G1 з Пекіна в Шангая

Я раджу приймати найшвидший поїзд G-class з мною і приймати 1318-кілометр Пекін-Шанхай шосе. Довжина лінії приблизно еквівалентна відстані Москва - Варшава (1284 км) або Москва - Одеса (1342 км, на найкоротший шлях). Поїзд працює на ньому трохи менше п'яти годин і зберігає швидкість в основному 290 км / год, плюс або мінус 5 км / год. Давайте подивимося на самому поїзді, деталі, автомобілі різних класів, харчування, життя.
* * * * * * * * * * * *
Пекін-Шанхай швидкісна лінія - це новий бренд, який відкрився для руху влітку 2011 року. На час моєї поїздки вона не була навіть двох років. Також цікавим є те, що він розміщує два найбільших містобудівних споруд на планеті - Danyang-Kunshan Viaduct 165 км, а Tianjin Viaduct 114 км. Ціна лінії для Китаю становить 34 мільярди доларів США; це виправдано, не маючи трафіку, крім швидкісного руху. Але це досить інтенсивно там - 52 пар експресів в день тільки між Пекіном і Шанхайом, це не підрахунок з'єднань між ближніми точками.

Ми приймали квиток на поїзд G1 з однією зупинкою в Наньжін, вирушаючи в 9:00. Ось ми йдемо.

У ній буде 30 фото і коментарі.
Головна

2,2 км Початкова точка Пекіна Південна станція. Неподалік, хоча підключений до загальної мережі метро.

3. У Квитки на поїзд виглядає так. Вартість поїздки становить 553 юань, або 2751 рублів. за курсом обміну за квітень, за 1318 км від подорожі. Для порівняння цінового рівня – аналогічний поїзд від Москви до Санкт-Петербурга вартість в квітні 3240 рублів. в день off-Friday (не збільшений) тариф, на 650 км. З європейськими цінами, порівняння, ймовірно, буде ще гірше. Справа в тому, що китайська держава частково підпорядковується дорогим швидкісним перевезенням, щоб забезпечити їх доступність до середньої страти громадян та високої зайнятості, а в результаті збільшення рухливості та господарської діяльності громадян в межах країни. У сумі це має довгостроковий позитивний ефект.
Слід зазначити, що швидкісний квиток становить близько 1,6 до 1,7 разів дорожче звичайного, тому в Китаї транспортний засіб «не для всіх в рядку», але близько чверті більш корисного населення великих міст. Але чверть населення є величезною кількістю громадян, близько 350 млн осіб.

4. У Хто на цьому поїзді? У 2-му класі - звичний капітал-додаткові люди. Інженери, програмісти, торговці, менеджери, бухгалтери, клітки, будівельники-форемени та інші подібні громадські. Багато з ноутбуками, які працюють на шляху. Неймовірно поширені «ховелі»-смартфони - мабуть, 2-3 рази більше, ніж у наших столицях. Покраїнскей, один (вони дуже легко розпізнати). Іноземці буквально кілька, 98% пасажирів китайці.

9543761

5. Умань Всі сидіння в машині вимушені перетворювати під час поїзда. Якщо поїзд йде назад, залізничні працівники прийдуть і перетворять їх в інший напрямок за 5 хвилин.
Про чверть людей на поїзді не входять до складу з їхніми чайними термозварами. Він завжди і всюди китайці, і його звички утворилися протягом століть.

6. Жнівень Тому всі поїзди з «Західною» підкладкою, мудро Китаянки потім пристосовуються до себе, до психічності і звички їх населення. Найяскравіший приклад охолоджувачів з безкоштовним гарячою водою при температурі близько 65 градусів. Вони стоять на кожній машині, і китайський постійно працює для збору та заварювання іншої партії чаю в термосі.

7. Про нас У кожному рядку є вихід. На дно один за 3 місця (ліворуч) і один за 2 місця (праворуч).

8. У Перемістити в інший автомобіль.

9. Навігація Звичайно, потрібно плівку треморів, вони два на машині (до речі, на лівому охолоджувачі з гарячою водою). Якщо ви не відчували трахкав, то це не повідомлення про поїзда.

10. Один туалет великий, з обмеженою інфраструктурою, другий невеликий, без. Умивальник.

р.

11. Обидва туалети – європейський тип, з туалетами, на відміну від звичайних поїздів.

12. Нарешті, після 17-20 хвилин поїзд йде в нормальний режим - 295-297 км / год. Після аварії Чжецзян 23.07.2011 р. обмеження швидкості для китайських експрес-поїздів було зменшено до 300 км / год (від 350 км / год); при затримці поїзда допускається більше 10 км / год, але не більше. Таким чином, максимальне ви можете теоретично побачити на блоці 309 км / год. Швидкість 350 пішла в історії, поряд з міністром Лю, архітектором ЗС Китаю.

13.00 р. Ось шведський автомобіль. Ось, на жаль, я з камерою спричинив стопор серед фуршетів, з якихось причин. Вони рум'яні, п'яні, зроблені великі кальмари очі, а щитовидно закривають ціну, не дозволяючи стріляти. Так не буде ціни на їжу (до речі, досить сане на розмітці).

14. Буфет автомобіля, ближче. На лівій стороні є начальники поїзда; один з його спини прийде говорити мені в годину і навпіл. Ми розуміємо один одного, покажемо його шматочок паперу на персонажах, спеціально складених для таких випадків (як ви, друзі-транслятори!), він проникне і подарує карте бланш для зйомки. Але це буде пізніше. В той же час бармени в стопорі.

15.00 р. Але кілька їсти в фуршеті. В основному китайська бере на себе їжу з ним, chifan на поїзді. Запах китайського поїзда є особливим - ви не можете заплутати його з чим завгодно. У будь-якому поїзді, припливаючи в найбільш помпезний, найшвидший. Я знаю запах. Вид складної суміші лікованої локшини, соєвого соусу, сумки фаршированих горіхів і ароматного квіткового чаю.

16.00 р. Термосумки з чайом обов'язково, заварені локшини теж. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І це незважаючи на те, що не найлегші і бідні люди приходять тут. Але звичок ще однакові.

17.00 р. Крім того, середня китайська говорить багато. Навіть столиця. Вони мають таку погану рису. Тим не менш, навіть тут китайська думка знайшла своє антидот: 1) для сміття є дрібні, а рогатні особи можуть отримати бо-бо в пари сто юань, 2) на перевезеннях дівчина з великим пакетом і збирає з пасажирів різноманітність сміття. В цілому не існує інтелектуальних висихань про неправомірних людей, але є грамотний обліковий запис особливостей національного характеру, в тому числі негативних.

18 років Я бачив досить хороший варіант напою, грушу воду. Ось для 0.5 derut 6 юань, 30 рублів. Розмітка звичайного магазину становить близько 50%. Надувна.

19.00 р. Знову поїзда.

1-й клас Схема не 2 + 3, як в другому, але 2 + 2, не маю уваги від інших. Послухайте мене, хто не ледачий. індивідуальна розетка.

20. І це один мега-duper-hyper клас, 1+2. Так я запитав, як, знизився до фільму і порушує зайвих громадян.

р.

21. Мільйонери побудовані хефти з десятками шляхів. Все повністю електрифіковано.

22. З усім звичним асортиментом (чипси, вода, пиво, локшина, горіхи), польотні гойдалки ходять на автомобілі постійно.

23. Однак, в середині шляху, через 2 години дівчина з швидкісними комплексними обідами пішла на склад. Вони просять 45 юань на комплекс (225 рублів). Пиво робить 260 p. Дівчата з харчуванням, все як для вибору, тонкого і приємного - очевидно, є особливий вибір. Дівчата з мішками для сміття легше.

422781

24. Звісно, я не можу перевірити швидкісний обід, тому я приєднався.

р.

25. Немає у всіх. Не великий, але ви їсти більше або менше. Рис, смажені баклажани, риба, м'ясо, соєвий соус посередині. Мінус один - в момент масового відкриття обідів автомобіль пахне всю сою і в цілому, китайський запах. Потім погода в кондистинах 15-20 хвилин.

3610Р. 4200Р.

26. Знизити швидкість, а через 4 години і 48 хвилин ми відстежуємо на шляху Шанхай-Хонгчаяо залізничної станції. Десь в боці, літаки іржі закриваються, і це не дивно: залізнична станція поєднується з аеропортом.

27. Залізнична станція Гонконгу, спеціалізована тільки на швидкісних поїздах, має 16 платформ і 32 пасажирських трас. І є також технічні, послуги.

28. Ми будемо йти, теж справа? В носі поїзда почервоний чорницею - при цій швидкості він взяв на птахів і великих комах.

29. І на наступному шляху, інший Гаоті готується до відправки.

р.

30. Тепер виходите. Як ви вже пам'ятаєте з мого оповідання, нам зараз потрібно вийти на 3-шарову станцію «сандвіч», схема типова всюди, не подряпини голову.

Це його. Спасибі всім. Товсті преси жорсткий.

Джерело: