Реальна Якутія: гаряча людина холодної землі

У лютому я побував у Якутії знову, але цей час не в столиці, але в сільській місцевості. Якутія - республіка, де починається зима, це найхолодніший місце на планеті, де живуть люди, це неймовірний температурний контраст від -50-60 взимку до +30+40 влітку. Багато населених пунктів просто відхиляються від світу, і ви можете отримати лише до них повітрям або «зимом» з грудня по березень.

Я починаю серію звітів про життя на далекій півночі на російській натурниці. Про життя як це ... Про проблеми та переваги життя тут. Я зустрілася з багатьма дивовижними Якутянами, які показали і розповідали про те, чому вони люблять свою землю, хоча життя тут дуже важко і позбавлена багатьох звичних переваг для нас. Почнемо з портретами людей, які я зустрівся.

Кирило Іванович, директор ЗОШ «Хайтонов» в с. Магарас, де живуть 1080 осіб. Школа має 170 дітей і 25 вчителів. Кирило Іванович вже 19 років як директор цієї школи.

р.

На даний момент будівля школи є одноповерховою дерев'яною будівлею і будівництвом нового будинку є найважливішим питанням і проблемою. Нещодавно Міністерство освіти Російської Федерації та сантехніки видали нові норми та вимоги, за якими дерев'яні будинки неприйнятні для навчання через пожежну небезпеку. Але після всього, нові кам'яні будинки не будуть будуватися в один день, тепер нова школа в одному з сіл буквально орендована в цьому районі щороку.

Додано до [mergetime]1362034435[/mergetime]
...

...

Бабця - Зхаркова Марія Семенівна, 76 і її онука Віталія. Є 4 коні, 4 собаки і 12 корів під пильним наглядом бабусі! Щоб мати можливість зберегти корови в умовах надзвичайно низьких зимових температур, будується спеціальний барн, який нагадує військового бункера, я розповість про це в одному з наступних звітів.

...

р.

Володимир Степанович Скрибикін, голова управління муніципалітетом. Забезпечує інформаційну технологію щоденного життя села. У програмі WhatsApp є група, де розміщені останні новини та дайвінг щоденних подій. Кожен погоджується, що це зручніше, ніж Twitter або Facebook.

...

...

Я відвідав Тетяна Алексеевна, викладач фізики в школі в маленькому селищі Ерт. Її чоловік також працює як вчитель в одній школі, останнім часом вони побудували новий будинок. Оскільки будинок дуже близько до школи, він використовує центральне опалення для опалення, хоча більшість будинків не мають такої можливості. Щомісячні платежі: 500 рублів за опалення, 1000 рублів за електроенергію і 5000 (!) рублів за Інтернет (швидкий рівень gprs).

Учні люблять Тетяну Алексеевну та її суб'єкт, є навіть школа-інтернат в Ерті, де діти приходять і живуть тут, щоб мати можливість отримати освіту в фізики і математики. На ній буде окремий звіт.

...

р.

І дочка, Айда, 9 років.

...

...

Дуже чарівна кухаря в школі їдальня, приготована дуже смачними тортами, але був жахливо сором'язливим :

Наталія Степанівна, підприємець, має власний невеликий, але затишний готель в с. Бердигесте. Дуже тепло, навіть занадто тепло. Наталія Степанівна отримала нагороду «Ділова леді Якуції-2011». Про нас

Клавдія Георгіївна, директор Семіона та Сапрон Данилов Центр духовності в с. Бердигестей. Життя душі на що це робить. Цього року Центр духовності відкрив, і я чекав побачити щось пов’язане з релігією, але це насправді музей, бібліотека, збірний зал. І навіть музей рідкісних камер.

р.

...

Сєрозха, студент 4-го класу школи в Бердигесті на навчальному таборі військово-патріотичної гри "Сніго Леопард":

Анастасія Алексєєвна, вчитель хімії, працювала в цій школі протягом 38 років. Як цінний і постійний - це професія вчителя школи в сільській школі!

І молодий вчитель, дівчина з дуже незвичайною назвою - Ісабела, вчитель російської мови і літератури:

Сім'я одного з учнів Ізабелії
Павло, майман. Олександра, молочна коса. А їх син Адріан, шостий сортр:

...

...

3250Р. 3700Р.

...

Міша, ванн. На момент нашого знайомства він був вже в хорошій формі, тому ми стали кращими друзями в кінці першого вироку, а через хвилину ми знайшли спільні родичі і коріння в Україні. Незважаючи на те, що в лазні він коштує дорого сільськими стандартами, 100 рублів за годину.

градулятор показав -50...

...і це означає, що студенти початкової та середньої школи так звані "зроблені дні":

Чи залишаться діти вдома? :

Дзюлустан і Айзен:

...

Джерело: