15 місяців коми після пластичної операції

Про сумну історію Ольги Шугори в Білорусі дізнався кілька днів після того, як вона стала відомою про смерть Юлії Кубаревої в результаті пластичної операції в «Ecomedservice». Проведено операцію по зміні прикусу 32-річного Ольги в державній клінічній лікарні Мінська в жовтні 2012 року. 6 травня 2013 року в цьому випадку було обговорено детальну інформацію про шоу «Відкрити формат» каналу «ОНТ». Дівчина була в комі протягом 15 місяців. Чому це відбувається? А батьки ще шукають відповідь. СКС вже дав відповідь: причина коми не була встановлена, але злочинності в діях лікарів немає.

Тут будуть 13 фото + текст. Джерело.

р.

Лікарі пообіцяли про те, що дівчина «на даний момент ніхто не буде розрядятися», що вона буде організована належною обережністю. Але через місяць після передачі Ольга виписала додому. Вона ще в комі протягом 15 місяців. Вона виглядає після 72-річної матері, яка втратить сили щодня. «Такі обіцянки нам все в світі, а після передачі навіть до відділу неврології не хочу брати, сказали, що дочка не допоможе», - каже Мати Ольгова Любова Данилівна, через сльози і збивання, додавши, що після такого ставлення вона вже думала «що робити з собою». й

На тій же машині, як покійна Юлія Кубарєва. Що ще було розслідування?
10 жовтня 2012 р. у Мінській обласній дитячій клінічній лікарні ім. О. Шугора. Дівчина захотіла встигнути зробити це на майбутній весілля за шість місяців. Операція була виконана під наркозом, з якого Ольга ніколи не виходила - потрапила в кому. До теперішнього часу лікарі оцінюють стан як вегетативний. Спочатку вона була в тому ж лікарні, де вона підірвала операцію, після перенесеної на дорослу клініку: спочатку в інтенсивному догляді, потім в відділенні неврології. З 12 липня 2013 року Ольга була домівкою.

Питання «що відбулося?» родичі 33-річної дівчини все ще просять. Остаточна діагностика - гостра післягіпоксична енцефалопатія тяжкого ступеня. Невідома причина. Дослідження тривало майже 8 місяців, і в результаті було виявлено, що Ольга не протипоказання до операції. Раніше дівчина вже вводилася в анестезію - спочатку при видаленні апендіциту, потім грижі. Вона ніколи не отримала з наркозу.

Від укладення судових експертів випливає, що з 12.20 до 12.35, тобто протягом 15 хвилин після операції Ольга страждала клінічною смертю. Встановлено, що «Сукора пацієнта в післяопераційному періоді не було належним чином контролювати, що не дозволяло своєчасному виявленню настання розвитку в останню гіпоксію. Медична допомога була надана тільки при відкритті в палаті з ознаками клінічної смерті. У зв’язку з неналежним виконанням своїх професійних обов’язків та порушенням вимог опису роботи <...> анестезіолог-резусоцитатор гриби внесли дефекти при лікуванні Сугори. Однак ці розлади в причинному з'єднанні з розвитком гострої гіпоксичної енцефалопатії мозку після операції не складаються. Гострий гіпоксія "Наслідок пошуку хворого в умовах тяжкого і раптового дефіциту кисню, є ускладненням ранньої післяопераційного періоду", - каже документ.

У той же час експертні комісії, які працювали над укладеннями, відзначають, що «звідси пацієнт не мав прямого медичного нагляду за періодом від 12.20 до 12.35, не можна надійно встановити в який час і з якої причини виникло гіпоксія». Неможливим є те, що «медична документація не містить даних про стан, респіраторно-серцева активність (при цьому періоді).

Але як пояснити відсутність анестезіолога біля Ольги: «Сприяє виникненню гіпоксії в Сугорі в іншій кімнаті (хірургія), недоліки в роботі цього працівника охорони здоров’я не складаються в прямій каусальні зв’язки з розвитком гострої гіпоксичної енцефалопатії мозку в післяопераційний період». Відхилено кримінальні провадження щодо анестезіолога та інших лікарів. «Реанімаційні заходи Сукор проводять відразу після створення стану клінічної смерті при 12.35 і завершено в повному обсязі, при цьому досягнуто позитивний результат – було відновлено кардіальну активність і створено штучну вентиляцію легенів», – зазначив слід.

Відзначається, що не існує інших порушень, крім випадків, вчинених анестезіологом-резусцитатором. Не існує злочину в діях її та інших лікарів.

Під час операції Ольга Сукоре використовувала той самий вентилятор, як в медичному центрі «Екомедсервіс», коли працює на Юлії Кубарева - МК-1-2 білоруської компанії «Respect-plus». У матеріалах попередньої перевірки слід зазначити, що пристрій обслуговується в момент експлуатації Ольгою Сугори – перевіряється разом з слідчим майстром компанії – роком після операції. Дослідження у справі Сугори почалося лише після того, як вони почали розслідувати смерть Юлії Кубарева.

Нагадаємо, що в процесі смерті Юлії Кубарева виявилося, що виробник не мав постійного обслуговування вентилятора, а сам пристрій раніше не вдалося. Під час роботи в Єкомедсервісі кисневому крані, до якого було підключено пристрій, було проведено офіційне провадження в медичному центрі.

«Я не вірю, що моя дочка раптом стала гіпоксимом. Я просто не вірю. З якоїсь причини не знаю, чому вона не отримала достатньо повітря. Я вже не знаю, що думати, але здорова людина, яка пройшла анестезія, завжди нормальна, не може мати таких наслідків, - сказала мати дівчини Любова Данилівна. Та сама думка і сестра дівчинки Ольга Сизова, лікар за допомогою тренінгу.

Налаштовує родичів і те, що згідно з документами дослідження, лікарі виявили клінічну смерть Ольги і почали її допомогти. Я зустрілася з жінкою, яка сказала мені, як вона особисто помітила, що Оля почала чергати синьою, і побігла шукати медсестра, - Ілля, юнака Ольги, розповіла ТЮТ. Р. У слідчому намагалися переконувати мене, що це неправдива жінка і вона сказала неправильно. Але я не приступив.

«Найстрашніше було навчатися викачувати мокротиння». Я відразу боївся.
Очі Ольги практично завжди відкриті. Але де вона виглядає, чи визнає, хто-небудь незрозумілий. Вперше я побачила людину в комі, а перша думка, що прийшов до мене, «Це не схоже на кіно». Ймовірно, тому що фільми зазвичай показують різну стадію коми, найскладніше, коли людина вже лежачи все і з очей закрита. Ольга Шугора відрізняється. На додаток до коми лікарі виявили свій судомний синдром. Це виглядає так: паралізована 33-річна дівчина з тонкими ніжками, як 4-річної, блимає, постійно зачепить і гоління. Мати Любов Даниловна перетворюється на кожну годину і навпіл, щоб гряди не утворюються. Це важко для 72-річної жінки, щоб зробити це. Незважаючи на те, що Ольга протягом 15 місяців кома помітно втратила вагу, її кістки залишалися важкими, говорить жінка.

Любов Данилівна прибув до Мінська з села Неста (могилівська область) до лікарні до своєї дочки на четвертий день після операції, коли вона вже була поінформована телефоном, який Ольга не відновила. Я попросив лікарів, «Я вона в комі?» Вони сказали, "No." І сказав, що вона не прокинулася, тому що вона була дана інша анестезія, тому вона не буде шокуватися, коли вона кинулася. Я не розумію, а чому ще не повинен бути анестезіалізований, якщо вона не виходить з неї? Відкликання Мати Ольги. І тепер я розумію, що все це не вірно, що вона відразу потрапила в кому.

Мама дівчини залишила все в рідному селі: будинок, будинок, і переїхали, щоб побачити її дочку в Мінську. І тепер живуть жінки в м.Бровляни – тут, прямо перед госпітальмологією, де була виконана операція, що Ольга побудувала однокімнатну квартиру на кредит.

«Ми переїхали сюди після того, як лікарі покинули його. Я тримала запит: Чому ви хочете вибити нас так швидко? Чому не потрібно потрапити в неврологію після реанімації? Я сказав, що є багато людей в комі в Білорусі, потрібно лише догляд, немає лікування. Де я повинен піти з нею? Як доглядати за особою в такому стані? Я не знаю нічого. Я сказав лікарям, що якщо вони не взяли її до неврології, я буду робити щось з собою, згадує Любов Даниловну. Після цього Ольга Сугора викладає в неврології ще місяця - періодично з'явився реабілітаційний фахівець та інші лікарі, масажували руки, ноги, перевірили загальний стан.

«Коли вони вже були написані, всі пообіцяли нам. Повідомляємо, що лікарі з районної клініки приїдуть до Вас, ви подаруєте реабілітаційний спеціаліст, лікарі відвідають, всі лікарі будуть з вами. Що це таке? Лікар-терапевт вже один тиждень, лікар-невролог вже двічі з 12 липня. Реабілітолог пішов до січня один раз на тиждень, і тепер вона не приїжджає, вона сказала.

За півроку зараз кожен день - тест. Добрий сон для цієї жінки тепер тільки в сні: будь-який рух дочки - і вона стрибає з ліжка. Любов Данилівна розповідає про те, як їхній день йде з Олей: «День вона не спить до чотирьох ранку. І якщо вона зміялася і я зроблю. Моя бідна дівчина, починає торкнутися Любовною. Сьогодні в 8:30 я побачила її десь, вона впала. Я даю свою їжу в рідкому вигляді: трубка йде через ніс в страву. Вона не може бути fed через її рот. В основному купуйте дитячу їжу. Їжа пробе: на блендері я розбиває продукти. Я живу тричі на день: сніданок, обід, вечеря. І в між собою я даю сік і воду. Іноді йогурт, м'який сир - все також на шліфуванні блендера.

Любов Данилівна каже, що коли Оля була виділена, вона попросила лікарів дати їм пристрій, який може перекачувати мокрота, тому що це компонент догляду за людиною в комі. Ми отримали машину. Але ліжко, на якому дівчина криється від морги. Він був привезений другом Ольги, який працює там.

Знання про те, як доглядати за людиною в комі, отримала «на ходу»
Мати Ольги – пансіонер, який працював математикою в сільській місцевості за 38 років. Вона сказала, що вона не мала медичних навичок. Знання про те, як доглядати за людиною в комі, отримала «на ходу». Я дивився лікарів трохи. Проживаю більше двох місяців в стаціонарі з нею. Я зробив майже все на власній, і спочатку я просто спостерігав лікарів. Найгірше не було вчитися харчуватися, але для відкачування мокротиння. Я відразу боївся, тому що потрібно через трубку, яка повинна бути вставлена в отвір в горлі, перекачувати її, перевернути на машинці. І потрібно визначити момент, коли скупчується мокрота. Вона використовується для кашлю, але зараз вона менше і менше. Я просто кладу свою руку до шиї і відчуваю її, говорить Любов Данилівна.
Чи знає дочка її, жінка не знає. “Ми, ймовірно, з’ясували те, що ми дізнаємось.” Але я радий, що відчуває щось інше, не зовсім німим. Ви проколіть її голкою перед, завжди свербіж. І тепер я гона цвях її, вона дрочить. Вона використовується для рубців. Свердла за стіну буде свердлити, Оля висить. Не більше. . ?

Любов Даниловна назвала священиками додому кілька разів. Один з них прийшов до інтенсивного блоку догляду. І другий, з Несвіж, був названий тут. Я освятив квартиру, сказав про промені і вірю в диві, говорить жінка. - Ми віруючі. Я збираюся піти в храм і молитися. І тепер я променю в домашніх умовах, бо я не можу залишити будинок взагалі, ніхто не замінить мене. Для максимального 15 хвилин я можу запустити в магазин і аптеку. Іноді її сестри допомагають доглядати за Олою. Вони приходять з Могилівської області, але часто не приходять.

Зараз родичі Ольгою визначаються для подання позову до суду. Вони також планують транспортувати Оля до Німеччини, де вони кажуть, що вони можуть допомогти вивести її з неї комою.
Любов Данилівна: Я відчув, що Олег не потрібно йти до операції, що день. У мене було відчуття. У мене є один сон тричі в моєму житті, і кожен раз хтось гине. Оля назвав мене перед роботою, ми говорили про всілякі дрібниці, я просто хотів розповісти її: «Не ходити на операцію», як вони прийшли до неї. Вона сказала: «Всі, мама, вони приходили до мене», і вішали.

до Ви вважаєте, що Оля вийде? - Я запитую відвертого і болючого питання для Любовни. Жінка падає безшумно і починає водити дочку на голову.

- Я не хочу поговорити з нею. Вона чує все.

Любов Даніловна для тих, хто знову мовчить. А потім він говорить, ви знаєте, ми очищаємо голову Олега сьогодні. Коли вона fiancé, Ilya, приходить, я відчуваю себе краще. Він тримає в басейні води, і я поливу його від джуги. Я можу протирати її. Мені важко.

Ви коли-небудь думали про прийом медсестри?

до Де я отримую братів? Оля відключається в першу групу, її пенсійний фонд становить 2,4 млн., шахта становить 2,6 млн. Від свого пансіонату Оля все ж сплачує кредит на квартиру, вона побудувала себе. І це 800,000 місяць, вона зайняла 20 років. Що я повинен робити з парою мільйонів доларів, якщо тільки половина місяця варто на витрати їжі 3.6 млн? Якщо тільки держава може допомогти з грошима. Я платжу 200 000 на місяць, і тепер він пішов вгору. Раніше заряджали 61,000 за інші послуги. Це те, що він сказав в жирі. Я зателефоную бухгалтеру, і я кажу, "Що таке $61,000 витрачається на?" І вона сказала: "Ми на платній основі". Я сказав: "Як багато вашої зарплати?" Вони кажуть, «Литва, чотири мільйони». Так що відбувається: відключена людина в першій групі в комі, яка має пенсію двох мільйонів, дала вам ще 61 тис. на заробітну плату? Написати відмову від оплати. Я писав, і за 3 місяці не захищаючи цю суму.

Любов Данилівна: У лютому я повинен повідомити Виконавчий комітет, де я витрачаю пенсію Олі. Повідомляємо мене, щоб надати всі перевірки. Я збираю їх і кинути їх в коробку. Ось як я збираю їх в коробку. Вони повинні, нехай вони думають. й

«Я був таким активним дівчатам. Закінчила музичну школу, грала фортепіано, акордеон, цимбали.
Відвідування Ольги часто доходить до відвідування. «Хер Ф'янце приїжджає, Ілля. Тексти пісень, а це означає: Я ще дивився, він жорсткий хлопець. Я навіть сказав йому один раз: «Якуй, бавовна, ніде не йде». І я розповідаю вам, "Я не збираюся йти."

Ольга Сукора кілька років тому на канікулах

За словами Любова Данилова, Олега та її колег та дівчат, з якими навчаються разом у Сахаровському інституті. Ольга сама, до речі, працювала в 9-й клінічній лікарні та в Академії післядипломної освіти (БельмаПО). Вона є цитологом шляхом навчання. Вона отримала економічну освіту... Вона мала стільки планів життя, говорить Любов Данилівна і показує нам фотографії своєї дочки.

вона була такою активною дівчиною. Закінчила музичну школу, грала фортепіано, акордеон, цимбали. У обласних змаганнях взяли місця, розповідає Ольга Матівна. - І тепер мій дівчина лежачи. Чи може бути більше, ніж це?

Не для громадськості, але хтось може допомогти.

У Білорусії, родичі Ольги відкрив рахунок на вимогу. Якщо ви хочете допомогти родині Сукор, ви можете пожертвувати гроші на рахунок відділень No 529 BELSVIAZ, ВАТ BELARUSBANK ASB 01002399 1,1 км Відкриття рахунку в ім'я Костянтина Михайлівни (це сестра Ольги. - TUT.BY.

Про те, що вона повинна йти в клініку в Німеччині. Таким чином, вони просять доглядати за людьми, щоб допомогти знайти перевірену клініку за кордоном. Всі медичні документи вже були перекладені англійською мовою. Ви можете зв'язатися з дівчиною Ольга, яка займалася перекладом документів. Її адреса є zinoa@tut. від

праута

Джерело: