Ил-62: 50лет

03.01.1963 зробив перший рейс пасажирського літака IL-62. За майже 30 років цей дуже успішний літак OKB S.V. Ілюшин був флагманом аерофлоту.
IL-62 належить до категорії літака другого покоління. Перший рейс відбувся в 1963 році. З 1967 р. У 1966-1995 рр. Виготовлено загальну кількість літаків 289.
IL-62 був незамінним для несучасного перевезення на віддалених відстанціях з максимальним діапазоном 10000 км.

р.

IL-62 літаки, особливо IL-B2M, представлені вся епоха в вітчизняній цивільній авіації і значно розширили можливості повітряного транспорту в нашій країні, забезпечують безпечне довготривале і міжконтинентальне сполучення. IL-62 по-справжньому привезли частини світу разом, змінюючи ідеї про відстані. Головною машиною на міжнародних і на найрізноманітніших вітчизняних лініях і у багатьох відношеннях обличчя нашої країни.
Високий рівень надійності літака Іль-62, проте це стосується всіх С.В. Ілюшинні машини, визнали його використання в якості державного літака для обслуговування високопосадових державних і політичних діячів СРСР і РФ.
Команди Іль-62 п'яти осіб: два пілоти, авіамеханік, навігатор і радіооператор - розміщені в просторі, з хорошим видом на зовнішній простір кабіни, в якому розміщені всі контрольні блоки, щоб вони були зручні у використанні. Умови роботи в такій кабіні сприяли поліпшенню безпеки польоту, зменшення кількості помилок пілотування, пов'язаних з втомою екіпажу. Моя дядько в'яла багато типів— починаючи з Po-2 (в льотній школі в '50-х)— відредагував A-310 в '90-х. За 10 років він мухував командиром на Іль-62 і завжди пам'ятає цей літак теплотою і ніжністю. Я пам'ятаю, в 90-х, (тільки як інспектор), в той час як керма минулими стоянками, де побачився останній декоммісійний Іль, він спробував не виглядати таким чином, а грмень - "Так, це було б..." (до якого неперевершена екіпажа нервово реагувала, збільшуючи швидкість таксі). Це улюблений літак, який він каже, що це останній літак, який відчуває себе як пілот, а не оператор комп'ютеру. Його слова підтверджують мої кілька однокласників, які пощастили (без знаків цитат!) літати, летіти за короткий час, на цьому прекрасному площині.
Випадки та нещасні випадки ІЛ-62 у найбільшій кількості випадків, що виникали внаслідок несправності екіпажів або через несправності (або помилкові сигнали провалу) двигунів.
IL-62 - це машина для нескінченних російських дистанцій.
IL-62 був і залишається популярним серед пасажирів і пілотів, хоча він більше не летить на регулярних лініях, вигравши гарне ім'я в історії авіації.

р.

...

листівка

Джерело: