Неалкогольне пиво

Останнім часом я був на турі Балтійського пивоваріння. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ось що я дізнався про себе пивоварні і нуль.

У вас буде 22 фото + не багато літер.

Вхід на завод. Територія комплексу охоплює 30 га, майже розмір Ватикану (44 га):
1-й

Неалкогольне пиво з'явився тут в 2001 році і Baltika 0 став першим вітчизняним неалкогольним пивом. Обладнання, на якому виробляється, дозволяє використовувати найсучасніший метод отримання неалкогольного пива сьогодні - діаліз.

Як неалкогольне пиво зроблено? Є кілька способів зробити неалкогольне пиво: пригнічення бродіння, випаровування і видалення фортеці з готового пива. Кращий спосіб - технологія фільтрації мембрани, під час якого спирт знімається з готового пива, і це таким чином, що виробляється Baltika 0. Цей метод дозволяє позбутися від фортеці без шкоди смаку і аромату.

2,2 км

Екскурсія починається з довгого коридору, який містить стенди з нагородами та дипломами. Вже понад 600 з них з російських та міжнародних професійних та споживчих змагань. Неалкогольний пивний не виняток, Baltika 0 був неодноразово визнаний кращим неалкогольним пивом на російських та міжнародних професійних змаганнях, в 2006 році - срібною медаллю світового пивного кубка, в 2008 - бронза австралійських міжнародних пивних премій.

3. У

У пивоварному магазині готують основу для пива - необхідно. Спочатку солод дробиться так, щоб вода має доступ до розчинних речовин. солодовий болт потім змішують з водою і нагрівають для перетворення компонентів в розчинний екстракт. Далі проціджують суспензію, а дроб, що залишився після очищення, висушують і обсмажують до тваринництва:

4. У

Після цього в суспензі вводять спеціальні котли, де додаються хмільи, що забезпечують гіркоту пива і різноманітність ароматів, після нього охолоджують, закачують в спеціальні циліндричні резервуари (CCT) і етап бродіння. Я пам'ятаю історичні мідні вати, які не працюють і знаходяться пам'ятники першим виробничим об'єктам пивоварні. Ось де все почалося в 1990 році. Якщо ви уважно дивитеся, ви можете побачити кола на підлозі, залишені над іншими ватами:

5. Умань

, Україна

Я не міг проїхати і подивився в міні пивоварню в тестовому центрі. Є дослідження і розробка нових сортів. Потужність експериментальної пивоварні невелика, тільки 500 літрів. Але промислова вага виробництва тут не потрібна:

Всі технологічні процеси контролюються в виробничій лабораторії:

6. Жнівень

7. Про нас

8. У

Всі процеси пивоварні максимально автоматизовані. Єдиний процес, який проходить під пильним наглядом людей, є контроль якості.

9. Навігація

Вся сировина імпортована або російська, вирощена під контролем пивоварів. І це сорти солоду, які використовуються в пивоварні. Найпопулярніші - світлий солод (ліворуч). Це де виробляється неалкогольне пиво:

10.

роумінг вгору. Тут неалкогольне пиво зріле на парі з звичайним пивом у великих цистернах, при певній температурі, тиску і тривалості процесу. Як я навчився, пиво відрізняється бродінням, і ділиться на тільки два види: ель і lager.

11.

Елем вважається топ-ферментоване пиво, коли п'яні ферменти при кімнатній температурі і дріжджів піднімаються на поверхню пива. Лагерні блукають при низьких температурах, і дріжджах, навпаки, мийки до дна. Неалкогольне пиво - лагер.

З неалкогольного пива, як і будь-який інший, є продуктом бродіння, він містить невеликий відсоток спирту: до 0.5. Кефір і квас також містять спирт: свіжий кефір, наприклад, містить 0,2% спирт, в стеблі цей показник досягає 1%. І квасолі можуть містити від 0,6 до 1.2%.

Танки красиво підсвічуються з різнокольоровими підсвічуваннями:

12.

13.00 р.

Після бродіння пиво (крім нефільтрованої) фільтрується, а неалкогольне пиво просто проходить через більш складний процес. Як я згадував, Baltika 0 виготовлений з використанням технології діалізу, пиво проходить складну та багатоступеневу фільтрувальну систему, в якій фортецю знімається з неї через різницю в розмірах молекул води та спирту.

Готові лінії розливу напоїв:

14.

Менеджмент каналів зв'язку:

15.00 р.

В кінці я був привезений в музей компанії, який представляє всі види експонатів, присвячених не тільки Балтії, але і пиво загалом. Це, наприклад, пивний кошик, який подорожував по Санкт-Петербургу:

16.00 р.

Що таке домашня пивоварня в Росії:

17.00 р.

Це спадщина Радянського Союзу. У минулому міста виросло так швидко, що харчова інфраструктура (магазини, ресторани) не вдалося зберегти їх. А потім вийшов вихід - мобільні каністри з пивом:

18 років

Європейська кукурудза:

19.00 р.

Фотографія заводу Карлсберга - використовується для ручної праці (жіноча, як правило) і пивоваріння було досить трудомістким процесом:

20.

Модель заводу «Балтика» в Санкт-Петербурзі:

21.

Наша екскурсія в дегустаційну кімнату завершилась. Порівняти неалкогольний і регулярний смак пива:

Дякую балтійському колективу за екскурсію та детальну історію.

веб камера

22.

Джерело: