Жава 350-638

Моя історія байкера почалася близько 2 років тому. Я був 14 в часі. Мій перший мотоцикл був Мінськ. Але я не забув історію батька. У своїй юності він поїхав на знамениту Ява 634, яка в радянських часів не була доступна. Потім переїхали в нову версію 638-5-00.
На жаль, мій батько мотоцикл не залишився в сім'ї до ваших днів. Але з його слів я пам'ятаю: Ява відрізнялася своєю надійністю і чуйністю. Попит на них був колосальним, і кожен «Явіст» запам'ятовує дуже «похилий» звук витяжки і запах червоного 93-го бензину. Кожен хоче відчути себе. І я не був винятком.

...

Мій перший Мінськ повністю відповідає вимогам, хоча це не так швидко, але надійно і легко підтримувати. Він служив 2 роки, але прийшов час переключатися на більш серйозне обладнання. Я поставив собі завдання пошуку і купівлі мотоцикла в нормальному робочому стані, що доведено важко. Це було як двоярусні, так і дорогі предмети.

І випадково я знайшов підходящий варіант для відновлення з паперовою працею. Він був фактично в Мінську. Але це не проблема. Одного разу мій батько і я пішов на бізнес подорож до столиці, щоб подивитися на це диво чеської мотоциклічної промисловості.

р.

...

Власник-boyfriend, який продав цей Jawa купив новий Мінськ C4 200. І старий велосипед намагався відновити, більш-менш якось зробив щось. До цього я сказав, що це було гірше. Я запитав його, щоб почати, і він зловив Jawa. Я попросив вас пройти, чудово! Без проблем.

Спочатку я спробував зберегти його в оригінальній формі. Ми живемо в двадцятому столітті, не 90-ті роки. І взяв мотоцикл з метою катання, не зберігати його як експонат. Ми не пішли глобально, але поліпшення. Я знаю, що там було багато роботи, тому що, відверто, я хотів би показати громадськість в місті. В кінці осені 2010 р. Жава займався гаражем батька на роботі. І почався процес відновлення.

...

Бажання довести до розуму переважне над загальним почуттям. Перш за все, мені довелося працювати на двигуні - відразу ж при покупці було чутно кільце в циліндрах. Не був момент сумніву - поршня група. Поставили польський поршень, хромові кільця КО, знайшли нові циліндри з запасів, відреставрували колінний вал. Нарешті, двигун збивається належним чином. Але що було недостатньо.

Електричне обладнання є регулярним - 6 В. Проблеми часто виникають з ним: немає зарядки, мотоцикл працює на одному циліндрі, не запускається. Спочатку він передав 12 В, а пізніше знайшов рідкісний двигун від чеського виробника мотоциклів CZ 472, де вже з заводу є генератор для 12 В.

...

З Я часто їздив по місту і в цілому, тому що мотоцикл легко вкрасти, я вирішив встановити тривогу. Замки крадіжки не достатньо. Висвітлення пристроїв, залишених набагато бажаним, тому його також було модифіковано - кладуть найбільш поширені світлодіодні стрічки. Я також вирішив поліпшити шасі: Я встановив алюмінієвий ручок від CZ і затвердив передню виделку, закріплюючи конічні підшипники в неї.

Поява я вирішив наблизитися до моделі, популярно називається "638 люкс". Мото намальований в кольорі «червоний металевий», є регулярні наклейки, зроблені для замовлення в Мінськ. Трохи пізніше кладемо ярмарок з ММВЗ "Лідер".

...

Це кінець моєї роботи. Почати роботу. Спочатку мотоцикл не почав добре, прогрівав кожні 2-3 км. Але після запуску в 3000 км я зрозумів, що пристрій швидко.

Хоча він не спортивний велосипед, він здатний набагато більше. Максимальна швидкість я поїхав 125 км / год, і я повинен був згинатися. По-перше я ковзаю 70-90 км / год - можна припустити, я їда спокійно. Споживання становить 5-6 літрів (в залежності від стилю водіння і регулювання).

Не менше 3 осіб підіймали мене в місті, або на вулицях або на АЗС. Вони, як правило, люди, які звикли приїхати до Jawa у молоді, або молоді, мій вік. Я часто чую питання: «Ви продаєте?», «Що таке максимальне, що ви стискаєте на трекі?» Це так новий! Багато місцевих хлопців попросили про модифікацію мотоцикла, кажуть: «Так, що у вас є ксенон, а також чули, що світлодіоди були введені в пристрій». Молода.

410794

мотоцикл дуже комфортний, він має чуттєвий двигун, відмінну ергономіку, дизайнери чеського мотоцикла випробували. Здається, що перший мотоцикл Jawa більше половини століття, і вони все ще живуть і весело «бігти». Нехай не буде струм «японці» і не спортивний велосипед, але своєрідна легенда тих часів. В одному з журналів, присвячених 60-річчю заводу, я знайшов фразу «Вічно молодий Java». Дійсно, молодий. І вічний.

Jawa є свого роду час машина. Увімкніть ручку газу і зайшов назад. Я щасливий і не шкодую про те, щоб взяти участь у мотоциклах Jawa.

Додано до [mergetime]1369072658[/mergetime]
Джерело: andruha-911, auto.onliner.by.

Джерело: