Цікава тенденція в Москві: гаражні кооперативи перетворюються на житлові площі. Власники здаються в оренду свої коробки як оренда квартир нерезидентам. «Коли я показав друзям і знайомим, що я жив у гаражі, вони недбалі симпатично. Поганий чоловік, вони думали, Олександр посміхається. І коли вони прийшли, щоб відвідати, вони дивилися, як остудили все. Це був майже двоповерховий будинок з підвалом, який вартість одного приміщення в багатоповерховій будівлі. й
Олександр 25 років. Оригінал з Борисова, навчався в Мінському коледжі електротехніки. Три роки тому перейшов з Мінська до Москви. Проживав в декількох квартирах, а останні три місяці орендували гараж в районі третього транспортного кільця. А тепер він повернувся до Білорусі і розповів про свої враження.
Олександр провів три роки в Москві. У 2010 році я зустрів дівчину з Москви, вона запропонувала переїхати з нею, згадує Олександр. За рік і половина ми проживали в її квартирі, потім побігли. Що робити далі: оренда дорогого житла або повернення в Білорусь? Тут прийшли врятувати друзів з коледжу - вони також оселилися в Москві. Перемістити, сказати, до наших гаражів.
Життя в гаражі звучить божевільно. Але для Москви, як виявилося, це порядок речей. Власники гаражів в кооперативах з'ясували, як заробити гроші, побудували другий поверх, провели комунікації. Отримайтеся, жити.
Мій перший гараж був без води, а меблі була просто диваном. На щастя, я не жив там. Я зустрілася з дівчиною і переїхала в квартиру. Наші відносини тривали рік. А потім друзі знову подзвонили в гараж, але в іншому місці. Гаражі в кооперативі дворівневі, з перебудованим другим поверхом. У нижній частині знаходиться залізна хвіртка, вгорі знаходиться єдине вікно. У кожному відсіку каналізація, сантехніка, електрика, електричний котел для опалення. На стінах присутні індивідуальні лічильники.
р.
03 мар
4. У
5. Умань
2398234
6. Жнівень
7. Про нас
Гаражі в кооперативі дворівневі, з перебудованим другим поверхом. У нижній частині знаходиться залізна хвіртка, вгорі знаходиться єдине вікно. У кожному відсіку каналізація, сантехніка, електрика, електричний котел для опалення. На стінах присутні індивідуальні лічильники.
9. Навігація
10.
Олександр погодився сплатити $600 на місяць. Так багато сьогодні в Москві орендують номер з хорошим ремонтом. Тут гроші однакові, але площа непропорційно більше - два поверхи і підвал. А загальна свобода.
$600 за гараж - середня ціна. Мої друзі, які мали гідні меблі і інфрачервона сауна, оплачується $ 1000 на місяць. Для 200-300 ви можете видалити коробку, де буде просто вигнуті стіни.
Не одне життя на першому поверсі, без вікон. Багато людей використовують його як майстер-клас. Похід - ви в роботі, до - в домашніх умовах. Це неймовірно зручно для Москви. Немає трафіку. Далі мені жив чоловіка від Бреста - на першому поверсі він відремонтував автомобілі. Я просто тримав велосипедні спуски і деякі речі, які були корисні в господарстві.
12.
Р.
13.00 р.
14.
За сходами на першому поверсі двері подовжена комбінована ванна кімната, оббивається вагонкою, як і весь перший поверх.
р.
16.00 р.
17.00 р.
Під сходи на підлозі відкривається люка до підвалу, де власники зберігають варення, мед і компотів.
19.00 р.
20.
9465772 км
Номер на другому поверсі. У одному куті кухня з опалювальним котлом.
77486
22.
23.
24.
Навпаки - диван, шафа, кілька столів, телевізор на стіну.
р.
26.
27.
28.
до Які перші враження? Ви можете жити! Не було плити в гаражі - купила його в оренду. Знизу є погана вентиляція. У номері є багато людей. Не можна влаштувати проект - довелося приводити повітря вентилятором.
На «комунальному» влітку вийшов $100 на місяць. Це буде дорожче взимку, звичайно. У важких заморозках, коли недостатньо електричне опалення, хлопці беруть теплові гармати до гаражів. Не проблема. І для того, щоб не платити багато електрики, можна також укладати світлодіодні стрічки, а утеплити стіни зовні.
Звісно, ніхто не живе з дітьми в кооперативі. За словами Олександра, пари буквально кілька. Молодь.
- Іноді люди живуть на одній посадці і не знають один одного у людини. Це різні гаражі. Це як студентський гуртожиток. Кожен знає один одного, допомагає один одному, дивиться інструменти, йде на відвідування.
30.
31.
Всім, хто сидить, скільки вони можуть. Подруга зробила шикарний номер в підвалі. Є телевізор, консоль, диван, пара стільців, і на стіні є пофарбований жовтий підводний човен, як Beatles, який світиться в темряві.
33.
34 кв.м.
35.
На першому поверсі є кухня і туалет.
37 хв
Габаритний зображення
38.
Габаритний зображення
39.00 р.
На другому - вітальня і душ.
Джерело: