Пам'ятник літаку IL - 2

Я не знаю, якщо вас зацікавить, але я вирішив розповісти вам про одну з пам'яток міста Самара, в якій я живу. Це пам'ятник бурфору Іл-2.

Ідея створення реального літака IL-2 як пам'ятника виникненню на авіаційному заводі серед ветеранів після перших танків T-34, перших вантажівок воєнних років, таких беззернових військових робіт, троянда в тумбу.
А потім виявилося, що при утилізації заводу вся війна виготовляла ІЛ-2, не єдиний атакуючий літак. Не один. І в частинах повітряної сили країни довге тому цей літак був видалений з служби.
Пошук літака на фронт-лінійну атаку доручили ветерану заводу Євгену Андреевичу Капустнік та майбутній керівник заводу-музею Валерія Григорійовичу Бикову. Завдання пошуку IL-2 не було ніяких засобів, і команда ВПС попросила допомогти. Восени 1970 року надійшло звіт: тракторний драйвер Ковського лісового господарства в лебідці відкрив залишки літака IL-2. Дерево обертне, всі залізні частини покривають іржі. Час недорогий.
Після відновлення літака відбувався на перетині декількох основних вулиць Самара. Для установки літака було виготовлено педесталь, що нагадує пробіг.

Так, в Самарі було ще одна пам'ятка. У святкові дні, присвячені Великій Вітчизняній війні, тут завжди переповнені і свіжі квіти, а в п'ятницю і вихідні, молодят приїжджає сюди.
До 65-ї річниці Великої Вітчизняної війни літак зобов'язав реставрацію роботи, за яку 28 вересня 2009 р. був демонтований. 12 листопада 2009 р. повернуто літак на тумбу.
З моменту відновлення, але літак все одно радує всіх своєю красою. Реставрація була відмінною!

Ви можете одягнути.

Джерело:

Tags

See also

New and interesting