Як працює молодий вчитель

П'ятий рік студент геофактора БСУ Денис Румачик не мав планів майбутнього. Не знайшов його і переніс його в край країни. За майже чотири місяці молодший викладач працює над поширенням після університету в сільській школі 8 км від кордону України. Вчить географію, біологія, астрономія та медичне навчання дівчатам.

Ми поїхали в село Повіте в Кобринському районі і подивилися на те, що більшість білоруських студентів страхують.

Я отримую автобус і я бачу величезне кладовище. Це моє перше враження!
Ми сидимо на кухні трикімнатної квартири в с. Ореховського, Кобрінського району. Тут Денис орендує номер з Марією Степановною за 23 долара. Житло в с., де працює розподіл, не знайдено. Щодня до школи до автобуса. 10 хвилин пішки.

Жовтий світло лампи потрапляє на смужливий чайник. Я зроблю каву в управлінському порядку і каже мені в голосі вчителя, як він став Денисом Григоріємовичем.

16 зображень
Головна
Бела рубль перетворена в долари

- Я з Кобрина. Я не хочу залишитися в Мінську на розподілі. В іншому випадку я хотів би жити як студент – орендувала квартиру на кілька людей і переповнила два кімнати. Ви повинні жити нормально, і не те, що всі зарплати пішли в оренду квартиру, він каже.

Сьогодні Денис заробляє близько $290. З них $ 25 є надбавкою для статусу «молодого фахівця». За його словами, зарплата пені. Ви можете запустити два роки розподілу, після чого ви повинні шукати щось.

Денис не приїжджає до школи. Про розподіл до університету приніс лист з відділу освіти Кобрінського районного виконавчого комітету. Я думав, що я буду працювати в місті або принаймні далеко від Кобрін. Життя вирішив інакше. У серпні він розповів, що він відправиться в село Повіт'є, 50 км від міста. Єдина надія полягає в тому, що село велике – близько 1,500 мешканців.

«Я пам'ятаю, що прийде назустріч шкільному Я отримую автобус і побачила величезне кладовище. Це моє перше враження! Ще одна картина в пам'яті, як режисер привів показати будинок, в якому можна жити вперше. Власник відкриває двері, і є веб, туалет на вулиці зазвичай згортається, в колодязі це незнімна вода. Я думав: Я не буду жити тут напевно! - Денис не приховує своїх емоцій.

Для проведення географії, біології, медичного навчання для дівчаток, астрономії та стати лідером у 10-му класі.

«Це не вини школи, що це відбулося. Написати в відділ освіти, який недостатньо вчителів. Але що якщо вони не отримали молодих фахівців? Всі права, уроки для свинцю: контур був письмовий і підрахунк - все. Але більшість всіх, я не хочу класного керівництва. Необхідно перевірити щоденники, журнали, заповнювати картку відвідування їдальні, піти в будинки студентів. Як боротися з курінням, нехай і нехай дітям дискотека. Що мені? «У мене є діти, які я підняв?» - сказав він.

96

Денис займає найменше приміщення в квартирі Марії Степановни. Диван, тримайте, TV - ситуація без стежок. Тепер молодий вчитель перевіряє контурні карти. Скажіть, що студенти часто обманюють один одного, більшість не хочуть вчитися.

Guy's отримувати сонний. Отже, перевірте блокноти і підготуйте плани уроків завтра вранці.

«Я не можу розбити дітей. Так вони квують і виштовхують.
На 6 м. Я познайомлюсь з Денисом на кухні. Звісно, що нічого не змінилося з вечору – те ж саме чайник, те ж саме кав’ярня, ті ж блокноти. Молодий сніданк вчителя не дуже різноманітний - глазурований сир. Він каже, що він досить. Я намагаюся вірити його.

«Діти написані дуже непристойно. Я не знаю чому. Ви не чули щось... Після того, як попросити зробити звіт про біологію про сіна. Дівчина йде в дошку і говорить, "Святий ранок". Є жінки з грабами ... Що це таке? Я шукаю резюме, і він написаний, що доповідь на тему «Гайворк», – посміхається Денис.

У 7:20 a.m. ми зупинимося на зупинці автобуса. $0.28, 10 хвилин і ви в Повітдже. Фрост є таким, що ви не пахнете одного запаху і швидше заклинати в снігу до школи.

04 мар

Перший урок є біологія в 6 класі.

Спочатку після класу в цьому класі вийшов поті, вокальні шнури... Діти кричущими, папери літають, це ручка відійшов, це щоденно, і мій голова розщеплюється. Я люблю їх, зателефонуйте їм анархісти, і вони завжди просять: хто вони?

Три хлопчики зустрічають нас в коридорі. Денис Григорійович, Коля та Діма (назви змінилися) будуть навмисно пізніми для Вашого уроку. Не скажи мені те, що ви сказали нам, діти просять.

06 мар

Сьогодні це останній клас у кварталі. Ви можете скоригувати кошториси, відповідаючи на запитання «Дзи жівців?» В той час як відповідь, інші грають "в Кальбані" або приховують олівцем від однокласника. Клас просторий, багато дітей. У школі є лише 200 студентів.

«Діти тільки народжуються тут. У селі є хрещення, тому вони мають сім дітей в сім'ї, і є пари, де, як в місті, одна дитина.

Так пізні хлопці прийшли до класу. Денис дасть їм в офіс, але просить відштовхуватися від підлоги. Вони сміються, протистоять, але відштовхують пару разів.

«Я не можу розбити дітей. Ось чому я запровадив наступне правило: ті, хто снижню білизну, ізольовані однокласники, пізні – роблять фізичні вправи. Дівчата розмістили десять разів, хлопчики об'єднують десять разів. Під час уроку все ще потрібно провести фізичну хвилину, для них і тепла, він каже.

Денис підійшов до хлопчиків на останньому столі і попросить їх на руки над мобільними телефонами. Мобільні телефони не допускаються в школі. Отже, вони знімаються, приймають в приміщення вчителя, а після занять даються. Хлопці, звичайно, не люблять, але Денис Григорійович схожий на камінь. Фракція другого і отримав телефони в руках.

Квартальна оцінка. Учитель забирає свій ноутбук. Хлопці відразу переїхали на дошку, і вони оселилися навколо неї. Тепер вони збираються дивитися відео YouTube, як вони очищають воду.

«Я завжди покажу їм щось. Я хочу дітей дізнатися більше, ніж письмово в підручниках, говорить Денис.

10 хв

«Чи всі раптові ви дізналися, що хлопець любить інший хлопець. Що буде змінити?
Запах шкільної їдальні змушує мене молодою і енергійною. Сьогодні - пюре, ковбаса, пів маринованого огірка і желе. Біля мийки - рідке мило, на столах - серветки. Безкоштовне харчування. Морква, картопля, буряк - збираються самостійно. У літньому віці особливо близько до сільськогосподарської тематики - перейдіть до заспокійливого шкільного засмаги.

Після ковбаси та пюре, наступний урок Дениса є географією в 9 класі.

Освіта в школі в білоруській мові. Молода вчитель говорить тільки білоруські, діти відповіли переважно російською мовою.

- Як Будзе "та" Па-Білорусь? - Він просить.

- Чай, чай! - Діти шип.

- Гарбат! - Денис Григорович не може стояти його.

до Хто такі гранати? – запитує одного з студентів.

"Не люблять корів." Але при змінах спілкуються в місцевому - Полісся діалекті. Тож моя душа радіє, коли ви чуєте: «Помічник Великодня?», «Шо Сонячна в їдальні Е?», «Похід в магазин?» говорить Денис.

Після занять ми йдемо в кімнату вчителя. Там, Денис ділиться стіл з молодим німецьким викладачем. На столі є анонімний лист дітей з особистим питанням: Чи заміжає він?

14.

Денис не одружився. Його серце безкоштовно сьогодні. І немає часу шукати партнера життя - після роботи викладач сну, перевіряє блокноти, готує для уроків. Життєвий день, як і приземний день.

Для того, щоб якимось чином диверсифікувати навчальний процес і зрозуміти, які діти думають про конкретну проблему, Денис проводить анкету.

Я шукав анкету, щоб вони лікували людей з різними сексуальними орієнтацією або релігійними поглядами. Виявилося, що деякі студенти повністю непереносимі. І я спробував пояснити, наприклад, що потрібно бути більш толерантним до людей. Я говорю їх, уявіть, чи прийшов хлопець. Ви лікуєте його добре, але раптом ви дізнаєте, що він любить іншого хлопця. Що зміниться? Це однакова людина. І просто хвилина назад ви подумали, що він був добре, Денис говорить.

Я повинен піти на автобус, Денис вирішив піти. Ми йдемо і обговорюємо плани на майбутнє сьогодні - репетиція новорічної сцени з 10-го класу, де він є лідером класу. «Такі діти, ви знаєте. До того, що вони мали великий лідер. Мій мама пішов, мій dad прийшов, він сказав. І з яких причин пам'ятає, як він періодично йде до будинків, де живуть «хі діти». Для батьків, які п'ють, і, звичайно, існують умови. Як я можу підняти чоловіка, коли він бачить це вдома? Я не живе з ним.

Денис вважає, що цей досвід навчання цікавий, але він не планує залишитися після розподілу в школі. Він любить як школу, так і команду. Але він не бачить перспектив для себе.

до Що робити? - Я запитав.

Я ніколи не знаю, якщо я залишаю країну! Я не знаю. Походимо.

Головна

Джерело: