Твенти-секунд

Сьогодні я хотів зібрати разом і подати до суду накопичену інформацію про картриджі кулі калібру .22 або 5.6 мм - дуже невеликий картридж для "литта", який деякі вважають майже іграшками, і підходить тільки для зйомки стрілок.

33 фото + відео та текст.

Назва калібру - 22 - походить від діаметра кулі - це 0,22 дюйма.

Як видно на цій діаграмі, патрони .22 не мають капсули, і називаються бокові картриджі.

Шок (в деяких джерелах його називають капсулою) склад притискається в край рукава. На момент пострілу гранат дрочить край, запалюючи капсульний склад, який в свою чергу запалює основну порошкову зарядку.

Такий пристрій патрона передбачає, що край повинен бути легко подрібненим бриским, що означає, що рукав не може бути виконаний як міцний, так як пізніший придуманий патрон центрального бою. Ця особливість бокових патронів обмежує максимальні тиски, до яких можуть бути оснащені такі боєприпаси: якщо ви залите гармату, то оболонка почне лопатися при пожежі.

У назві теми я особливо згадував тільки калібр, не специфічний картридж, адже вони тепер виробляють кілька різних, з яких найпопулярніші 22 короткі (коротки), 22 LR (або довга гвинтівка, довга гвинтівка) і 22 WMR (Winchester Magnum Rimfire).

Найстарші з цих патронів, короткий .22, який з'явився в 1857 році, був розроблений для найновішого Сміту і радіомовлення 1 револьвер.

Короткий .22 був першим металевим патроном для з'яви в США. Перед зовнішнім виглядом вони заливають в барабан поршняного револьвера і відштовхують провідну круглу куля за допомогою важеля, або використовується папір "картриджі" - великими, не патронами, але попередньо застрахована кількість гармати і кулі упакована в папір для прискорення навантаження.

Поява .22 короткого патрона прискорила процес зарядки в рази, тому модель револьвера Сміт і Вільяма 1 став дуже популярним, вдало використовується солдатами під час громадянської війни, а після війни був вірним другом піонерів дикого заходу. До речі, згідно з деякими джерелами (Я даю всі джерела на кінець) він був з цього револьвера, який 2 серпня 1876 р. Джек Маккол знімав відомий дикий Білл Хікок під час гри покер. Дигресія для любителів покеру - назва покеру мертвої руки людини надходить з тих карток, які Дикий Білл провів в руці під час його смерті - 2 чорні кеси і 2 чорні вісімки. :

Виявляється, що .22 короткий є найстарішим з патронів, свого роду патріархів, який все ще виробляється і використовується - в основному в револьверах і гвинтівках, хоча є пістолети занадто. :

Це Модель Сміт і Вільям 1 револьвер. Питання є, де є тригер, як стріляти? Я теж загадав, так що я пішов на YouTube і знайшов відео з майже таким же револьвером, тільки модель 1.5. Виявляється, що тригер (повніше) є там, він отримується, якщо ви витягуєте тригер. Хто піклується, ось посилання.

www.youtube.com/watch? v=DQw8R10-СУВ

.22 LR, або довга зброя

Це це, всі відомі картриджі для дрібнокаліберної гвинтівки.

Відразу відзначимо, що попри ім'я довгої гвинтівки, довга гвинтівка, цей картридж використовується не тільки в гвинтівках, але і в пістолетах і револьверах.

Я впевнений, що ви бачили його, навіть люди далеко від зйомки, на телевізорі обов'язково - це різновид боєприпасів, що використовуються в біатлонних змаганнях. Forward, Shipulin, Baby, Zaitseva, Vilukhina, і всі інші! : Ну, Дарія Домрачева, деякі привітання, добре зроблено! :

Без сумніву, .22lr тепер найпопулярніший патрон в США, і можливо, світ.

Патрон був розроблений в 1887 році, після успіху .22 коротко, поєднуючи тепер дефункт .22 довго і .22 додаткових довгих патронів.

Компанія J. Stevens Arms & Tool почала обладнати .22 довгого картриджа з важкою кулею, що використовується в .22 додатково довга патрон (кулка зважує 2,6 грам).

З'явився чудовий боєприпас: дуже точний, досить потужний, одночасно порівняно тихий, практично немає повернення, і, крім того, дешево. :

Всі ці характеристики роблять картридж ідеальним для людей, які тільки починають цікавитися зйомким, через ціну, низький повернення і не дуже гучний звук пострілу, і для професійних пагонів, через високу точність, і, знову, ціна. :

.22 лр патрони приходять з різними навісами з гарматою - Subsonic, Стандартна Velocity, Висока Velocity і Hyper Velocity.

Subsonic - субсонні картриджі, кулі на швидкості менше швидкості звуку. Вони використовуються в основному в спорті, так як проходження звукового бар'єру кулі, непримітний незначний, впливає на траєкторію польоту, яка небажана для спортивних зйомок.

Стандартна швидкість використовується в основному в револьверах і деяких гвинтівках. Зазвичай ці патрони оснащені безкаркасним свинцевим кулею. Основною програмою є навчання в тиші.

Висока швидкість є найбільш поширеним картриджем. Використовується для полювання і для спортивного зйомки з різноманітністю зброї, від револьверів до гвинтівок і пістолетів. Зазвичай куля такого патрона - з мідною оболонкою, часто вони розширюються.

Гіперова швидкість - нові розробки останніх років (відносно, останні 30 років). Патрони CCI Stinger і Remington Yellow Jacket. Використовуються, але прискорюють її до 500 м/с. Такий боєприпас використовується як для полювання невеликої гри, так і для самозахисту. Вони дорогі стріляти на ціль. :

На фото - на лівому патроні висока швидкість з розширювальною кулею в мідній оболонці, праворуч - стандартна швидкість з звичайною привідною кулею.

Також виробляється картридж .22 WMR. Це пізній розвиток Winchester в 1959 році. Рукав довший, ніж .22лр, що дозволяє використовувати більше гармати

Патрон недешевий порівняно з іншими в цьому калібрі, який використовується як для полювання, так і для самозахисту.

Посилання - порівняння .22 wmr і .380 Hornady кульок, що вражають балістичним гелем. Дуже дякую!

www.hornady.com/store/22-WMR-45gr-Critical-Defense/

Fuch, здається, писав майже всі основні варіанти. І, є також дробові раунди 22 калібру, обладнані дробоном #12, але на практиці вони можуть використовуватися тільки для мисливців на відстані декількох метрів, вони не підходять для будь-якого іншого.

Ось картина всіх патронів в питанні, і додано інші, для порівняння.

Так, зліва направо:
1. 22 коротких, найменших з них.
2. 22LR з провідною кулею, стандартною швидкістю
3. 22LR з розширювальною мідною оболонкою, високою швидкістю
4. 22 ВМР
5. Умань 9мм Лугер
6. .45 АКП (Автоматичне коло Pistol)
7. .223 Ремінгтон (5.56 Nato, використовується в гвинтівках М-16 та їх численних модифікацій) Рукоподібний сталевий рукав з кулі 55 гр - 3.56 грам
8. У Також .223 Remington, але з важкою кулькою вагою 4.17 грам, виготовленої Winchester.
9. Патрон 7.62x54R - це один, який використовується в Мозині та гвинтівках SVD.
10. A 12 калібр дробун.

Тепер друзі, я хотів розповісти вам, чому я маю стільки повагу для .22 калібру.

Спочатку картридж на відстані 200 метрів дуже точний.

Як правильно це? Вона залежить від пагона.

YouTuber 22plinkster - відеозаписи його феноменальної зйомки зброї.22 калібру. Ось один з них.

Це божевільний!

(FLASH MOVIE)
Як я згадав раніше, ці патрони дешево. Суддя за себе, за коробку 50 штук 9мм мастило повинен платити близько 15-18 доларів. І 500 шт .22lr - знаходяться в області 20, майже 10 разів дешевше!

У цій ціні зйомки стає не так дорогою, ви можете дозволити собі піти в діапазон зйомки або стрільби, часто відрегулювати свою зброю, дізнатися всі її плюси і мінуси, розвивати навички зйомки, довести їх до автоматичності.

Багато зброї .22 калібру також відносно недорогі. Напівавтоматична гвинтівка Ruger 10/22, надійний, точний, витрати від $ 200. Новий пістолет або револьвер можна придбати за $ 300-$400.

Не завадить можливість цього боєприпасу вбити. Дивитися відео, який чітко показує, що .22лр, навіть на відстані 450 дворів (400+ метрів), пропалює соснову дошку 1/2 дюймової товстої (старий тест, що використовується в армії США). Якщо вона ламається через таку дошку, вона може потенційно вбити людину. Я не знаю, якщо це наукове тестування, але...

Я довго намагався знайти статистику щодо вбивств у Сполучених Штатах, збитих від калібру. Я знайшов щось тут (http://www.bjs.gov/content/pub/pdf/GUIC.PDF, якщо хтось має більше даних — дякую за посилання, я не знайшов нічого іншого), але це тільки для Філадельфії, і тільки за один рік. У цьому році 16% вбивств у місті були вчинені з гарматою .22 калібру, яка не є на всіх невеликих (в цьому документі, по суті, є багато інших цікавих відомостей і статистик з використанням зброї злочинцями в США).

(FLASH MOVIE)

Просто кілька фактів про зброю .22лр

5 червня 1968 р., 24-річний Палестинський Ширхан, в готелі Посла в Лос-Анджелесі, вбитий і загинув Демократичний президентський кандидат Роберт Франциска Кеннеді (броньований президент Джон Ф. Кеннеді, засвідчений у 1963 р.).

Ширхан Ширхан використовував .22 калібр Iver Johnson Cadet 55-A револьвер, щоб засвоювати його.

Ширхан Ширхан був засуджений за смерть за цей вбивця в 1969 році, але в 1972 р. смертний штраф був замінений на життя.

Він 69 років і в тюрмі в Сан-Дієго.

У 1977-1978 рр. загинув 10 осіб послідовними вбивцями, братами Гаррі та Таддеуш Левінгтоном.

У кримінальних проваджень використовуються тільки зброї .22 калібру, для яких вони отримали назву ".22 калібр вбивці".

www.trutv.com/library/crime/serial_. . don_bros/1.html

Фото Таддеуш Левтон.

30 березня 1981 р. психіко Іоан Хінклі спробував порушувати президент США Рональд Реаган у Вашингтоні з Рогм РГ-14 .22 револьвер.

Не було загиблого, Реаган був поранений, куля вдарила легень. На додаток до Reagan, 3 більше людей були поранені, один з яких, прес-секретар президента Джеймса Браді, від його травм залишаються остаточно відключені.

Джон Хінклі був знайдений в суді, тепер 58 років і лікується в психіатричному лікарні (за даними Вікіпедії, лікування є успішним, і він навіть видається періодично для самостійних відвідувань батькам). Ну, я б не відпустили. . й

На протязі багатьох років 22 каліброва зброя використовували спеціальні сили в різних країнах. Особливо популярні фістоли і гвинтівки з тирсами.

Знімок з зброї 22 калібру і так тихий, якщо ви використовуєте глушник і підсонні патрони - ви можете стріляти майже мовчно.

Цей пістолет був використаний Офісом стратегічних послуг (OSS) під час Другої світової війни.

Це пістолет HDM.22.

Зраїльські Мосадові агенти та «повітряні шерифи» (Я знаю, що це звучить ясно, англійською – небесними маршалами, співробітниками ізраїльських служб безпеки, які супроводжують рейси авіакомпанії, завдання яких полягає у захисті пасажирів та літаків від терористичних атак) також успішно використовуються зброї .22 калібр, зокрема, Beretta 70 та 71 модельних пістолетів.

Нагадуємо історію нападу бойовиків Національного фронту на визволення Палестини на ізраїльську авіалінію El Al 18 лютого 1969 року в Цюріху.

Під час підготовки до відправлення з аеропорту Цюрих чотири терористи намагалися атакувати літака, два з яких озброєні кулеметами, інші два з фрагментаційними гранатами.

Як тільки перші постріли були вогнеті, секретний агент на борту літака, Мордегай Рахамі, зумів зануритися в кабіну і почав зйомки на нападників з Беретти 70.

Тоді він зумів вийти з задньої дверцят літака, і продовжував вогонь, що призвело до смерті командира терористів.

Три решти терористів здавалися поліцейським і військовим.

Цікавим фактом є те, що Ізраїль не рекламував наявність агентів, які супроводжують рейси Ель Аль в той час, тому Мордехай Рахамім був затриманий швейцарською міліцією, крім того, він навіть спробував вбивця в державі пристрасті разом з терористами. :

В ході судового розгляду зраїльські чиновники вперше зазначили, що Мордегай на борту не випадково, але захистити літак від таких атак.

В результаті Рахамім був викинутий, а терористи отримали лише 12 років.

Це 70 модель Beretta.

, м. Київ

ВМС ущільнення в даний час є пістолетом Ruger MK 2 з вбудованим тигром.

Це його. Красивий!!!

Деякі фотографії з мене.

Кулька, яку я витягував з .22lr патрон у порівнянні з пальцем акумулятора. Тут можна побачити, що куля має "лег", діаметр кулі менший на підставі.

Порівняйте до 5.56 Nato (.223 Remington) кулі, який використовується в гвинтівці M-16. Як видно, різниця не дуже велика за розмірами, діаметр практично однаковий, а різниця в масі не так велика - кулі М-16 вагою 3.56 грам, .22 - 2.6 грам.

Але .223 раунд багато разів більше. Кулька висвітлює набагато швидше.

Ще одна фотографія по порівняння, такі ж персонажі, як попередні фотографії, плюс куля зліва, яка використовується відомим пістолетом M1911, є 15-грамою .45 ACP кулі.

У таких коробках продаються круглі округи .22.

Раніше стандартна кількість патронів в ящику була 500 шт, на "неар-гунг" сланцю такий ящик називається "цегла", цегла. :

Габаритний зображення

У Сполучених Штатах є дефіцит картриджів, особливо .22lr раундів, завдяки своїй популярності. Таким чином, останнім часом були всілякі маніпуляційні пакети патронів .22лр, де виробники знизили кількість раундів, але ціна, в той же час, перерву однаково, як і раніше.

Пошкоджені капіталісти! :

Тут, будь ласка, може за звичайною ціною, але в банку - не 500 раундів, але 325 (де це число ???)

Багато людей роблять. Хто знизився, якщо я правильно пам'ятаю, до 440 у ящику (не скажеш, що, хоча кожен знає це американський орел), який просто переповнений цінами.

В цілому вони отримують прибуток від кризи, і це неприємно.

1846-1944 рр.

Я покажу вам власний тест на кулі .22lr.

Я купив ногу свині для собаки Тобіка в магазині, але ще раз для Тобіка - Я спробував стріляти її першим.

Ось eloquent картина показує, що .22 калібр кулька може робити, коли він потрапив до кістки.

Як видно, що кістка повністю подрібнюється на шматки, а куля переходить в м'ясо приблизно 10 см. І це не з гвинтівки, це з револьвера з бочка менше 2 дюйма (для тих, хто не знає багато - різниця важлива, чим довше бочка - тим вище швидкість кулі). 2 дюйми дуже коротка бочка, енергія кулі низька, але навіть це, я зміг зробити ... Я був, відверто, дивився.

Ні, мої друзі, я точно не хочу, щоб хтось потрапив до зброї .22 калібру.

Кілька слів про зброю, яка виробляється в .22 калібрі.

Що сказати, виготовляючи і виготовляючи величезну кількість його. Скільки було зроблено протягом років, ніхто не знає. :

У цьому калібрі ви можете купити все, і револьвер, і гармату, і гвинтівку.

Крім зброї, спеціально виготовленої для стрільби .22lr патронів, можна придбати так звані комплекти перетворення – набори частин для установки на зброю великих калібрів, які здатні стріляти ці зброї з .22lr патронами.

Точка полягає у використанні зброї великого калібру для тренувань, але не витрачати реальні гроші на боєприпаси (один картридж .45 ACP коштує близько 50 сантиметрів, думаю, скільки в день, щоб стріляти).

Продаються такі комплекти як для гвинтівок AR-15, так і пістолетів M1911. Вартість $ 300, але якщо ви поїздите багато - відчуття, щоб купити з'являється, через заощадження на боєприпасах. :

Зброя .22 калібру надзвичайно популярна в США.

Я не можу здогадати, що багато зброї були виготовлені протягом багатьох років, принаймні кожен власник зброї, я знаю, має .22-каліберну гвинтівку і пістолет, і це основна зброя, яка використовується в діапазоні зйомки. :

Ось дані про виробництво короткочасної зброї в США тільки в період 1973-1993 рр., збитих за калібром:

6.6 млн. .357 Magnum револьвери
6.5 млн. 38 Спеціальні револьвери
5,4 млн. гармат калібру
5.3 млн. 22 калібр револьвери
4,5 млн. гармат .25 калібру
3.1 млн 9 міліметрових пістолетів
2.4 млн. пістолетів .380 калібру
2.2 млн. 44 Magnum револьвери
1.7 млн. гармат .45 калібру
1.2 млн. револьверів калібру.

(Я вже пов'язаний з цим джерелом, але просто у випадку: www.bjs.gov/content/pub/pdf/GUIC.PDF)

Як бачите, якщо ви складаєте пістолети і револьвери в .22 калібрі, є чіткий фаворит. :

В останні роки, згідно з ATF, було помітне зниження кількості зброї, вироблених в цьому калібрі (як і я розумію, записано лише короткобарвну зброю, тому фігури далеко від "чистого", принаймні кількість вироблених гвинтів, з яких є явно більше, я не знайшов, і, швидше за все, ніхто не підрахував їх).

Усе, враховуючи 150+ років зброї, які були вироблені, я думаю, що сорт .22 калібру є найбільш поширеною зброєю в США.

Я покажу вам, що я особисто в .22.

Ruger LCR-22.

Чудовий револьвер!!! Я не втрачу в це, перш за все, і тепер це, мабуть, один з найбільш частоих супутників у стрільбі. І я спробував його стріляти, я повинен сказати, нормально.

Знову ж, дешевість патронів впливає - з 9 мм, це буде дорого, щоб стріляти так багато. :

Цей револьвер може бути пожежний як .22lr, так і .22 короткий.

Він також.

Р

Ругер СР-22 пістолет.

Магазин для 10 раундів, надійного, зручного, не відлякується на всіх з будь-яким брендом боєприпасів, речі!

Але в будь-якому випадку, я не знаю, чому я більше зацікавлений в зйомки револьвера.

Детальніше

...

майже чорний.

Філіппін AKMoid в .22 калібр! Дуже пікантний в патронах, але з відповідними боєприпасами в загальному пагонах добре.

Я не пам'ятаю, коли він був постріл.

Детальніше

І більше.

р.

Найсвіжіші придбання моделі Savage 64, канадська напівавтоматична гвинтівка. Це не новий, рік виробництва не знайшов, але я підозрю, що це більше десятків років.

Тим не менш, чудовий інструмент, дуже щасливий.

вона.

Дозвольте мені підбити його.

На мій погляд, патрон і зброя .22 калібру часто нехтують. Немає способу! :

Я сподіваюся, що я змогла показати, що цей картридж і зброя є непристойним інструментом в кваліфікованих руках, здатним одночасно приймати життя злочинців і захистити невинних людей.

Навіть в цьому крихітному розмірі.

У мене є все, друзі, великий четвер!

Джерела:
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
English, Українська, Français...
www.atf.gov/files/statistics/downlo...port-report.pdf
www.trutv.com/library/crime/serial_. . don_bros/1.html
id.tudiscovery.com/asesinos-infames...deus-lewingdon/
Вікіпедія
Веб-сайт