Найсвіжіші професії

Привітання, Япс!

Я збирав матеріал для створення теми. Я сподіваюся, що вони не кладуть її в кут. Для тих, хто занадто чутливий, будь ласка, відійдіть від екрана, деякі фотографії трохи суворі.

Це буде 16.

Покажіть, що у мене є кілька цілей. Перша спроба створити уявлення про те, як працює лікар на прийомі в державній клініці, яку необхідно зіткнутися. Друга освіта. Можливо, хто-небудь, прочитавши цей пост, зробить деякі висновки для себе, вивчіть щось нове, корисне, і хтось ніколи не хоче поцікавити незнайомців в клубах або купити нову зубну щітку. І третя буде просто перенести час, щоб побачити фотографії, серед яких буде щось цікаве. Я намагаюся розповісти вам все «гарліком» і бути об'єктивним. Для тих, хто робить, буде багато тексту, для амбулаторних фотографій з коментарями. Хай!
Я працював стоматологічним хірургом протягом чотирьох років, перший три в розподілі, включаючи рік стажування. У робочий день лікаря починається в 7:30, але я приходжу до роботи близько 7:40, на приїзді автобуса (Я пообіцяв бути чесною), перший квиток все ще береться в 8:00. Медсестра повинна прийти трохи раніше, ніж лікар, медсестра від 7:00. Квитки видаються за інтервалами 12 хвилин, плюс є ще повторні пацієнти (смужки, листи інвалідності), які йдуть без купонів. Від 11:00 до 11:25. Останній квиток на 13-12, всього за 24 квитки. Далі до 14:00 роботи з документацією. У зв'язку з тим, що перший перехід закінчується на 14-30 і потрібно, в теорії, сидіти в офісі, хоча в 14-00 вже вступає інший лікар. Але в нашій клініці за привілеєм виїжджайте на дві годину, лікарі нараховуються один раз на місяць з 8:00 до 14-30 безкоштовно. Є три стоматологів, хірургів. На першому зсуві завжди більше двох лікарів. Зараз рецепції на 20-25 осіб (це дуже мало), але коли працював над зміщенням, вона була сорокою, а в стару клініку і майже шість років тому. Кількість людей, які прийняли, не впливає на заробітну плату. Основною роботою при прийомі є видалення зуба (для зміщення близько 15-35, як правило, трохи більше 20), лікування гнійно-запальних захворювань максимальнолицьової області, проведення амбулаторних операцій.

Офіс, як правило, від типу сівби, всі ремонти, які були зроблені в клініці, обходять його. На підлозі стирається, а на стінах закривається плитка, пальці висить дроти, болти приклеюють з стін, шурупи ... Так це не просто в моєму офісі, це все над клінікою, яка проводів повісити, як в'язниці. Немає естетики... На дно третього фото - кварцовий світильник. Після того, як ми встановили рециркулятор в офісі, потрібно для нього зникнути, попросили прибрати кошик і зараз там, повісити осаджувач під стелю ... Але, варто сказати, що поліклінічні операції, ймовірно, найдорожчі і вимагають мінімуму дорогих витратних матеріалів. Засіб для видалення недорогих, але міцних при використанні ретельно. Тут високий професіоналізм лікаря є більш важливим (наприклад, у приватних кабінетах хірурги отримують найвищий відсоток їх доходів). Я радий, що мій стіл має турбіну і прямо з мікромотором.

Більше переглядів шафи ...

За допомогою мікромотора і турбінного наконечника я знімаю без нарізки і молотка. Нехай люди люблять це, коли вони збивають на голову. Досить мало хто знає, але найбільш правильним видаленням вважається, коли лікар спочатку побачить зуб за допомогою бору між коренями (якщо зуб множиться) і знімає кожен корінь окремо. Це називається атравматичним видаленням. Імовірність розбиття верху кореня, що пошкоджує кістку значно знижується. Отже, найпрофесіональніша не є лікарем, який швидко знімає, але той, хто робить його акуратно.
Є інструменти. Це звичайні замочувачі, для вилучення зубів нижньої щелепи. Тепер я використовую форсунки тільки на однокореневих, мобільних зубах, відключених коренів.

Всі «серйозні» зуби намагаються видалити ліфти (зніміть один з них). Є багато з них, як силовики. На фото є наша Білоруська продукція. Я не знаю, якщо є медичний консультант на заводі, де вони виробляються, але, очевидно, немає, тому що це просто неможливо працювати з ними, якщо ви не подрібните себе, хоча сталь дуже добре. Всі ліфти, які ми маємо в нашому офісі, я особисто пішов і заточував в стоматологічних техніках, тепер вони цілком підходять для роботи.

Всі права, тьмяне початок перетворюється в щось більш цікавим...
Як старий цей пацієнт? З явних причин я не взяв на себе повну картину свого обличчя. Спочатку він лікував близько двох місяців тому з переломом нижньої щелепи в області артикулярного процесу зліва, а шини не можуть застосовуватися до нього, тому що не існує цілих зубів. Він був відправлений на обласну лікарню, де він проходив зі стропоподібним бандажем, і був випущений додому. Ніякого остеосинтезованого його. А потім через два місяці, він прийшов до мене після того, як він впав на роботу і потрапив на те саме місце. Дуже "розгортання". Але це не точка, хлопець 25 років !!! Тексти пісень, а це означає: Він вважає, що його зуби знищуються, оскільки він працює на шкідливому заводі. Але набагато швидше за все причина є небажанням чистити зуби. Ви можете побачити, скільки рейдів там. І так багато придумують найяскравіші причини: роботи з кислотою, живою в тазі, довгими вогнями, втрати зуба через місяць після пологів і т.д. Все це може вражати певній мірі, але насправді всі ці пацієнти мають страшну гігієну і останній візит до стоматолога під королем. І наш хлопець має татуювання на правій руці, і щоб зробити його, він знайшов час, гроші і бажання. Це наша ментальність... Приводьте дорогий автомобіль, отримайте татуювання, пірсинг, прогулянку в дорогий одяг, але з брудними вухами і нещільними зубами. Раритетно на прийомі відбувається через такий рівень гігієни, який можна здійснити стоматологічне втручання. Так, є спеціальний індекс гігієни, і якщо він вище певного значення, ви не можете видалити його. Але насправді я знімаю, тому що якщо ви строго підході, то можна взяти 2-3 людини для зміщення, відправити решту, щоб чистити зуби. Але потім люди приходять і дивують, чому отвір болить після видалення. У роті не існує навіть того, що одна з ймовірних причин може бути сміттям. Отже, друзі, перейдіть до стоматолога - очистіть зуби добре (і в цілому потрібно чистити їх), навіть при цьому маленьке, що ви забезпечите гарне ставлення до лікаря, тому що чистий рот - це рідкість і приємний сюрприз для стоматолога (на щастя).

І це його панорамний радіограф. Що потрібно видалити в червоний колір. У 25 років цей хлопець повинен поставити знімні пластини протези. Вони люблять ви побачите своїх грандіознихпарентів у склянках на тумбах.

Більше слів про гігієну ... Ось два типові пацієнти. Один кріпиться на зубах, інший має камені (див. у дзеркалі). І це не найяскравіші приклади. Уявіть, що після видалення потрапляє в отвір кровотечі. Важко здивувати або розгубити мене на всіх, але деякі успіхи. Іноді я просто залишити стілець, щоб чистити зуби. Де? Це не мій бізнес. Зібрано! Субтитри природи Був випадок одного з таких нехтованих, видалений зуб, але попередив, що якщо він знову з такою порожниною рота, я не приймаю його. Він прийшов, той же малюнок. Я повернув його вниз. Це був перший зсув. І ввечері я пішов в офіс з якоїсь причини, з'явився мій колега, я бачу мій ранок хворий на стілець. Я запитую лікаря, якщо людина щітнула зуби, і він каже мені, що він ніколи не бачив такого пельменя, як він у роті. Штори...

Р

Ось деякі цікаві приклади з практики ...
Тут цікавий друг. Не мій пацієнт, але я запитав дивитися. Кілька місяців тому він отримав травму, зламану щелепу, але він не розповідав лікарів про це, здогадував себе, лікувався в обласній лікарні, був розряджений, все здавалося б бути дрібним вже, але нещодавно виявився до нас з остеомієлітом, флегмоном чеекської області, несконсолідований (незварений) перелом нижньої щелепи зліва. Щоб досягти цього стану, потрібно відірвати від появи перших симптомів місяця не менше. Не корінь зуба. Це севертерація, яка некротизована, відхиляюча секція кістки в нижній щелепі. Людина піде до хірургів, які лікують на болгарах.
Це те, що багато людей роблять, тільки коли заборона нестерпне. І тоді вони слізли, страждають, страждають... Адже найпростіше, найдешевше, безболісне лікування, яке стосується зубів, на стадії неускладнених карієс, коли зуби не боляться і не викликають особливої тривожності. Але коли виникають ускладнення, обсяг втручання, його складність збільшується, анестезія не діє. Історінки про те, як зуби «живо блювота», про те, що наркоз не приймає ...

р.

Це севертер, який я отримав з пінцетами, це просто те, що він був практично вільним у роті і не був підключений до нижньої щелепи, решта шестерів буде видалено з максимальнолизькими хірургами в лікарні. Операція називається сеперектомією. У клініці такі операції не можна робити.

Вибрати 42 _

Ось ще один друг, який закінчився. Акуратно, він має хворобу підшкірної (міграційної) гранулами. Не розвивався в день, або Виявлення зуба (який може бути видалений довго) виглядає для «вилету» і знаходить відкриття зовнішньої фістули на обличчі. Він може абсцед, як в цьому випадку.
Що я маю? Багато нехтованих пацієнтів... У цивілізованих країнах Європи, якщо ви не приїжджаєте до стоматолога для обстеження, як це повинно бути 2 рази на рік, ви скасуєте медичне страхування, і витрати на лікування казкові гроші, і вони йдуть, і проблеми, такі як наші пацієнти, набагато менше.
Ми також маємо дуже поширену картину, коли вони приходять, тільки тоді, коли обличчя відбивається від гною, весь рот коренів, які потрібно видалити, необроблені зуби, але не видаляються, не лікуються, але при періодичності раз на півроку сидить з цієї причини на хворому платнику.

Цей новоутворення знімається з товщини м'яких тканин верхньої губи пацієнта 3 місяці тому. Сприяє зменшенню розміру. Його губа помітно деформувалася до операції. Але всі показання, освіта була доброю. І сказав він, що онкологи робили біопсію і відправили для видалення на звичайні хірурги. Випущено, все пройшло дрібно, але висновок гістології не був щасливим. Клітинна атипія, підвищена мітотична активність клітин (патологічна). Більше тестів було зроблено. Він був покликаний на мій запит від реєстру, пояснив ситуацію, розповів про те, що він був терміново. Він пообіцяв і ... не прийшов ... Ні, він не мертвий, фу-фу. Я не прийшов. Іноді я дивився на який болт вони кладуть на себе.
І нижче слинного каменю з підшкірної слинної залози, жінка під час їжі мала помітний набряк підшкірної області зліва, виникло відчуття поколювання, сухого рота. Типові симптоми захворювання слино-кам'яної хвороби (калькульозний sialoadenitis). Я пом'якшу його в товщині м'яких тканин і видали її.

Картка стоматологічного пацієнта. Я взяв фотографії, щоб ви могли оцінити кількість написання. Розглянуто первинний візит пацієнта з видачею свідоцтва про інвалідність. Ви можете писати більше, але немає часу, і ви пишете найбільш базові. Почерка – безперечно зруйнована. Хочу привернути увагу до того, що видати свідоцтво про інвалідність, такий же діагноз «мислий гнійний периостит на праву від 15» повинен бути письмовий три рази !!! Чи потрібні пацієнти? Дуже багато письмо до розпаду процесу загоєння. І, як я згадав, такі картки повинні бути написані близько 20-30 за зсув. А вам також потрібно працювати, поки не завадить поспішати.

Написання

р.

Тут настає місцева лотерея. Продаємо десять білоруських дерев'яних... Безумовно. Абонемент на газети, в суботу кілька разів на рік, Red Cross, Асоціація стоматологів, будівництво пам'яток та ін. Все добровільне, але насправді вимушене.

Ось такі часи, як це. На фото видалений зуб, який під час ендодонтичної обробки був перфорований (знімається за допомогою інструменту), а з нього з нього з'являється гіперч, який буде оточений кореневим каналом, введений в кістку верхньої щелепи ... Звичайно, ніхто не є імунітетом від помилок, навіть краще робити помилки, але це погано, коли шоали стають нормою для лікаря, він не виводить висновки і не хвилюється про свою роботу. Тож подивіться на свого спеціаліста, який ви довіряєте та приклеїте його. Є багато більше, що я хотів писати, але не можна обійти величезну кількість, все здоров'я, на цьому ВСІ, якщо є питання, запитати, спробувати відповісти)

Джерело: