Стеви-Бенчі: кут залізничного.

На протязі довгого часу я збираюсь до блискучого фільму Шукшина, і в цей вікенд я нарешті зумів спокійно сидіти і уважно дивитися, а потім знімокувати цікавий. Час, щоб поділитися те, що я знайшов з вами.
Ми говоримо про живопис «Печкі-Стори» (1972) та його залізничний компонент. З 95 хвилин фільму, 53 або 56 відсотків вмісту, зняті в машині. 18-й - 71-й хвилина. Величезна кількість цікавих деталей, різнокольорових видів пасажирів, одягу та звичок. Багато хто вже дуже відрізняється від того, що використовується сучасний 2010-х.
57 зображень і коментарів автору

Фільм цікавий з двома іншими унікальними особливостями:
А) Зйомка відбувалася перед початком так званої «Аммендорфської епоху», тобто домінування автомобілів Східного Німецького відділення на просторах радянських залізниць, які в технічному анамнезі нашої країни стали найбільш адаптованими і практично стандартними для масових багатоденних зв'язків, поєднаних з прийнятною ціною виробництва. Ця епоха тривала майже 30 років (1974-2004), але буде обговорюватися пізніше. Для нашої теми важливо, щоб Шукшин помістив свої персонажі в найсучаснішому відсіку автомобіля вітчизняного виробництва тільки до приходу Аммендорфів до Вітчизни. Наша купе прослужила до середини 80-х років, а потім масивно залишилася сцена, чесно працюючи ресурсом. Отже, поточний глядач за сорок "т" навряд чи запам'ятовує.

B) Стиль Василя Шукшина полягає в тому, щоб стріляти як чесно, так і максимально наближені до реальності, тому він значно рідше вдалася до рязанських або Gaidaev заміщення в стилі «гей один для іншого, щоб заощадити час і бюджет». І ось чому ситуація і види поїзда «Сибірський» розгортаються там, а не поїзда «сорт» (столиця є курортом), оскільки велика більшість своїх колег зробили, що полегшить себе. Цей фільм цінний: в історії, наприклад, отримав станцію Бійськ і автомобільний місцевий трафік, написи та деталі звідти, з Сибіру. Я впевнений, що він також дивився на символи його типів, швидше за все, в цих частинах. Я дізнався багато персонажів, вони були загальними в ці дні.

Я негайно попередив, що я буду розглядати тільки залізничну частину фільму в моєму аналізі, і я не буду за ним. Докладно і записані моменти були дуже багато, тому нам довелося частково зменшити обсяг. Але навіть так, було близько 120 скріншотів, і я зламав серце і розділив його на дві частини. Давайте подивимося на певну логіку, яку використовується директор.

Деякі речі Я не розумію; деякі деталі, які я не впізнав – так писати в коментарях, які ви можете допомогти і уточнити, що ви пам’ятаєте з деталей. Я думаю, що колективно ми можемо розкрити залишки фільму. Я зацікавлений в специфіки в декодуванні полотна, тому безшумний для теми скрабів і паводків буде очищено - так що нормальні коментарі з роз'ясненнями або питаннями не загублені в загальній масі.

1,1 км Так, початок залізничної частини (0-17-18): наші герої залишають ПАЗІК і залізничний вокзал на фоні. З фрагмента можна безпомилково визначити станцію Бійська - відмерлий кінцевий вокзал на лінії до станції Алтаївська, до якого 147 км від готелю. На Алтай ще є виделка - на Барнаулі і меридіалізована лінія південного транс-сибірського, на Новосибірськ - Томськ, на Кузбасах.

За словами полотна фільму виходить, що Іван взяв квиток безпосередньо на станцію - ті, які доступні. Це, перш ніж виїхати, вони не пішли сюди за квиток заздалегідь, вони не використовували попередній продаж. Незважаючи на те, що Бійськ є терміналом і квитки з сидіннями продаються заздалегідь, для 1971-72 це правда.

2,2 км Касовий реєстр знаходиться всередині. На правому місці чітко видно стійки для картонних твердих квитків з фіксаторами та тарифом. Касира знімала потрібну станцію з полиці і дуже швидко видала продаж, складаючи квиток з поточною датою. (На 0-18-41 є також порожній паперовий квиток, який був виданий набагато довше, а тариф вирізати ножицями)

3. У Поруч з касовим вікном з внутрішньої сторони є оголошення «Дарові пасажири!» Ми попросимо вас не запитати питання кеш'ю під час роботи! Реклама, ймовірно, реальний, не пропа.

4. Зал станції. Станція є мертвим кінець, станція відносно невелика. У ресторані Biysk можна побачити і автоматичні камери зберігання біля стіни. Логотип на знаку є Західна Сибірська залізниця, вона все ще фарбується на електровозах даної дороги, через 40 років після виходу фільму. Розкриті вікна фартуха. Зверніть увагу на поширене використання шапок у чоловіків. Це не столиця або навіть центр! Він був модним.

5. Умань Підпишіться на нашу розсилку. Масивний, невеликий до великого. Недорогі вафельні стаканчики, виготовлені з чесного молока або вершків - після чого не було струму їжа шахраї або страшної хімії, тому така популярність. Більшість, які могли б частково розтопити чашки. А також подивимося, як барвисті були сукні жіночих пасажирів на станції, самі неймовірні барвисті кольори. Також знак часу.

6. Жнівень Нарешті, ми ближче до залізничного вокзалу – режисер показує нас з авто (0-18-51). Там, згідно з кодом HS на стіні. Все було справедливо, там. У кадрі, тут з спиною, барвистий тип тостного білого кольору діда з валізацією, він тягнеться до поїзда. Але трохи раніше, дідусь був показаний від свого обличчя. Він одягає капелюх, теж, в моді часу.

Акція передається на автомобіль. Спочатку Іван має газету для більшого значення (в шрифті і заголовках - як «Правда», але дати не можна читати), але потім вводить в розмову з сусідом, очевидно, бізнесменом. Тут Шукшин взяв тип класичної радянської ін’єкції, доповнивши його всіма необхідними атрибутами (так, приварені плями, окуляри, занурення тону, зарозумілості, саркастики) і виключена індивідуальність – так що глядач не сумнівав образу. Цей тип тут є також щільний - це не вдалося в радянські часи. У наш час краватка перетворилася в «легально-савви» і дещо змінилася.

7. Про нас Вони сидять в відсіку, вікно в аплікації відкривається. За Shukshin є сходи на верхній полиці.

З того, як вони висаджували на терміналі, інтелектуальні корпси явно не локальні. Посильно постачальник одного з заводів Бі. Або ж, можливо, Барнаул, або навіть Новосибірський працівник – який прийшов «в дичиності» для вирішення проблем з підлеглими підприємствами. Що він отримав. Цікаво, що діалог відразу ж припускає агресивний і освічений характер. Як правило, серед мандрівників на поїзді, це не буває прямо - це займе близько півгодини, щоб перевірити один одного; але тут дія стиснена.

Виявляється керівництво. Стара, ймовірно, проживає все життя. В руках - 4 набори нижньої білизни, два він дає Івану і Нюру. Інтелектуал не отримує свого набору для деяких причин. Може бути, він не далеко від Барнаул, наприклад?

8. У «Що вам подобається ліжко?» – Я маю на увазі, ви не можете взяти його. Навіть в відсіку. Це не можна зараз, ліжко включено в ціну квитка. У радянських часів тільки окремо.

Іван не знає, що ліжко потребує окремих грошей. Ніура зберігає гроші в пансіонаті - чег нарешті стає переконаний, що перед ним «посмоктувачі», які не знають зовнішні реалії, і ви можете відійти з ним. З розмови виходить, що 40-45-річна людина, явно не так погано заробіток і з дуже складним словом, йде на довгий поїзд вперше в його житті. Просто подарунок для інтелекту!

9. Навігація Підвіска в руках провідника складається з окремих елементів, які видаються до пасажира - після чого не було ущільнених наборів, перед тим якось прийшла тільки в середині 90-х, коли «китайський» став супермасивним акцентом.

10. Під час розмови з шинками, пасажири зіткнеться до аізоли для чаю. Дівчина з порожніми келихами збирається набрати.

11. Інший пасажир вже несе гарячий чай. У тримачу чашки, тип Кочугіна. Окуляри тонкі, розрізати - такі часто б'ють.

12. Відображається з Іваном, інтелектуальними хітами. Диригент у всіх формах, в pinjac, ковпачок і при призначенні. Закрите вікно.

13.00 р. Через кілька хвилин відкрився вікно.
А інтелект виражається в рамці добре. Безумовно, Шукшин створив цей тип з узагальненням еталонного вигляду - такі в'язкі міські савви вузьки і повинні виглядати в очах глядача. «Профуршет в брюках і шапці!»

14. По дорозі - інший провідник цього автомобіля. «Чи є старший довідник? Що таке ієрархія в машині - старший і звичайний диригент. Вікно відкрите.
І так. Пам'ятайте інтер'єр автомобіля, без поперечних дерев'яних брусів - двері гладкі. Нижче ви побачите, що деякі пізніше сцени були зняті в різних перевезеннях.

р.

15.00 р. За нашими героями є тверда сітка для дрібних речей, з хрестиком для рушника.

16.00 р. Купить в об'ємі. Стіл невеликий, на ньому - тонке скло з 2 обідами. І заспокійливий, нормальний! Як можна зняти цей кут, виправте з стіни, тому що камера приймала багато місця? Звісно, вони зробили отвір з наступного відділення.

Нарешті, вони переходять в інший відсік. Це було просто - так як не було продажу на проміжних станціях для фіксованого місця і провідник може варіюватися вакантних місць в машині, як він хотів. Лише перед великими станціями, такими як Новосибірськ або Омськ, він дав резюме місць на голівку поїзда і прозвучив для продажу в 1-2 години на такому вокзалі.

Приступаємо до наступного акту.
У 24-й хвилині на сцені з'являється найяскравіший тип - залізниця "густка". Просто злодій.

17.00 р. Туроператор-Бурков знаходиться на машині з боку неробочої вестибуляції, біля туалету. Я вгадаю, що я прийшов з наступного автомобіля з лотом. Він вільно курить - він не був заборонений всередині перевезення.

18 років дистиляції неелектризований. Але поза вікном періодично і навіть часто видно клуби білого диму (0-23-32) - склад не тепловозів. Не можна плутати. Деякі очевидні локомотиви дистиляції, очевидно, під P-36 або C(y). Іван приходить і запалює, як дим за гарну розмову.

Габаритний зображення

Перший діалог Івана та туроператора-візора (0-23-40 та seq.) був розроблений Шукшином майстерно: зрозуміло, що Василь Макарович був добре в темі, такі види. Точність, надзвичайно специфічні питання одного і тривалого аргументу другого, який хоче говорити після стресу. І пам'ятаю їх. Перший – психолог, другий – потерпілий. Тим не менш, тепер не зовсім потерпілий - як Бурков з пресою, і він просто потребує тимчасового укриття.

19.00 р. Перша зустріч з Нірою. На Буркові - куртка чіка Козгам, вижимку потім моди. І черепаха. В цілому туроператор оцінив «п'ять».

20. Ще один вид шкіряної куртки Бурков.

20а. Диригент приносить чай. Кочугін стандартних стаканчиків. На рельєфі, швидше за все, або Спаська вежа або супутник (не видно тут). Бурковські куртки.

21. А ось ваша увага! Каркас чітко показує різницю між радянським автомобілем і Аммендорфом: якщо пластик Gdr-sheep був гладким, то наш автомобіль практично завжди - з гофрованою на покритті. Ви йдете всередину, і на самому початку проходу по такому рифу, ви не зможете побачити, що це не Аммендорф.

р.

22. Провідник здійснює чай на перевезення.

23. Розпорядження в відсіку. Права всередині, вони вільно курять, і на столі є заспокійливий. У радянських часів я пам'ятаю, що це часто дратує до тих пір, поки вона була обмежена (близько кінця 80-х).

р.

23а. Паління в відсіку. Комплекси Nobody.

24. Вид завантажувального валізу. Це також новий, за стандартами початку 1970-х - не тверда клітковина, але напівм'який шкіряний замінник. Так Бурков взяв його, очевидно, як явно більш вагомий і дорогий вигляд. Ви також можете побачити, що в радянському купе біля дна не було міні світильників над подушкою пасажира, як в Аммендорфах.

Р

25. Роздрукувати накладну. У верхній частині є блок, який я не розумію (сигарет або що?). Тнісон. Також видно бар шоколаду «Аленка». А деякі пакети на ньому. Цигарка? В руках Бурков - бренді КВВК. Не поганий на всіх.

р.

26. У сумці - пакет chervonets (видий "Ленін", але векселі в c / b виглядають дуже контрастно, тому - не чверть, а червоні десятки). Варіант половини сто дуже малоймовірно - в той час він занадто багато грошей.

82

26а. Відкрита нова синтетична блузка! Необхідно надати, зміцнити зв'язки з цими простимитонами і надійністю відносин в тимчасового укриття.

27. Два героїв, на їх право - легкий вимикач в відсіку. Є ще один роз'єм (?).

28. На Nyura - напівпрозора куртка, виготовлена з якогось винахідливого, потім штучного матеріалу. Зараз така якість вже з експлуатації, але 60-ті - перша половина 70-х - це пік моди для синтетичних виробів.

29. Ось перемикач з розеткою помітний краще, ніж на номер 27. Дверцята купе - з дзеркалом до талії.

863534

30. Туроператор "видає" село, визнаючи хороший, вдячний об'єкт для тимчасового спілкування. Випивання. Трохи трохи - Бурков є професійним, і досить в управлінні, отримуючи п'яний не кінець в самому серці. Скло з ріжками явно від набору чашки. Це був менш поширений, і частіше з'явився через три тонкі ромби вгорі.

31. Прибули на станцію (0-34-31). Хороший кут на відсіку.

1547030 р.

32. На вокзалі в глибині видно кульку квасів. Право на платформу станції.

33. Розмова з поліцейським (безперервна туга збивається, відчувається можлива помста, якщо набрякла). Когнак заливають в чашки близько двічі більше, ніж на No 30.

34. На наступному шляху є також купальний автомобіль, яблучний апосак висить зверху.

35. Ви можете чітко бачити примітку і петлі з пальцями рук на старшому сержанті поліції.

Слід зазначити, що ця розмова (туроператор з щільною в'язкою в присутності поліцейського) Шукшин також моделювала філігре. Немає помилковості, абсолютно. З бесіди виходить, що Бурков нібито йде «до Новосибірського академічного міста» – тобто поїзд йде по лінії Барнаул в Новосибірськ, а потім далі.

Що таке станція? Не знаю. Maybe Altai. Або Барнаул, якщо є виклик.

36.00 Р Тут можна побачити, що в наступному автомобілі в відсіку дим.

р.

37. Відмінний тип від наївського радянського часу, в стилі початку 70-х, з танцями. Шукаємо пуповинну компанію за вигідною ціною (0-38-03). Компанія «Мати». Туроператор викидає його - нічого не відволікає!

38. Кінець епізоду. «Айркрафт-конструктор з залізничним схилом» вирішив евакуювати, пахнуть запах смаженого. Поставлення автомобіля на неробочий жилет.

39.00 р. Відкриваємо двері (0-39-48)! Не працює. Так не закрили двері. Згодом, у 80-ті роки, вони завжди були переважно закриті на трикутній.
Також можна побачити тут, що поїзд йде під локомотиком - через часті клуби білого диму. Зробіть більш детальний вигляд. ТЕ3 або «машка» не копали так.

р.

40. Потім він тягнеться внизу стрижні і відходить. Випічка дуже гостра, див. каркас. Пасажири падають один на одного.

Я не знаю. Ймовірно це було простіше чекати від уповільнення і просто відстрибати. І так, згідно з орієнтацією і точним місцем гальмування, його можна розраховувати дуже швидко. Тим не менш, це може бути, що Шукшин вирішив просто змусити ділянку.

р.

41. Великі види. Дихати прямо на полиці, звичайно.
Вони не літають в будь-яку точку, від висівки і спокійно дивляться з відкритого вікна в ситуації. Зверніть увагу, що стандартний вікно відкрився навіть нижче верхньої полиці.

42. Радянська міліція знову. Так само, як номер 33 і ще один.

43. Поговорити з поліцейським. Вікно закривається товстою шкіряною завісою. Коли Бурков пішов (No 38), все було відкрито.

44. Сама ілологічна сцена в фільмі: міцний диригент зізнається в несім'янському селищі простетон-пасежир, який вже встиг показати себе різними способами в цій ролі, щоб він висадив цей турник без квитка (0-41-21). В дійсності, звичайно, провідник ніколи не зробить це, особливо з таким величезним досвідом роботи.
Але, очевидно, за душу Ілологічний, хоча.

45. Провідні листки з інструкціями до «всіх» і в другому відкриває вікно.

46. До речі, що пляшка коньяку KWCC? Що таке лимонад? Якщо хтось може виявити етикетку, писати.

47. Ви можете побачити, що провідник не дуже чистий на руці - він спробував випадково "граб" неспроможна блузка. Вона залишилася з фабричною міткою, хоча Нюра вже зношена і знімала її.

48. Іван з блузкою намагається піти в туалет з боку провідника, але дівчина з рушником перед ним. Автомобіль тут «чистий», без дерев’яних брусків.

49.00 р. Він повернувся. Зауважте, що титан закритий, хоча пасажири постійно ходять на чай, а провідник також перевозять його постійно по всій плівці.

50.00 р. Повернутися до ванної кімнати на off-duty стороні. Автомобіль відрізняється, з дерев'яними перехрестями на дверцятах (див. для порівняння No 48 і No 14). У цій машині вже є розетки.

51. Коротко показаний "дути" - сервісний супровід. На шахи укладаються прапори сигналу. Не всі знають, що до середини 80-х років в відсіку автомобіля МР обов'язково кладуть в комплект фіксаторів і шахів, виданих за бажанням пасажирів. Частини постільної білизни хаотично укладаються на одну з полиць. Вони часто кинули (не показано тут). Таким чином, частування до «зробити китайську» було дуже великим, можна було зробити нові набори тих, які вже використовувалися пасажирами.

52. Великий, туалет відкритий на цьому боці! Що чудово! Закрити вікно ванної кімнати. Необхідно заточувати ділянку. По суті, як правило, туалетні вікна в літній сезон майже завжди аджакузі.

53. У фільмі також є поїзд «точ». Непарда, не блискуча - можна побачити, що Василь Макарович прокоментував реальний автомобіль, який знаходиться в постійній комунікації.

54. Іван у ванній кімнаті. "У мене є діарея, товари!"

55. Керівництво збиває його, вимагаючи піти. На двері не написано "Тулет", як в Аммендорфі, але "Тулет" - іржі раніше. На поворотному замку можна побачити стан "SIDE".

56.00 р. Але в той же час він не відкриває двері, хоча він має тристоронню руку! Політ, повага особистого простору

57.00 р. Пасажир на верхній полиці. "Анібо спійманий?"

Це зараз. Спасибі всім.

З самого себе: Що б відмивати в кіно, Шукшин завжди любив мене як актор і його фільми. Він був блискучим.

Джерело: