Купуючи японські кухонні ножі

Останнім часом з'явилася тема про покупку ножів в Китаї. Я вирішив поділитися своїм досвідом.
Я не збираюся купити ножі для полювання або виживання, так як я не ходжу полювання (і якщо я роблю, я не буду каркас освіжати), і ще не потрібно вижити. Я не хочу купити інструмент, який я не хочу використовувати. Але я люблю ножі.
Я люблю готувати, і вони кажуть, що це смачно, тому я вирішив отримати хороший інструмент для приготування їжі. Я дізнався про майстер Ichiro Harroti і що він визнаний майстер ножового бізнесу і був сон купити ножі цього майстра. Але останнім часом була фінансова можливість придбати.

Тут будуть 12 фотографії.

Невеликий фон на Hattori.
Компанія HATTORI була заснована в 1971 році Ічиро Хатторі - наступником роду найстарішої родини гармат ХАТТОРІ, відомого своїми мечами в середні віки. У 1993 році після виходу серії ножів на американський ринок. Ножі HATTORI відомі та цінуються по всьому світу завдяки високоякісному поєднанню ручної роботи, досвіду та сучасних технологій.
HD серії. Ці унікальні вироби ручної роботи. Кришка містить 64 шари дамського, а ручка виконана з чорного дерева.
Особливості кухонних ножів серії Hattori HD:
VG10 сталева (високий вуглецевий 0.95 -1.05%, молібден 0.90 - 1.20% і ванадій 0.10 - 0.30%) є основною ріжучою частиною, підключеною до 64-шарової сталі Damascus.
Гострий як брита: тонкий край, відмінно заточений. Для того, щоб мати можливість використовувати як правий, так і лівий, так і для зручності використання, леза заточується симетрично, яка виготовлена з найсильніших (Rockwell Hardness HRC 60-61) з нержавіючої сталі.
Лезо гравіюється з назвою Ichiro Hattori в стилі японської Кенджі і леза міцно зварена з нержавіючої сталі болгаркою.
Надійна ручка: Ручка обробляється лаком Паккавуд і закріплюється трьома заклепками з нержавіючої сталі для міцності і зносостійкості, при цьому виглядає бездоганно.

Я купив собі два ножі, щоб спробувати. HD 1 Petty 105mm і HD-4 Ніж для блювання 150мм (Гонсуки)
Я хотів купити серії KD, ножі цієї серії ковані особисто майстрам. Але продавець дуже сильно і сказав, що ймовірність отримання ножа практично нульова, так як майстер - 73 років (але він працює в ковалі з кожним днем) і має проблеми зі здоров'ям. Ведуться більше часу для студентів. Перша особа, яка підписана у 2008 році.
Якщо ви зацікавлені, я відповідав питання на тему.

Ножі вийшли в 3 дні, але це з Японії до Південної Кореї.
Заповнений на совісті :) як на пост Росії.

Всередині керівництва я ще не читаю, щоб бути чесним.

Коробки досить великі, але папір. Ножі серії KD надходять в дерев'яні коробки.
Я зроблю це, коли я час.

Всередині все упаковано совою.

Красивий.

І зовнішній вигляд докладніше.

Р

Немає кришки.

Натюрморт

, Україна

Розмальовка красива.

Малюнок на мій старий Касумі не так красиво

Рука чудово, дуже комфортна. Ніж відмінно збалансований. Заточування :) Добре, немає сумнівів... поголів, ріжучий папір і в цілому дуже крутий.

Додано до [mergetime]1360919219[/mergetime]
Всі
П.С. У мене є головний ніж Касумі і досвід заточування таких ножів до стану брита (якщо я вбиває більше часу, я зробив так, що я знімав гоління з волосся).

Джерело: