Загинув останній учасник групи Dyatlov.

Цього ранку 27 квітня у віці 76 років Юрія Юдіна загинув учасник одного з найбільш трагічних кампаній. Він був десятим у групі Ігоря Даятлова, який загинув за загадковими обставинами в 1959 році. Тоді кілька днів до трагедії Юрій пішов з маршруту - він хворий і пішов додому. Що відбулося в черговому житті. До останнього дихання він намагався дізнатися причину смерті своїх товариств.

«Сьогодні я говорив з ним на телефоні, обговорили деякі деталі моєї нової книги про кампанію 1959 року», – написав Тюмень письменник Олег Архіпов. Він не говорить, але він сказав мені, щоб зателефонувати в будь-який час дня. До останнього дня зацікавився предметом трагедії. В останні десятиліття він борвся з розумінням причини смерті своїх товариств. Він зробив своє розслідування щодня. Повернувшись до грудня, він був здоровим.

Останнім часом Юрія Ефімовича була серйозною. Лікарі діагностували його варикозними венами. Етап був важким, бігаючи, він терміново необхідний операцію. Два тижні тому Комсомолка допомогла Фонду пам'яті Dyatlov Group збільшити гроші на лікування Юрія Юдіна.

«Справа складна», - зазначив Юрій Кунцевич, голова Фонду пам'яті групи Dyatlov Group. Після того, як Юдін живе самостійно, ніхто не може допомогти йому. Ми хочемо найняти няньку і підняти гроші на операцію. Ми переконуємо його, щоб піти в стаціонар, але він не хоче.

Фото: Юрій Юдін кілька днів до трагедії

Зібрано гроші на операцію в хорошому медичному центрі. П'ять тисяч. Але Юрій Єфимович відмовився від операції. З цими грошима його друзі купили йому ліки, телевізор, оплачував медсестер, щоб відвідати його щодня і покласти на ІVS.

Ми звернулися з Юрієм Юдіном, постаралися випустити його до лікарні. Але він не хотів чути про це, він сказав тільки про його клопотання - в Солікамську (де жив Юрій Юдін) єдиний туристичний клуб, який він колись був закритий.

«Ви бачите, міські чиновники скористалися тим, що я безпорадний і закритий єдиний туристичний клуб у місті», – скаржав Юрій Єфимович. Хтось повинен мати необхідний номер. Я не можу йти до суду, я не знаю, куди звернутися. Про розвиток молодіжної політики, але в реальності все виходить навпаки. Замість того, щоб допомогти залучити молоді там, щоб розвивати туризм, вони просто закривали його!

Можливо, ця ситуація в подальшому впливає на здоров’я пенсіонера.

На фото: Шукайте Юрія Юдіна гуги Людмила Дубина, щоб сказати добра.

3610Р. 4200Р.

Наші кореспонденти звернулися до голови Фонду пам'яті Dyatlov Group Юрія Кунцевича - він був одним із останніх для обговорення Юрія Ефімовича.

«Ми покликали його вчора, голос був слабким, – розповів Юрій Костянтинович «КП». Він нарешті погодився піти в лікарню вчора. І вранці його медсестра не вдалося дістатися до нього. Я прийшов до свого будинку о 11:00 і він холодний. Моє серце припинило! Я збираюся до Солікамськ. Ми будемо виконувати свою останню волю - ми доведемо тіло до Єкатерінбургу і заглиблюємо її в масовому могилі, разом з відпочинком Діатловця.

Одне з останніх інтерв’ю з Юрієм Юдіном тут.

Нагадуємо, що «Комсомолка» написав багато про цю страшну трагедію. Новий раунд розслідувань розпочався останній літо, через кілька тижнів після зникнення Ан-2 кукурудзи на півночі Свердловської області. Потім, 11 червня 2012 р., літак з 13 осіб на борту зникне без сліду. Не знайдено. Загадка і загадка про його зникнення нагадувало про трагедії, що відбувався на півночі Уральської половини століття тому. У серпні КП кореспонденти Наталії ККО та Микола Варсеггов пішли на експедицію до Диатловського проходу, щоб зрозуміти, що сталося в 1959 році. Хто приховав правду про смерть дев'яти туристів на половині століття? – 1, 2, 3, 4, 5, 6 частин.

й

Джерело: