласти на плиту. Від часу запускати і перемішати.
2,2 км Покладіть шоколад на водяну баню другий рецепт. Немає вершкового масла, що надходить, і ми повинні працювати на склад, щоб отримати нову коробку.
3. У Запуск на склад і довести коробку (15 кг) вершкового масла, бо що було завершено.
4. У Заміряйте потрібну кількість вершкового масла і додайте до майже розтопленого шоколаду.
5. Умань Стирайте першу олію. Перемішайте другу суміш.
6. Жнівень Тут Мартан надає ще одне завдання в кулоні - від «безкоштовної кімнати» (розмір мого однокімнатної квартири, з єдиною різницею, що температура в ній майже -30C) довести коробку з замороженим суфле. Коробка до вершини заповнюється невеликими колами, не більше 5 рубльових монет. Необхідно дуже швидко розкласти їх в парних рядах (у певних поверхнях вгору) по всій приманці і покласти цей лоток в іншій морозильній камері (то вони будуть покриті оксамитом). І я розумію, що у мене є вексель за хвилину, тому що в другому ще і весь ящик перетвориться в один липкий стрибок і без причини в світі ці маленькі кола не скріпляться один від одного. Масло і шоколад на плиті, пам'ятайте? І так я пензляю тут («Бурре шумте» тим часом вже досягла бажаного кольору і аромату, залийте в іншу чашу, щоб зупинити процес приготування і видалити в холоді), помішуючи і зрушуючи.
7. Про нас Зроблені монети. Вирізати в морозильній камері, зафіксувати назад в приміщення.
8. У Ургентно важить інгредієнти для другого рецепта. Не доторкнувшись до масла, поки вона не досягне температури приміщення.
9. Навігація Є інгредієнти, змішайте все своїми руками. До речі, тест вийшов близько 6 літрів. Змішувати з ручним колясом, дуже великим, до однорідного стану.
10. Перше тісто біля. Зайдіть в магазин шоколаду і попросіть трохи шоколадного чіпа.
11. Змішайте сухі інгредієнти з яйцями (32 штук, щоб зламати вручну), також вручну, з королою. Додайте «кишкове масло», перемішайте. Перевірити температуру тесту - його слід остудити, інакше шоколад розтопиться відразу. Якщо все добре, додайте чіпси і видиху.

І все це з констанцією: "Ніна швидше." Ніна, вам потрібно дізнатися, як організувати! Ви ніколи не можете зробити все і побудувати свої дії, поки ви не зможете організувати всі ваші дії. Хуррі, переїзд! Навіть під час процесу очищення я завжди чую, «Пишіть себе!» Кожна хвилина.

Тепер ряд моїх обов'язків трохи розширився. І я почав відчувати себе більш впевненим. Головний Миколай дуже доброзичливий до мене, завжди намагається жартувати і говорити мені англійською мовою, хоча я сказав йому, що я розумію його французькою. Він сказав: "Ні, ні, я повинен говорити англійською мовою" (він дуже невеликий словник англійською мовою, ви можете сказати, що він не дуже знає англійську). І пішов він, "О, якщо я працював з вами на рік, я обов'язково буду говорити англійською мовою." Я кажу, "І я французькою." Я віддаю останню. Він сміється, "Не, ні, я хочу першим!"

Або робимо новий торт з ним. Не знаю, як її прикрасити. Лист тут, ягода там. Він очищає, кладемо макарон на ньому. Взяти його, додати шоколадний запис. Нарешті він щасливий і посміхається на мене. Я знаю, що я повинен сказати щось: "Три джули!" І головний у французькому, хінтінінгу, «Так». Як російські дівчата. Він молодий і добре в своїй роботі. Я вже дізнався багато з нього. І якщо я не маю права настоятися ще за секунди (10 секунд в мікрохвильовці, масло прогрівається – протерти стіл, але не стоятися і не чекати!), Я ще руб мій сірий очей в його напрямку - що і як він зараз? Іноді він приходить до мене, бере інструмент далеко і каже, "Це великий секрет і дуже дорогий," сміється і показує, як же дія може бути зроблено в два-три рази швидше. Тепер я впевнений, завдяки йому, я працюю з обох рук одночасно, що робота.

Що може бути моя відповідальність:
Рослина красиво карамельного крему на торті «петит чотири» з мішка для приготування.
- Або вчора я повністю обладнаний новими еклерами: вирізати еклер навпіл (який все ще покритий "слабкою" зверху), рослинним каштановим кремом, укласти кубики каштану, зверху з найтоншої пластини шоколаду (жовтий виріз також довірений мені), але зверху крему "Шантільі" - з кулінарного мішка з "старим" соплом - повітряним, по високій спіралі, гладким і красивим. Закрийте все з кришкою, посипте цукровою пудрою, кладемо тонку смугу-рядку шоколаду і зверху іншого шоколадного квадрата з написом «Пепін». І так я працюю, намагаючись - потім вершки розтоплюють, потім насадка знизиться, після чого шоколад вийде ... і головний хоча б сказав щось. Чи не спіраль досить? Це океї. Покажіть, що ви знову покажете. Не проблема, без нервів. Після того, як був зібраний останній eclair, голова дає несподівану команду: «Всі, взяти його в магазин». Я маю на увазі, прямо від руки до вікна. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!
- Печиво - повністю "від" і "до", будь-який (субота, наприклад, зробив тісто і цвіль 450 дрібних і найтонших (запалення листків) печива з мигдалевими пелюстками).
- Виготовлення тортів
Робота з піском тісто (наприклад, викласти пісочний тісто в кільцях на 100 або більше тартів)
- Робота з завареним тістом (з тіста, щоб відкинути, випікати і начинити кремом)
- Комплект тарлетів (всі начинки)
- Декорування і декорування, себе.
- Вбивання вершків, бісквітів, mereng...

Кілька разів на тиждень ми збираємо «поллен». У величезних числах - 60-80 штук в часі. Я зроблю бісквіти до них (можна уявити, скільки кілограмів Gioconda потрібно зробити вчасно? підійти на 14 шин?), і мус. Далі ми всі разом, і я частина цього захоплюючого процесу. Це спритний, швидкий, прозорий. Немає додаткового руху.

Якщо ви нарівняєте перший шар мусу на всю ширину колоди, два рухи. Якщо змащувати її додатково на стінах - 6 рухів з брухтом (довгий колод).
Якщо ви вирівняєте поверхню, перед викладанням останнього, обертовим шаром бісквіту - два рухи шпатули.
Якщо мус викладається в металевих сферичних формах, для тортів, його вирівнюють на стінах - рівно три рухи з ложкою. Ви отримуєте зворотну сторону голови.

Про руки, це окрема пісня. Всі вони в розрізах, веде, стирання, опіки і морози. Уявіть:

Ручне прання 60-80 пластикових форм для колод.
- Відразу, швидко отримайте руки вологими на рушники, подрібнюючи, щоб вийти з морозильних металевих рапсів з тортами. Руки відразу приклеїти до металу. Але є не другий затримка - тягнути, перенести, видалити з форм (металеві або силіконові). Поставте його назад на сміття і назад в морозильну камеру.
Відразу щітка для розвантаження посудомийної машини, яка завершила наступний цикл. І це дуже гаряча, дуже гаряча. Швидко досягайте і складіть на столі, навантажуйте на нове, чисте місце в місцях.
- Виїжджайте з духовки з готовим бісквітом (або переверніть), і це в момент близько 10 вінтажних. І запустіть до морозильної камери, щоб принести ще одну коробку.
до А потім своїми руками зі свіжою ріжучою ріжучою ножем, витяжкою з посудомийної машини; потім про декор лист, незручно заковтнути пальці на ньому; потім десь ще спійманий) - протерти 60-80 форми з алкогольним спреєм ... десь після 20-го колоди ви більше не відчуваєте біль ...

До речі, тут немає нічого. Вони мають прекрасний, дивовижний бісквіт Gioconda, який включає в себе macarons, які не пройшли контроль віри. Ви коли-небудь чули про це? Тексти пісень, а це означає: І я коли-небудь спробував. Вся кількість круп'яних, бункерів, хліба, «солоді» і «солодкі» продукції розраховується так, щоб вона виходила в той же день з полиць. Якщо деякі торти при декоруванні або зборі "легкий" не парний - це йде до нас. У нас є спеціальний холодильник, де можна завжди їсти свіжі десерти. А ще, коли бос щось нове, є дегустація.

І я хотів би відзначити, що феміністика в Франції переніс її, о, вони переніс її. Не схожий на тебе хлопчик або дівчина. Автомобіль прибув з інгредієнтами і продуктами - кожен збирається розвантаження. Що ви отримали - ящик ягід, мішок цукру, або пакет коробок вершків - після чого ви будете переносити на другий поверх в паніровці. І швидко, майже працює. Ви збиті в величезній чаші змішувача близько 10 літрів крему ... ви думаєте, що хтось допоможе перетягнути? Я, право. А духові шафи, чавунні, просто намагаються носити один.

Але це також життя і колоїдний досвід. Я знаю, що я не отримую його в будь-якому місці. Ніде я навчаюся робити речі таким чином, чисто, але жорстко. Рожева віваль довга до тих пір, поки не з'явились. Я хочу працювати, я хочу це зробити, і я хочу жити. Це в мене, в моєму серці і в моїх думках, з кожним битим серцем, після кожного боляче слово, тільки зауважила себе: «Я можу зробити все». І тепер я отримую деякі величні задоволення від усього, що відбувається. Зміявшись в 4.30 ранку, робота іноді без перерви на обід, палити або заморожувати пальцями, ще один синець на ногах - просто подрібнити крок, розтягувати плечі і знову в бій. Не пропустіть своє знайомство. Ось чому ви прийшли. Ви прийшли до роботи на парі з усіма, і ви повинні тримати загальний ритм. У розкладі є план, і це потрібно зробити, незалежно від того, що.

Після того, як в гардеробній кімнаті дівчина, яка працювала для Pepin протягом двох років (дуже nimble, просто дивовижна) попросила мене, якщо мені сподобалося. Я сказав: "Оуї, c'est ma Passion!" А коли він запитав її, Вона подрібнила її плечі і спокійно сказав: "Чому монульйону." І я теж хочу сказати, один день, спокійно, "Сього монастиря".

Це робота. Це мій вибір і моє життя.

П.С. І наступного тижня, в середу, Ніколя і його дружини купують другий магазин (не магазин, як я розумію) і ми повинні працювати двічі стільки і швидше.

- Все!

Джерело: