Грузія.
Що ми знаємо про цю країну до нашої поїздки? Ми прочитали щось. Тбілісі, Саакашвілі, Боржомі, хачапурі, шабаб, Чорного моря, гори. Загальна інформація Я бачив пару фотографій про подорожі в цю країну. Я любила фотографії, країна привабила своїми пам'ятками і природними видами. Десь глибоко в мій мозок, думка про можливу подорож до Грузії. Щодня, ймовірно, не дуже скоро.
Вдово, голова офісу, де працює моя дружина, зібрана для бізнесу в іншій країні, і її дружину дозволили піти на відпочинок на пару тижнів. Я знаходився на тиждень. Що було четверо. У неділю вранці ми літали до Тбілісі.
Рейс з трансфером в Алмати і ранку ми зустрілися в столиці Грузії, Тбілісі.
Всього 54 фото.
Через Інтернет вони знайшли квартиру в центрі Тбілісі, половина кілометра від місця проживання грузинського президента Михайл Саакашвілі.
р.
Вікна квартири з видом на набережну річки Кура. З віконного собору Святої Трійці (Цмінда Самба) - головний собор Грузинської православної церкви. Для отримання інформації: Грузія – християнська країна.
Грузія, в цілому, бідна країна. Це можна побачити в стані доріг, будинків, транспортних засобів. І місцеві жителі, коли вони виявили, що квартира ми платимо 50 доларів на добу, сказали, що це дорого. Але тут, на жаль, ми не мали великого вибору, адже вся поїздка була організована майже в 2 дні.
Деякі райони Тбілісі виглядають так:
Хоча, до речі, тепер центр реконструйований в столиці Грузії, і цілком можливо, що протягом декількох років тут буде досить нічого.
Але є вже облицьовані і незрівняні місця. Тут центральна площа міста – площа Свободи. На площі знаходяться органи міської адміністрації Тбілісі, а також Банк Грузії та готелю Marriott. Домінант площі є пам'ятником Свободи Тсеретелі, пам'ятним зображенням святого Георгія вбивства дракона. У лівій частині фото видно статую «Мати Грузия» на схилі.
Ця статуя розташована на вершині Сололакі Хілл і в 20 метрах. Сама фігура тримається в її лівій руці чашу вина, щоб привітати тих, хто прийшов як друг, і в її правій руці меч для тих, хто прийшов як ворог. Фото не дуже добре, боковий вигляд.
У Тбілісі, і в цілому в Грузії, є багато храмів. Це каплиця в дворі багатоповерхового будинку, де ми проживали. Тепер покинули і не функціонує.
р.
Багато грузинських У кожному храмі він зустрівся з водієм таксі, під час руху по місту. Але Грузинський привід не спостерігається: правила не спостерігаються, пішоходів не допускаються, швидкість перевищена. До речі, бензин дорогий в Грузії, в той час як наша подорож влітку 2012 року він коштує приблизно 2,2 ГЕЛЬ (близько 1,5 доларів США) на літр.
р.
Повернутися до храмів. У храмах часто погані прикраси. Використовуються храми всередині розпису, багато іконок, блискучих свічок та інших атрибутів. Це досить спартанська установка. Або ж, можливо, прямо так, чому все це настоянка? Це те, що Анчишахті виглядає так – Церква Різдва Богородиці, найстаріша церква виживання в Тбілісі, побудована в VI ст.
Не храми відомі Тбілісі. Давайте перейдемо. Ця вежа встановлюється біля лялькового театру. Цей театр дуже популярний в місті, а не тільки серед дітей і підлітків, але і серед дорослих. Цікаво.
У Грузії вони люблять балкони. Вони існують практично в кожному будинку. У старих будинках передбачено дизайн. А в сучасних панелях самі побудують їх від імпровізованих засобів, які знаходяться в якому місті.
Періодично є виноробні заготовки тут і там. Я купила кілька пляшок вина вдома. Упаковані в коробку, фаршировані всередині газет, скребки піни і як. Аеропорт подав коробку вгору і вниз з попереджувальних наклейок. Я маю нагоду, що навіть з такими запобіжниками, вино прийде в багаж. Але не було обмежень на радість, коли вино прийшла з нами безпечно.
Одного разу ми пішли на прогулянку після спекотного дня. У центрі ночі Тбілісі дуже красиво. Мирний міст перехрестив річку. Нарікала фортеця і храми вішають в повітрі, тому ефектно вони підсвічуються на тлі темних пагорбів.
, Україна
З одного берега Кури на іншому фортеці Нарікала простягається кабельний автомобіль. Маршрут проходить практично повністю відновлений старий центр.
204637р.
Тбілі на наших ногах. У центрі фотографії знаходиться площа Свободи з пам'ятником св. Георгію. Широка вулиця, що ведеться з колони, є проспектом Шота Руставелі, одна з центральних вулиць Тбілісі.
99017525
І це руїни фортеці Нарікала, яка розташована на пагорбі Мцатмінда. Дата будівництва фортеці невідомо, переважно це 4-5 ст. На жаль, в 1827 році, в результаті сильного землетрусу фортеця була частково зруйнована і була в одному стані.
Ми не можемо ігнорувати дитячі розваги. На пагорбі біля вежі телевізора, на найвищій точці міста, є дуже цікавий і добре продуманий дитячий парк Мтацмінда.
Р
Вхід до парку безкоштовно, вартість атракціонів 3-5 ГЕЛЬ (2-3.5 дол. США). При оформленні замовлення необхідно придбати пластикову картку, покласти гроші на неї і сплатити за поїздки карткою. Крім різних карусельів, поїздів, валиків, є міні-парк, який особливо приваблює дочку. Я був таким, що я був в парку майже щодня.
2483-1999
У тому ж парку є така смішна будівля:
Ми також відвідали зоопарк Тбілісі. Я не радий про це – умови тварин залишають багато бажань. Але в цілому зоопарк цікавий, є багато різних тварин і птахів.
У спеку +30 градусів, ці комради також базуються на інфрачервоній лампі:
Змішані в пучок зебра, коза...
Арен не я великий?
У зоопарку є також різні дитячі атракціони: трамвай, карусель, стрільба, поні верхова їзда, схема та інші.
Ми робимо ще один поворот.
20 км від Тбілісі – столиця Стародавньої Грузії - місто Мцхета. Зараз населення Мцхета становить близько 8000 осіб. Мцхета знаходиться на подяки двох грузинських річок – Кура і Арагві. Природа тут, а також майже всієї Грузії, просто чудовий. Синє небо, гори, зелені луки разом з старовинними пам'ятками створюють незабутні враження.
У Грузії ми періодично зустрілися хрести з горизонтальним баром. Я дивився, чому вони зробили це. Навігація Я знайшов інформацію, що є легендою про християнський освітлювач Грузії, святого Ніни. Коли вона прийшла до Грузії, вона переніс хрест з винограду. Вино висушують і згинають. З того часу в Грузії можна побачити як варіанти хреста – так і класичні православні, так і «ткані з винограду».
У Мцхета на вершині пагорба стоїть церква і монастир Жварі. За легендою, на цьому місці Сен Ніна закріпила її хрест від винограду. Назва "Джварі" перекладається з Грузії як "перехрестя".
Цей монастир знаходиться в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Про Єварі писав в вірші «Мцірі» поет М. Ю. Лермонтова:
Де немає шуму шуму,
Як і дві сестри,
Джети Арагви і Кури,
Був монастир.
Також в Мцхета є одне з головних православних грузинських храмів - собор Светіцховелі. Будувався в XI столітті на місці першого християнського храму Святих Апостолів Грузії, побудований в IV столітті.
Церква оточена фортецею стінки з вежами і петлями. Звичайно, є дивовижна природа навколо.
, Україна
Вечора, і ми вирішили повернутися назад. Прогулянка по одному з вулиць, помітили на дворі приватного будинку місцевого мешканця, чоловіка 60 років. Ми намагалися дізнатися, де зупинка автобуса, де ми можемо повернутися до Тбілісі. У результаті розмова перетворилася на політичний канал, обговорення правителів і реалій життя простих громадян. Наприкінці бесіди він пішов в сад до сусіда, підібрав злив і дав нам ласощі. Попри те, що сусід повинен бути проти такої дії, він сказав, що вони мали комунізм і все ще більшу частину врожаю, тому що багато фруктів було вирощувати і не вдалося зібрати все. Дякую за слив!
На фото, однак, не сливи, але це те, як гранат виростає досить вільно на вулиці.
У найближчий день ми приїхали до приморського містечка Батумі. Я купив квитки онлайн на www.railway.ge, який був зручний і не складний. Сайт, крім Грузії, має версії російською та англійською мовами. Вартість квитків близько $ 40 за 3 осіб там і назад. Ось близько 400 кілометрів один шлях.
За обідом ми довели вакантну квартиру, тому влаштували нашу вазу і приймали речі до місця зберігання на вокзалі. І поїхали на вечір, щоб навчатися Тбілісі.
Всі дні перебування в Грузії були гарячими. Дитячий плавання в фонтані.
Собачка теж п'яна, і тепер він стружка з холодом, бідною людиною.
р.
Ми обідали в кафе, прогулялися по красивих відновлених вуличках.
доб. 36
Тоді вони відправили ноги в Авлабарі район, найстаріший район Тбілісі. Тут знаходиться резиденція Президента Саакашвілі та Цмінда Самеба, собор Я згадав на початку звіту. Ми повинні подолати крутий підйом. На балконах були виведені для висихання матраців і кожна пара десятків метрів стояла поліція передньою формою. Помешкання розташоване в 10 км від аеропорту "Avanlabar".
Р
Це те, що будинки за резиденцією Президента Грузії виглядають як. 100 м від місця проживання. Дивитися прапор купол? Ось де працює президент. І це будинки 100 метрів від офісу президента. Тбілісі - місто контрастів.
І за цими будиночками, на пагорбі Святої Іллі є Собор Святої Трійці - Цмінда Самба. Це нова будівля, засвідчена кафедральним собором в 2004 році. Його висота з хрестом 105.5 метрів, які, відповідно до джерел, кладуть собор у третьому місці серед всіх православних церков світу.
Територія собору дуже велика, багато сходів, ліхтарів, каплиць. Навколо храму все зелені, дерева ростуть, все добре підтримується.
549218
До поїзда ми вирішили перейти до знаменитих ванночок Тбілісі. Вони розташовані на іншому березі Кури з Свято-Троїцького собору в районі Абанобуні. Є кілька ванн. Вони розташовані поруч. На даху кожної лазні кілька напівкруглих купе з вікнами для освітлення лазні. Баня були побудовані на місці сірих джерел, температура яких досягає 37 градусів. Назва міста Тбілісі походить з цих джерел – слово «tbili» (або застаріле «tfili») означає «теплий».
О. С. Пушкін позитивно розповів про лазні: Я ніколи не зустрів нічого більш розкішного, ніж купання Tiflis в Росії або в Туреччині.
Пар, мийка. Вода починає мити, але ви звикли до неї швидко і насолоджуватися нею. Я рекомендую.
Після лазні нічний поїзд нас приймав до міста Батумі на Чорному морі. Ми також знайшли квартиру онлайн. Дякуємо вам за чудовий грузинський Акакі, який зберігає свою торгову фірму. Він також пропонує послуги доставки з станції і до станції. Станція в Батумі не в самому місті, але в с.-підурбах Мачин'юрі. Так, доставка прийшла в руки. Ми влаштували не в центрі міста, але ближче до зошитів, але 50 метрів від моря.
Це вид з вікна.
І ми прийшли до цього місця – сонце і море! Виявилося, що пляж в Батумі не піщаний, але покритий гальками. Похід в воду на камені досить неприємний. Але ця неприємність може бути легко досвідчена, коли є прозора вода, яскраве сонце і море задоволення навколо!
У нас є ресторан. Смішні ідеї:
У Батумі ми відвідали акваріум. З 1966 року. Це номер в центрі якого побудований великий внутрішній басейн з вікнами-ілюмінаторами, а по периметру залу кілька десятків маленьких акваріумів. У кожному акваріумі є різні види рибних плавань, є черепахи і навіть хірург.
7139652р.
У дворі, у відкритому басейні, красива японська корпа насолоджується життям.
Біля акваріума є дольфінарій. Дельфіни виконують кілька разів на добу. І пішов до одного з них. У дельфінарій також зауважив, що сам басейн для виступів знаходиться під відкритим небом. Ви сидите в свіжому повітрі, навколо парку, а в далеких горах.
Дякую за дельфіни і своїх тренерів за чудовий час!
У одному з прогулянок в Батумі ми раптом побачили дивовижну красу будівлі. Виявилося, що це Собор Пресвятої Богородиці. Собор був побудований в 1902 р., знищений в 1937 р. і відновлений в його поточній формі 1989 р. Будівля виконана в готичному стилі і було дещо несподівано бачити таку архітектуру в Грузії.
На набережній Батумі, на самому початку Приморського бульвару, нещодавно збудована вежа Альфабету. На подвійному спіралі навколо вежі 33 літери грузинського алфавіту. Висота вежі 130 метрів і якщо довідники не лежать, то в кулі знаходиться ресторан. Також є маяк і ферісове колесо, з якого було взято це фото.
Батумі, серед інших речей, також морський порт. Тут транспортуються обидва вантажі і пасажири. Синя будівля праворуч - пасажирський термінал.
Таке дивне захід сонця можна побачити тут на Чорному морі.
Останнім днем перебування в Грузії ми відвідали Археологічний музей Батумі. Вартість квитка 2 ГЕЛЬ, діти безкоштовно. Виставка невелика, але ще цікаво побачити.
Захопити захід сонця в Батумі.
І знову, за нічним поїздом ми досягали Тбілісі, і в останній день поїздки в Грузії було прийнято рішення відвідати місто Сигнахі, в Кахеті. Відстань від Тбілісі становить 110 кілометрів на схід. Ознайомитися з туристичним центром.
Місто знаходиться на пагорбах...
(доб.
)
І внизу знаходиться Альазан Долина. На пагорбі можна побачити тонку лінію фортечних стін Сигни. По периметру знаходиться 28 охоронців.
Це кінець нашої поїздки в Грузію.
Ми знайшли себе в цій приємній і гостинній країні. Я думаю, що багато людей мають негативну думку про Грузію, але не плутають офіційну політику держави і звичайних громадян країни. Люди доброзичливі і доброзичливі. Завжди готовий допомогти, розповісти. Лише один раз в хлібопекарській справі ми зустрілися з продавцем, який говорив і розуміли російську, але відмовилися говорити нам. Ще раз, це був єдиний час поїздки.
Природа тут дуже красива – гори, зелені долини, море.
Якщо ви коли-небудь виникали можливості, ми з радістю приїжджаємо до цієї країни.
Додано до [mergetime]1370923268[/mergetime]
Я зробив. Я чекаю обґрунтованої критики.
І за традицією: не лікуйте занадто багато :
Джерело: