Як я сидів з сім'єю на енергетичних раціонах

Наш експеримент тривав два тижні. Ми проживали і споживали електрику в повному обсязі, не заперечуючи себе що-небудь, і інші намагалися зберегти. І ось що ми приїхали.
Енергетика – соціальна норма споживання електроенергії. З 1 вересня в 7 регіонах країни введено в експлуатацію сім регіонів. З 1 липня 2014 року на території Росії буде поширюватися ноу-хау. Це, жителі Оренбурга мають лише сім місяців для використання світла.

Суть реформи: кожен регіон, виходячи з середнього споживання електроенергії та місцевих умов, встановлює його так звані раціони – скільки кілограмових годин на місяць людина має право. Ця сума енергії оплачується за одну ціну. Будь-який, який витрачається на надлишок стандарту, будь ласка, оплачуйте за вищу вартість.

Зважаючи на те, що ліміт ще не був встановлений для Оренбурга (спеціалісти регіонального відділення для цін і регулювання тарифу будуть залучені в цей ранній наступний рік), необхідно проаналізувати досвід інших регіонів, де норма становить від 50 до 190 кВт•год на місяць. Вартість кожного витраченого кВт•год вище ліміту коштує дорожче 65% - 90%, хоча пообіцяють, що перший рік різниця не перевищує 30%. До тих пір, щоб говорити, ми не використовуємо для ретельного використання, що проходить уздовж проводів до квартир.

Однак для певних категорій житла і населення норма буде більш загальноприйнятою. Це стосується сільських територій, будинків з електричними плитами та електричним опаленням, екстрених будинків та самотніх пенсіонерів. До речі, побутові потреби також включені в цей стандарт.

Не заперечуйте себе нічого.

Так, в експерименті, ми взяли участь в трьох — мене і двох побутових членів. Квартира Хрущовка-два. З особливих умов: чоловік не працює щодня, що означає, що він може сидіти на комп'ютері цілий день. З п'ятирічною дочкою попит невеликий, вона знаходиться в дитячому садку.

У нашій квартирі стандартний комплект електроприладів: комп'ютер, два телевізори, мікрохвильова піч, пральна машина, холодильник, електрочайник, праска і пилосос. Ми включаємо електричну духовку на свята, і використовуємо м'ясорубку і соковижку надзвичайно рідко, ми не будемо розраховувати їх.

У нас також є сім'я членів – акваріумна риба, в якій світло і фільтр працює цілодобово. Але чоловік говорить про те, що споживання на них мінімальне, тому що є 5 Вт флуоресцентної лампи, тому ми не будемо брати рибу врахувати або. Нехай вони плавають!

Для порівняння я дозволяв чоловіка сидіти на комп'ютері весь день, а потім дивитися всі нічні фільми на телевізорі. Я чекаю лічильника перед сном. У день рани на дев’ять кВт•год. В місяць виходить 270 кВт•год, і це без «мийки», а праска працювала в цей день протягом 15 хвилин, не більше. Якщо ми оцінюємо, що енергетичні раціони будуть 70 кВт•год, то ми чітко не підходять. Відповідно до передбачуваної соціальної норми, наша родина діє тільки на 210 кВт•год.

До кінця тижня використовуються всі необхідні пристрої без винятку, але тільки в разі надзвичайних ситуацій. Замість шести точкових лампочок, кожен з яких становить 35 Вт, вирішив світло один звичайний в люстрі - 100 Вт. В результаті на тиждень «збиток» енергії від 45 кВт•год, тобто протягом місяця ми можемо легко зустріти 180 кВт•год.

У старомодному шляху без благословення цивілізації

В той час, щоб почати економію, я зрозумів, що я стояв на метрі під час дволітрового електрочайника. Інтенсивний пристрій. У чотири хвилини він викручував 0,2 кВт. Це, п'ять разів відварив моркву - і кіловат, якби не сталося. Приблизно однакове споживання пральної машини і праски, але тільки вони працюють не на п'ять хвилин, але набагато довше. Це жах!

Ми беремо екстремальні заходи. З великою складністю, але на протязі всього тижня надійде пральна машина і електричний чайник. Щоб втратити відпочинок, незалежно від того, як я думав, на жаль, неможливо. Ви не хочете прасувати сукню для дитини в дитячому садку. Без комп'ютеру, телевізора, я не уявляю своє життя: один необхідний для роботи, другий - найкращий друг на кухні під час приготування їжі. А у вихідні під час прибирання, як не перетворити його на - руки зробити, і вуха вбирають інформацію, в нашій професії без неї. Сімейна вечеря традиційно проводиться під його ненав’язливою очисткою.

І ось що гойдалки чай і миття ... Я думав, що це було більш реальним. Вода може бути відварена на газовій плиті в старому емальованій чайнику, і миття білизни вручну. Ви просто повинні зробити це щодня, щоб ви не накопичилися протягом всього тижня, як і раніше. Тільки користь є сумнівною – ви зможете заощадити на електриці, і ви будете використовувати більше води. І ми живемо в XXI столітті! Разом: 38 кВт•год на тиждень, або 152 на місяць.

Коментар спеціаліста

При покупці обладнання зверніть увагу на енергоклас

Керівник прес-служби ВАТ «Оренбургенергозв’язок Галіса Амергалієва:

Більшість жителів відчуються нормально, арматура в соціальну норму. На певному рівні комфорту (теплові підлоги, електричний камін, кілька «плазми», кондиціонери та велика кількість інших побутових приладів), деякі сім’ї будуть «повно» з нього. На першому етапі буде невелика різниця в тарифах «нормальна» і «за нормою». Для того, щоб познайомитися з «ратіо», вам доведеться зберегти.

СТАТІ

Як зберегти електроенергію:

Не залишаєте непотрібно палити світло.

замість «Ільїчових лампочок» використовують енергозберігаючі лампи. Ви можете встановити світлодіоди з датчиками руху. Це не тільки економічне, але й екологічно чисте.

Якщо електрична електропроводка стара, необхідно замінити її новим.

до Ви можете встановити лічильник «неділя» і запустити пральню і посудомийну машину тільки в темряві, коли тариф менше.

Не забудьте про побутові прилади, що залишені в режимі «полоскання», вони також споживають енергію. Вимкніть будь-який пристрій повністю. Витратити електроенергію і залишити в розетці зарядних пристроїв.

При покупці обладнання намагайтеся вибрати пристрої з класом Споживання енергії, тепер все призначають в документах.

Додано до [mergetime]1385822640[/mergetime]
Що зроблено в 20 років? Немає! Політика наших лідерів не спрямована на поліпшення життя громадян цієї країни, але на підвищення прибутку монополій. Все охоло. На шльопах цих монополій сидять найприроднішими раскалами, які знаходилися виключно на катоку, в з'єднанні і т.д. Країна проживання, яка бачить як засіб прибутку і нічого іншого. Гроші і нічого, крім грошей. 21 ст. Наші лідери хочуть взяти нас на кам'яний вік. По-перше, прем'єр-міністр і президент з усіма потужними апаратами (знижковою камерою, ФАС і т.д.) повинні розуміти питання, в яких споживачі гроші і скільки керівників енергетичних галузей і топ-менеджерів компаній, які надягають в кишені. Тексти пісень, а це означає: Ніхто не хоче нічого. Все правильно.

Джерело: