Як хлопчик, захопивши Старого сусіда «Москвич», Олександр Кулешов твердо вирішив, що він був одним днем. Для багатьох дитячих снів залишаються мрії, але не для героя нашої статті – роки пізніше він збудував автомобіль з дитинства. Тільки тут питання з двигуном він вирішив радикально, розміщення під капюшоном старої людини ... потужний 4-літровий двигун від SUV Ford Explorer.
23 фото та текст під kata
Я привітав дружини Олександру та Вікторії Кулего, для яких це Москвич-403 не тільки автомобіль, але одна з символів своєї сім'ї: перший виїзд автомобіля в місто після реконструкції збігається з їх весільним днем.
«Я не знаю, що інші костюми виконуються в останній день одноденного життя, але мій холостий вечір був в гаражі», – каже Олександр. Остаточна збірка автомобіля з друзями тривала до трьох годин ранку. Я не отримую, я втомився, але я поїхав до моєї весілля. Все було приголомшено!
Захоплення з автомобілями МЗМА стала причиною нашого знайомства - Я сам власник такого автомобіля. Пристрасть для ретро також дуже близько до мене, дуже ясно. Перед тим як почати знищити шини героя нашої статті, варто розповісти трохи про ці автомобілі.

р.
У 1956-1965 рр. на московському заводі малогабаритних вагонів виготовляли м'ясові 402, 407 та 403-ті моделі. В цілому було виготовлено близько половини мільйонів цих машин.
"Москвич-402" мала слабкий і обзолотий нижній клапанний двигун з робочим об'ємом 1,22 літрів і потужністю 35 к.с. - його дизайнерські дати назад до середини-30с. Moskvich-407 відрізняється від попередника новим двигуном клапана. Ця модель пішла в масове виробництво в травні 1958 року. Новий двигун з робочим об'ємом 1358 cc і потужністю 45 к.с. прискорив автомобіль до 115 км / год.
У грудні 1962 р. з’явилася модель 403-го Москвича. Двигун залишився тим самим, інтер'єр і екстер'єр отримали незначні зміни, а шасі підірвали деякі обробки. Москвич-403 і Москвич-407 в Радянському Союзі були розглянуті досить динамічні автомобілі. Вони брали участь у змаганнях з ралі, кільцевих та гонокректів.
06 мар
Однак 45 к.с. для XXI століття дуже мало. Тому Олександр вирішив довести, що старий і розумний «Москвич» теж можна приїхати, і приїхати дуже швидко. Інтер'єр і екстер'єр залишався практично таким же, але «нашивка» стали дуже цікавими: підвіска від BMW E30, потужна шестициліндрова двигун плюс ручна передача від Ford Scorpio. Також є керма і дискові гальма всіх коліс. Все це разом перетворює Москвич-403 на ракету.
до У місті молоді люди постійно «затискають» на псевдо-рейтинг іноземних автомобілів - хочуть перегони. Наїв, вони не мають шансів - навіть BMW X5 залишається позаду! Відповідність програвачів різна: хтось посміхається, хтось дуже скасовує. На високій швидкості автомобіль дуже стійкий. Я не люблю це дуже часто, я не фанат.
Під витяжкою старої людини приховує 160-горцевий двигун. Враховуючи легку вагу 1100 кг, автомобіль дійсно виявився дуже динамічним. Знаючи про те, щоб покласти його м'яко, недолік простору в витяжному просторі важко вірити, що можна поставити такий величезний двигун там. Після того, як Ford 4.0 був поставлений на значний Ford Explorer і Ford Mustang. Олександр повинен потіти на місце всі необхідні одиниці - вони додаються до міліметра на міліметр.
І варто це: просто послухайте звук двигуна! Тіло в інсульті руху педалу «газу» сходить на сторону. Протяг - це просто ураган, водій і пасажирів натискаються на спинки сидіння. Звичайно, тому що крутний момент 310 Нм! До 100 км / год "Москвич" прискорює близько 6-7 секунд. На навчальному майданчику в Ліпках кілька людей ризикують конкурувати з Олександром під час перетягування.
Звісно, автомобіль нашого героя є найшвидшим «Москвич» на землі: полігон вдалося розробити запаморочення 220 км / год!
І все почалося у вересні 2008 року, коли тіло було придбано з «Москвича-403». І пішов він на Борисов, вирощений в землю і вкритий мохом. Трохи більше і історія цього автомобіля завершилася в відвалі, але Олександр прибув до часу.
«Справа здавалося на першому погляді не дуже іржі, що визначила її долю», – говорить власник. Я купив його без двигуна, кабіни і пучок всіх сортів дуже необхідних і рідкісних дрібних речей. В цілому створення машини зайняла більше трьох років. У всіх труднощіх: немає деталей просто «беса», абсолютно все було перероблено. У електромережі було багато настоювання. Тіло зміцнено - зварювання було багато.
Наш герой пройшов через багато варіантів двигуна з робочим об'ємом 1,6 до 2.9 л. Але майже трилітровий двигун здавалося йому недостатньо:
Наприкінці цього шестициліндра 4.0 було придбано. Тіло повністю "поганий". Всі частини тіла, крім задніх крильця, нові. Зібрані деталі на всіх країнах колишнього СРСР. Звичайно, знайти оригінальні деталі сьогодні дуже складно. В цілому він інвестував близько $13,000 в машині. Російські росіяни запропонували мені 20,000 за це, але вони кладуть так багато зусиль, щоб вони не пройшли його. Як я можу продати?
Ті, хто ніколи не викручений гараж не може зрозуміти. Після того, як сталося, що оригінальна частина важко поставити, і тут автомобіль був побудований практично з нуля, з частин, які ідеологічно несумісні один з одним. Олександр зробив все самим.
«Я не скажу, що автомобіль в ідеальному стані сьогодні, тому що він приводить щодня, протягом двох сезонів я поїхав близько 60 000 кілометрів», - каже власник. Взимку, звичайно, я кладаю його в гаражі, а влітку досить: багато поїздок для роботи, часто з дружиною ми подорожуємо. Але влітку я відкрив витяжку для зміни масла і просто показати двигун. Тим не менш, недоліки накопичилися, сьогодні це останній виїзд автомобіля - Я поставив його в гараж для іншої реконструкції.
13 хв
У минулому році він зумів відмінно налаштувати 4-літровий двигун: він зараз не прогрівається, споживає паливо стільки ж, скільки необхідно - 10 л / 100 км в місті, забезпечений дозвілля привід. Але на горизонті плетені ... V-подібна "щільна" 4.6 з ACP:
Мій другий автомобіль - Ford Taunus. Тепер він проходить реконструкцію, тільки недавно він підібрав новий двигун. В кінці я знайшов друг 4.6 V8. Просто заради жарту я вимірювала розміри витяжного простору Мусковіте - двигун надходить туди! З деякими змінами, але можна встановити цей гігант. В результаті Таунус буде виготовлений на складі, і вже на «Москвич» я відірвав. І що буде відбуватися: в цьому двигуні крутний момент становить 370 метрів Ньютона, потужність 220 кінь Також ця зима 403rd планує повністю перефарбувати, зробити інтер'єр і екстер'єр ще ближче до оригінального. Після цього я більше не буду використовувати цей автомобіль як автомобіль щодня.
У декорі тіла і інтер'єру є деякі елементи з «Москвич-407», але, відповідно до нашого героя, головне для нього - залишити шарм 60-х:
Автомобіль постійно редизайнується. Поступово я буду виглядати ближче до оригінального вигляду. Наприклад, роликові диски дадуть шлях до «нативної» сталі з ковпаками, слід буде зменшено.
Найдивовижніше, що ці автомобілі оперуються дівчатами. Вікторія Кулешова поділила свої враження про водіння Москвич:
Я дуже боюся вдарити цей автомобіль, подряпини його, знаючи, скільки енергії мій чоловік вніс в неї. Дуже легко приїхати до Москвича, хоча при найменшій пресі на газовій педалі, автомобіль просто летить під вами. З сучасними автомобілями невірно порівняти його: в «Москвич», звичайно, немає комфорту. Тим не менш, передній диван, білий кермовий круг, аркаїчний, наївна простота і роум потужного двигуна не можна порівняти з чим завгодно! Я завжди пам'ятаю перший раз мій чоловік прийшов до Москви на нашому весілля день. Здавалося мені щось нереальне, особливо на такий день!
Наша зустріч закінчилася непомітно. Що б не було, є особливий шарм у старих автомобілях, є духом цієї або ери. І це добре, що є люди в Білорусі, які хочуть зберегти автомобільну спадщину.
З охолоджувальною системою двигуна довелося настоювати - спочатку двигун постійно кип'ятився. Нагрівається так, що фарба лопається в простір витяжки, тріщини гумові шланги. Проблема була вирішена шляхом установки радіатора охолодження від GAZelle.
Кнопка перемикання і променевого променя розташована біля педальської збірки. Дуже зручно використовувати: не потрібно допускати пальці до вимикача на рульовій колонці. Без рук 60-х систем в дії!
Кондиціонер в цій машині заміщений маленькими вікнами передніх дверей - «прокс». З їх допомогою ви можете направляти потік повітря в салон.
На місці оригінального редуктора важіль, отвір все ще зяючі. Олександр планує встановити AKP цю зиму - важіль зможе повернутися до його правильного місця.
Передня сидіння переміщається, сидіння складаються. Войла - ви можете провести ніч в машині на подорожі. А під диванами можна викласти речі. Який сучасний пасажирський автомобіль може похвалитися такою трансформацією кабіни?
Я не залишив Олександр порожній – Я отримав два валізи запасних частин для двигуна мого Москвича-407 в подарунок! Це, ви знаєте, дорогі.
Головна
Джерело: