ВАЗ-2101: ідеальний "penny"

Сьогодні ми відвідуємо VAZ-2101 або знамениту «пенні»! Після того, як він був мрії мільйонів радянських громадян, багато хто все ще пам'ятав цей автомобіль з трепідуванням. Ми пам'ятаємо.

24 зображень

р.

Це копійка! Автомобіль вже 36 років, це буде час, щоб справити, і це здається, що якщо вона залишила лише магазин. Що на одометрі? Це всього 72,000 кілометрів! Поліровані боки автомобіля блискучі, немає слідів іржі. Під плавним ратитом 1,2-літрового двигуна, я хвалію власників: «І скільки ви дали для цього дива?» тисяча? Великий вибір! Власники - брати Андрія та Сергія Янчика - рік тому купили це «penny» у 1977 році.

, Україна

У епоху, коли вартість нормального транспортного засобу тільки від $10,000, купуючи щось на ходу в хорошому стані за $1,000, трохи фантазії. Але це не просто автомобіль в хорошому стані - він вже є ретро-автомобіль: VAZ-2101 сьогодні можна прямо отримати серед тих, хто.

Місце для фотографії не випадково обрана вулиця Янке Мавра. Ніщо краще знайти: шабби Хрущов, старовинні гаражі на в'їзді, лляні вішати прямо на вулиці - неприпустимий атрибут будь-якого радянського двору. Повернутися до СРСР!

Цікаво, що це «penny» від того ж двору!

- Чудова близько. Попереднє власник авто проживало тут, говорить Андрій. Коли мій брат і я купив цей автомобіль на рік тому, ми підібрали його з гаража недалеко від цього. Продається літня дочка.

Ми приїхали далі, ми бачимо: держава дивовижна, дно всього, навіть тиша оригінальна. Ви вважаєте, що тут працює. Саме тому ми купили його. Сьогодні мій брат, в основному, водіння його - він шукав машину. Він не хотів купити $10,000 автомобілів, але йому потрібно. Я також візьміть її, щоб їздити іноді - це задоволення. Зараз мій головний автомобіль знаходиться в перефарбовуванні, тому це тиждень на джулі.

Андрій розповів про особливості роботи автомобіля:

- Нервові люди, цей апарат не підходить. вона як дівчина. Починати не буде - вона не почнеться. Вона потребує підходу, вона швидко. Все прийнято міліметрами - вранці три рази педаль для роботи, смоктати ретельно витягти. Я звик до неї, я знаю, що вона хоче. Автомобіль в цілому міцний, але внутрішня збірка є її недоліком. Чому рушій мало, всього 200 тис.? Всі з низькоякісних "символів": M8 є шламом, а не моторною олією. Сучасні запасні частини для цих автомобілів є в загальному маркері, старі радянські частини набагато краще.

Що робити з автомобілем після року? Змінено масло, свічки, дроти та котушки запалювання. Слабкий момент оформлення тіла - це заготовки порогів. Не було нікого, але я знайшов його, я поставив його. Вони також переключаються до 92nd. В оригінальному двигуні тут призначений для більш високого бензину октану, ніж 76 і 80th. Він вже «за» локалізований двигуном: кладуть між ГПК і циліндровим блоком товстої твердої пластини, а зверху і дном цієї пластини – на прокладці. Зняти надлишки, ліву одну прокладку - знизилася камера згоряння. Зареєстровано запалювання, і воно не піддається стробескопу, з якоїсь причини виходить лише «на вухо». Я пофарбував диски білого кольору. Це все.

З поломок, всього за пару днів до зустрічі, автомобіль зупинився. Проблема була вирішена шляхом заміни котушки запалювання.

- Газолайн, звичайно, автомобіль "дрюки" відро, - продовжує свою історію про особливості експлуатації раритета Андрія. «Ten» стабільно «eats», але якщо ви йдете 70-80 кілометрів на годину, то десь 7-8 літрів на «мисливий» виходить. Резервуар невеликий, він знаходиться в багажнику, в нього вписуються лише 39 літрів. На такому в "Хавері" ви отримаєте качку - на єдиних всіх бензинах буде "в'ятити" і танк "закрити". Хоча плита тепла, здорова! Вентилятор плити має тільки два режими: гаряча і дуже гаряча. Потрібно їздити повільно, це повільно.

І ви йдете і помітите, що багато хто вже дивиться на цю «пенні», власник продовжує свою історію. - Ти беш! Колір прекрасний, стан відмінний. Я даю. Так, нехай. Ви можете побачити прямо: він купує, він гине. Цей автомобіль для душі. Не варто багато їздити, але в вихідні краще не думати.

Плани братів на наступний рік – якісно перефарбовувати весь автомобіль, оновити антикорозійне покриття тіла, знайти завод гумових килимів в салоні. І це право - тренування такого автомобіля не до обличчя. Автомобіль не буде втрачений!

Як проходить цей автомобіль в двадцять-першому столітті? Я пощастило керувати легендою. Двигун під капюшоном 1,2-літровий. У СРСР за свій час дуже великий літр потужність: деякі 1198 cc дають 64 к.с., що дуже добре. Правда, є невеликий крутний момент, з точки зору динаміки, автомобіль далеко від світла, але ви можете тримати в потоці. З іншого боку, двигун дуже еластичний, важко висихати його за допомогою інептних педаль. Щиро дякую!

Легко і вимірюється плаває автомобіль, чітко і легко перемикач передач. Однак гальмівний педаль необхідно натиснути з серця, щоб уповільнити. Але відповідно до довгої російської автомобільної традиції автомобіль з великим зазором має броньовані підвіски. "Вниз коп"? Ні, я не помітив.

Переміщення в машині просто дивно. Короткі перепади, згортання зброї. Не чекайте. Але кермове колесо дуже важко перекручувати в порівнянні з іншими автомобілями часу: на ходу ви повинні зробити помітні зусилля! Але все ще добре. Виявляється, що в двадцять-першому столітті не так складно пересуватися в космосі в цьому 36-річному автомобілі.

На внутрішній стороні стовбура кришка є наклейка, на якій вказується, що тіло забарвлюється синтетичною емаллю, а колір – «480-vasilek».

, Україна

Джерело: