погода була гарною і спокійною. Це пара годин до заходу сонця. Чому не ходити?
Я не маю власного літака, який паркується десь в аеродромі кілька годин з дому. Нема нерухомості з тапочкою. Немає пілотної ліцензії або сертифікату від VLEC. Я звичайний програміст, вдень я пишу код в московському офісі, а ввечері я ходжу в будинок поїзда в передмісті.
Але я знаю секрет, що літати, коли-небудь бажання, час відпочинку, і погода збігається - навіть після роботи. І мріяв про небо, так як я був дитиною. Коли я відкрив цей метод, я пішов і сказав всіх. Алас, основним відкриттям було те, що велика більшість моїх співрозмовників не знають, як або бояться, але просто не хочеться літати.
Так, ми витягуємо наш літак з дому, вантаж і залишаємо на полі кілометр від мого будинку. Місце дуже люблять літаючі бретрени і літаки, близько до них в духі, але сьогодні немає одного, але нам. Ось як він підходить в багажнику. На фото великий американський мінівен, але в звичайному седан все підійде.
28 зображень
733180 р.
Все, що нам потрібно для польоту (крім пілота) є парамотором (коректно «порочна парамоторна установка»), крилом (паргалдер) і шоломом. У сумці праворуч є гвинтовий паркан і сам гвинт.
Ми будуємо паркан. Його основне призначення полягає в тому, щоб стропи м'яко слизлилилилися пасом повороту на старті. Крім того, паркан захищає гвинт від контакту з частинами парамотора, кінцівками пілота і елементами ландшафту.
Огородження складається з чотирьох частин, протягованих разом "Velcros". Велкро. На перший погляд, така кріплення не здавалася надійною, але таке Velcro використовується навіть в космосі.
Затягуємо шестистороннім ключем шести гвинтових болтів. Цей гвинт виготовлений з вуглецю і витрат 250 євро. Дерев'яні шурупи коштує вдвічі більше, але пошкоджені навіть травою і снігом. Вуглецевий гвинт набагато сильніше.
Ми не побачимо процес змішування і заправки палива (А-95 бензин і 3% від дорогих двострокових синтетичних олій Motul-710), тому що резервуар був заправлений останнім часом до кінця. Після накачування палива "гори", запустіть двигун за "дріфтом". Є парамотори з електричним стартером, але для задоволення розкоші їх власники повинні перетягнути стартер, акумулятор і генератор на спині і боротися з їх невдачами. Існує також приклад екстремального мінімалізму - відпуск шнека з рукою.
Розігрів двигуна на середньому газі. Не можна давати повні гази, тому що не можна утримувати двигун - на траві перевернулася назад. Виробник стверджує, що максимальна тяга становить 75 кілограмів.
Вимкніть двигун і розподіліть крило. Параплан I am not a Georgian citizen Я не є громадянином Грузії I am not a Georgian citizen მე არ ვარ საქართველოს მოქალაქე I am not a Georgian citizen I am not a Georgian citizen I am not a Georgian citizen Я не являюсь гражданином Грузии I am not a Georgian citizen Не особливо призначено для літати з двигуном, але я не хочу мати окремого крила для двигуна.
161594
Витягніть і випрямляйте стропи. Головне, що стропи першого ряду (A-row) були зверху, і щоб не було зв'язків і петель. Закріплюємо крило до карбінів на парамоторі. Спочатку плутанини лямають, але потім ви звикли до неї і все займає кілька секунд.
Ми обв'язуємо. Ми закріплюємо гомілки ніг, ременя сундука і стрибок між ременями - "бра", а саме відбувається на рюкзаках. У зв'язку з тим, що пілоти забули, щоб закріпити ногу, і на висоту висить підвіску. Тож я завжди починаю з ногами.
р.
Ми повинні носити шолом. У мене також є шолом для безкоштовних рейсів, автомобільний шолом зазвичай відкритий (без парі) і має хороші звукоізоляційні навушники. Я думаю, що я даю себе на день народження.
Ми попросимо помічника (на сьогодні він мій брат) для запуску двигуна. Ви можете почати це самостійно, але це набагато важче. У будь-якому випадку, ви не повинні ходити на рейси самостійно - це не варто...
Зігрівайте двигун, згинайте вниз, щоб заправити струменя від гвинта вгору. Якщо це не зроблено, то потоки повітря акуратно викладають на грунтову крилу.
І ось час відкликання. Тримачання клевантів (дозатор на кінцях контрольних стропів) і A-рядів стропів, дають газ, а тяга двигуна виштовхує вперед, закріплюючи руки для розтягування крила. Гравітність відштовхує нас вперед, крило наклад, збільшує швидкість, з'являється підйомна сила.
Як тільки наша швидкість досягла зльоту (десь 25 км / год) - розбій! Давайте!
Ми сидимо затяжку в підвісній системі, для цього вам потрібно кинути одну п'яту і допомогти дошки сидіння проходити під асами з рукою. Політ відбувається в положенні сидячи, але, до речі, підвісні системи для безкоштовних рейсів набагато зручніше, ви не хочете виїхати з них.
Отримавши п'ятдесят метрів висоти, ви можете опустити газ і оглянути навколишню площу.
р.
Контроль при польоті на двигун здійснюється за допомогою РУД (поручка управління, "газ") і лівих і правих тримачів. Пресування газу, збільшення тяги і, відповідно, вертикальна швидкість. Далі переходимо вліво і вмикаємо вправо. Витягування (без вболівальників) як клевантів, ми отримуємо аналог клаптиків літака - зниження горизонтальної швидкості, вертикальне збільшення.
Чи не так великий постріл? До речі, горизонтальна швидкість параплану (ми) становить близько 35 км / год, хоча на яких можна прискорити до 60-70 км / год. Швидкість підйому становить 22,5 м / с на повному газі, а швидкість відхилення від замоченого двигуна трохи більше 1 м / с.
Ми збираємося на землю.
Перебуваючи в провулку, змиваємо двигун, випускаємо «хаз» і затягуємо клеванти. Якщо ви даєте крило трохи, щоб розбити нас, а потім гальмувати його з клевантами перед землею, ви отримуєте так звану «подушку» і ми будемо видувати як вертикальні, так і горизонтальні швидкості, так і отримати на наших ногах без бігу на землі.
На відміну від літака, посадка на параплані легше, ніж знімається.
р.
Ми будемо відпочивати перед тим, як ми починаємо роботу.
Згинаємо кожну половину крила навпіл, потім навпіл, і так далі. Кріплення виготовлена з спеціальної тканини з щільністю половини, яка складається з офісного паперу, і просочена для запобігання проходу повітря. Тому вимагає ретельної обробки.
Приємним моментом є витискання повітря від крильця, лежачи на ньому розтягують і запалюють просочення тканини.
Цікаво, що ми літали. Це двостроковий італійський двигун Vittorazi Moster-185 об'єм 185 кубічних сантиметрів, 25 к.с. і вагою всього 13,3 кг. Розроблено та виготовлено спеціально для парамоторів. Цей двигун є останнім squeak в парамоторному будівництві – мінімалістичний і надійний, легкий і потужний.
412080
Джерело: