Два дні і модульний будинок готовий.

Чому я опублікувати тут - після читання Сабж про будинок на 900к і про технологію його будівництва, а також про чоловіка, який побудував будинок-гараж - надихнув. Отже, було прийнято рішення про те, щоб дати ідею японським:

Вартість будинку 4х6 м ~ 1000 $
Термін будівництва становить близько 2 днів...

8 зображень

Сильно натхненна ідеєю модульного швидкозбудованого житла. Проблема існуючих реалій є надзвичайно низькою біологічною та екологічною безпекою та порівняно високою вартістю її будівництва. Більшість цих технологій можна сміливо віднести до крихкості дизайну та теплозберігаючих властивостей об'єкта, що працює.

Це те, що моя ідея виглядає так. Побудова фундаменту і підлоги навмисно пропущена. Будівля світла і тонкощів конструкції фундаменту не дуже красиво. Це виглядає просто, але коштує близько тридцять разів дешевше.

Будинок побудований з деталей, блок - Модуль - являє собою стіну, стелю або частину даху. Це, мабуть, різниця від самої концепції модульної конструкції, оскільки в більшості випадків ми говоримо про модуль в якості готової частини, придатної для життя.

МАТЕРІАЛ:

Для виготовлення всіх модулів використовується стандартна панель розмірів 2500х1250 з мінімальною товщиною 9 мм. Суть вибору товщини не змінюється, як можна вибрати і три рази більш товсту. Другий компонент модуля BRUS з шириною 150 мм товщиною 50 до 150 мм, залежно від локалізації. Асамблея модуля на клею + гвинти / брекети за смаком.

Ціна ринку однієї OSP панелі становить 500 рублів, кубічний метр бруса 5000.

Найбільш суперечливою точкою проекту є теплоізоляція. Вона пішов. В якості теплоізоляції виступає герметично закритий в блоках ~2400x1100. Це реалізація модулів у герметичній формі, що дозволяє зберегти на мінеральній вовни або пінополістиролі. Коротко, Styrofoam - це прямий шлях до онкології через феноли та інші неприємні речі, і якщо шахта не осідає першу зиму, вона отримає вологу і стане ідеальним провідником тепла. Моя думка, ймовірно, неправильна, але це не справа зараз.

Габаритний зображення

Технологія виготовлення модулів передбачає мінімальні технологічні витрати. Плити OSB практично не змінюють, бруски тільки розрізають на потрібну довжину - це весь процес хутра. У зв'язку з бездоганними плоскими поверхнями панелі OSP і барів, досягаючи герметичності при склеїнні їх не складно. Міцність з'єднання залежить від типу клею, обраного і кількості додаткового армування у вигляді шурупів або кронштейнів.

Це варіант фасадного модуля (Т3) 3 панелей. Легко розширюється до 4 або зменшує до 1 панелі. Варіант перекриття або вставки стіни перед передньою дверима схожий, тільки без докінгу чорнило 168 мм (150 ширина бруса + 9 + 9 мм панель). Виготовляючи, якщо я можу сказати так, стіни виготовляються ще простіше, так як зовсім не потрібно робити стикування, просто приклеїти потрібну кількість панелей з скибочками. Верхні та нижні стовпчики тверді по всій довжині модуля. на малюнку пофарбовані сині. Нижня (і можливо верхня) для збереження достатньо, щоб використовувати 50 мм медіан 100 мм, верхній і бічний 150 мм

Далі готові модулі елементарні і найголовніше дуже швидко з'єднуються в єдиний дизайн, використовуючи монтажну піну і шурупи на шви. Виготовлення модулів передбачає організацію їх виробництва. Монтаж здійснюється самостійно або командою робітників. Тобто самі модулі не виготовляються вручну, але в виробництві - хоча це елементарно.

Стельові блоки і T3 блоки бічних стінок трьох панелей ідентичні. Пришивка або фарбування стін в заповіті, покриття даху з поліуреєю або рубероїдом також не враховуються в проект, так як є вже волю фантазії. Самі панелі OSP описуються не боїться вологи і не вбирають її, а якщо грубо, зібраний будинок не може бути змінений на всіх.

Це варіант заміського будинку, найбільш економний і одночасно підходить для життя. Дуже ідея модулів дозволяє після його будівництва, після деякого часу, доповнювати його однією або двома більш кімнатами або сан-узми - повноцінною ванною кімнатою і туалетом. За таким же принципом ви зможете побудувати поруч “гість будинку” або гараж.

Будинок в мінімальній конфігурації містить 3 або 4 спальні ліжка, тумбочки або ящики легко вписуються, достатньо місця навколо ліжка. Просторий кухонний сектор великий обідній стіл і стільці не заважають. Меблі, вікна та двері не підраховуються, як і вікна, так і двері можуть бути встановлені на $ 1000 кожного.

Я не можу зробити точні розрахунки. Якщо ви оцінюєте, то всього за 24 панелей OSW варто 400-500 рублів і бруси, з яких я не можу розраховувати. Загальна вартість будинку 4х6 метрів ~ $ 1,000

Для прототипу брала цю красу. Як видно з фото - одна кімната і кухня дуже зручна.

Додано до [mergetime]1388542830[/mergetime]
Проксимус

р.

Джерело: http://