"Москвич" знімається - під капюшоном 4.0 V6!

Як хлопчик, захопивши Старого сусіда «Москвич», Олександр Кулешов твердо вирішив, що він був одним днем. Для багатьох дитячих снів залишаються мрії, але не для героя нашої статті – роки пізніше він збудував автомобіль з дитинства. Тільки тут питання з двигуном він вирішив радикально, розміщення під капюшоном старої людини ... потужний 4-літровий двигун від SUV Ford Explorer.

23 фото та текст під kata

Я привітав дружини Олександру та Вікторії Кулего, для яких це Москвич-403 не тільки автомобіль, але одна з символів своєї сім'ї: перший виїзд автомобіля в місто після реконструкції збігається з їх весільним днем.

«Я не знаю, що інші костюми виконуються в останній день одноденного життя, але мій холостий вечір був в гаражі», – каже Олександр. Остаточна збірка автомобіля з друзями тривала до трьох годин ранку. Я не отримую, я втомився, але я поїхав до моєї весілля. Все було приголомшено!

Захоплення з автомобілями МЗМА стала причиною нашого знайомства - Я сам власник такого автомобіля. Пристрасть для ретро також дуже близько до мене, дуже ясно. Перед тим як почати знищити шини героя нашої статті, варто розповісти трохи про ці автомобілі.

р.

У 1956-1965 рр. на московському заводі малогабаритних вагонів виготовляли м'ясові 402, 407 та 403-ті моделі. В цілому було виготовлено близько половини мільйонів цих машин.

"Москвич-402" мала слабкий і обзолотий нижній клапанний двигун з робочим об'ємом 1,22 літрів і потужністю 35 к.с. - його дизайнерські дати назад до середини-30с. Moskvich-407 відрізняється від попередника новим двигуном клапана. Ця модель пішла в масове виробництво в травні 1958 року. Новий двигун з робочим об'ємом 1358 cc і потужністю 45 к.с. прискорив автомобіль до 115 км / год.

У грудні 1962 р. з’явилася модель 403-го Москвича. Двигун залишився тим самим, інтер'єр і екстер'єр отримали незначні зміни, а шасі підірвали деякі обробки. Москвич-403 і Москвич-407 в Радянському Союзі були розглянуті досить динамічні автомобілі. Вони брали участь у змаганнях з ралі, кільцевих та гонокректів.

06 мар

Однак 45 к.с. для XXI століття дуже мало. Тому Олександр вирішив довести, що старий і розумний «Москвич» теж можна приїхати, і приїхати дуже швидко. Інтер'єр і екстер'єр залишався практично таким же, але «нашивка» стали дуже цікавими: підвіска від BMW E30, потужна шестициліндрова двигун плюс ручна передача від Ford Scorpio. Також є керма і дискові гальма всіх коліс. Все це разом перетворює Москвич-403 на ракету.

до У місті молоді люди постійно «затискають» на псевдо-рейтинг іноземних автомобілів - хочуть перегони. Наїв, вони не мають шансів - навіть BMW X5 залишається позаду! Відповідність програвачів різна: хтось посміхається, хтось дуже скасовує. На високій швидкості автомобіль дуже стійкий. Я не люблю це дуже часто, я не фанат.

Під витяжкою старої людини приховує 160-горцевий двигун. Враховуючи легку вагу 1100 кг, автомобіль дійсно виявився дуже динамічним. Знаючи про те, щоб покласти його м'яко, недолік простору в витяжному просторі важко вірити, що можна поставити такий величезний двигун там. Після того, як Ford 4.0 був поставлений на значний Ford Explorer і Ford Mustang. Олександр повинен потіти на місце всі необхідні одиниці - вони додаються до міліметра на міліметр.

І варто це: просто послухайте звук двигуна! Тіло в інсульті руху педалу «газу» сходить на сторону. Протяг - це просто ураган, водій і пасажирів натискаються на спинки сидіння. Звичайно, тому що крутний момент 310 Нм! До 100 км / год "Москвич" прискорює близько 6-7 секунд. На навчальному майданчику в Ліпках кілька людей ризикують конкурувати з Олександром під час перетягування.

Звісно, автомобіль нашого героя є найшвидшим «Москвич» на землі: полігон вдалося розробити запаморочення 220 км / год!

І все почалося у вересні 2008 року, коли тіло було придбано з «Москвича-403». І пішов він на Борисов, вирощений в землю і вкритий мохом. Трохи більше і історія цього автомобіля завершилася в відвалі, але Олександр прибув до часу.

«Справа здавалося на першому погляді не дуже іржі, що визначила її долю», – говорить власник. Я купив його без двигуна, кабіни і пучок всіх сортів дуже необхідних і рідкісних дрібних речей. В цілому створення машини зайняла більше трьох років. У всіх труднощіх: немає деталей просто «беса», абсолютно все було перероблено. У електромережі було багато настоювання. Тіло зміцнено - зварювання було багато.
Наш герой пройшов через багато варіантів двигуна з робочим об'ємом 1,6 до 2.9 л. Але майже трилітровий двигун здавалося йому недостатньо:

Наприкінці цього шестициліндра 4.0 було придбано. Тіло повністю "поганий". Всі частини тіла, крім задніх крильця, нові. Зібрані деталі на всіх країнах колишнього СРСР. Звичайно, знайти оригінальні деталі сьогодні дуже складно. В цілому він інвестував близько $13,000 в машині. Російські росіяни запропонували мені 20,000 за це, але вони кладуть так багато зусиль, щоб вони не пройшли його. Як я можу продати?

Ті, хто ніколи не викручений гараж не може зрозуміти. Після того, як сталося, що оригінальна частина важко поставити, і тут автомобіль був побудований практично з нуля, з частин, які ідеологічно несумісні один з одним. Олександр зробив все самим.

«Я не скажу, що автомобіль в ідеальному стані сьогодні, тому що він приводить щодня, протягом двох сезонів я поїхав близько 60 000 кілометрів», - каже власник. Взимку, звичайно, я кладаю його в гаражі, а влітку досить: багато поїздок для роботи, часто з дружиною ми подорожуємо. Але влітку я відкрив витяжку для зміни масла і просто показати двигун. Тим не менш, недоліки накопичилися, сьогодні це останній виїзд автомобіля - Я поставив його в гараж для іншої реконструкції.

13 хв

У минулому році він зумів відмінно налаштувати 4-літровий двигун: він зараз не прогрівається, споживає паливо стільки ж, скільки необхідно - 10 л / 100 км в місті, забезпечений дозвілля привід. Але на горизонті плетені ... V-подібна "щільна" 4.6 з ACP:

Мій другий автомобіль - Ford Taunus. Тепер він проходить реконструкцію, тільки недавно він підібрав новий двигун. В кінці я знайшов друг 4.6 V8. Просто заради жарту я вимірювала розміри витяжного простору Мусковіте - двигун надходить туди! З деякими змінами, але можна встановити цей гігант. В результаті Таунус буде виготовлений на складі, і вже на «Москвич» я відірвав. І що буде відбуватися: в цьому двигуні крутний момент становить 370 метрів Ньютона, потужність 220 кінь Також ця зима 403rd планує повністю перефарбувати, зробити інтер'єр і екстер'єр ще ближче до оригінального. Після цього я більше не буду використовувати цей автомобіль як автомобіль щодня.

У декорі тіла і інтер'єру є деякі елементи з «Москвич-407», але, відповідно до нашого героя, головне для нього - залишити шарм 60-х:

Автомобіль постійно редизайнується. Поступово я буду виглядати ближче до оригінального вигляду. Наприклад, роликові диски дадуть шлях до «нативної» сталі з ковпаками, слід буде зменшено.

Найдивовижніше, що ці автомобілі оперуються дівчатами. Вікторія Кулешова поділила свої враження про водіння Москвич:

Я дуже боюся вдарити цей автомобіль, подряпини його, знаючи, скільки енергії мій чоловік вніс в неї. Дуже легко приїхати до Москвича, хоча при найменшій пресі на газовій педалі, автомобіль просто летить під вами. З сучасними автомобілями невірно порівняти його: в «Москвич», звичайно, немає комфорту. Тим не менш, передній диван, білий кермовий круг, аркаїчний, наївна простота і роум потужного двигуна не можна порівняти з чим завгодно! Я завжди пам'ятаю перший раз мій чоловік прийшов до Москви на нашому весілля день. Здавалося мені щось нереальне, особливо на такий день!

Наша зустріч закінчилася непомітно. Що б не було, є особливий шарм у старих автомобілях, є духом цієї або ери. І це добре, що є люди в Білорусі, які хочуть зберегти автомобільну спадщину.

З охолоджувальною системою двигуна довелося настоювати - спочатку двигун постійно кип'ятився. Нагрівається так, що фарба лопається в простір витяжки, тріщини гумові шланги. Проблема була вирішена шляхом установки радіатора охолодження від GAZelle.

Кнопка перемикання і променевого променя розташована біля педальської збірки. Дуже зручно використовувати: не потрібно допускати пальці до вимикача на рульовій колонці. Без рук 60-х систем в дії!

Кондиціонер в цій машині заміщений маленькими вікнами передніх дверей - «прокс». З їх допомогою ви можете направляти потік повітря в салон.

На місці оригінального редуктора важіль, отвір все ще зяючі. Олександр планує встановити AKP цю зиму - важіль зможе повернутися до його правильного місця.

Передня сидіння переміщається, сидіння складаються. Войла - ви можете провести ніч в машині на подорожі. А під диванами можна викласти речі. Який сучасний пасажирський автомобіль може похвалитися такою трансформацією кабіни?

Я не залишив Олександр порожній – Я отримав два валізи запасних частин для двигуна мого Москвича-407 в подарунок! Це, ви знаєте, дорогі.

Головна

Джерело: