Коли немає ніде ставити гроші: власник ВАЗ-2106

Юрій Гладчук, великий коханець ретроавтомобілів та юніорів, не завжди затверджували зміни у оригінальній формі «старих чоловіків». Але у випадку представленого VAZ-2106 виготовлявся виняток - він зданий дуже обережним до нього цей екземпляр.

У 1976 році вийшла знаменита модель автозаводу Волга під номером 2106. ВАЗ-2103, «швидкість» вже давно залишалася найпрестижнішою моделлю в асортименті «Жігулі». А новий 1.6-літровий двигун виробництва 78 к.с., який зробив його найпотужнішим радянським серійним невеликим двигуном автомобіля часу! Виробництво авто зупинилося тільки в 2006 році.

19 зображень і текст

02 мар

719809 р.

«Краса складається з дрібних речей», – розповідає власник ВАЗ-2106 Євген Гончаров, який протягом декількох років поліпшив свій автомобіль. З якоїсь причини він викликав його “ейфорію” і стверджує, що поки він не може пам'ятати себе, “швидкість” завжди там.

«ВАЗ-2106 був придбаний моїм новим дідом, ветераном війни, 1987 року» Євгеном. Він ніколи не мав ліцензії, тому він не їздив, тому мій батько скористався ним. З 2005 року, як тільки я отримав «прави», «гігулі» став міном. ВАЗ-2106: “Чому, як це?” Ви витрачаєте стільки грошей на неї, ви купите собі іноземну машину! Неважливо, скільки я спробував пояснити їм, мало хто може зрозуміти мене. Я не можу уявити себе без цього автомобіля. Моє життя пов'язане з цим автомобілем в одному або іншому: так багато приємних спогадів про мій дитинства, так багато моментів, тому багато речей – для мене це найкращий автомобіль! Але я купив іноземний автомобіль для себе після всього, і пішов з Жігулі як ведучий автомобіль.

р.

Як Євген вважає, що спочатку він проходив шлях до обмотки «фольк»: старий автомобіль отримав неонове освітлення та спортивний набір, не без наклейки GT. А потім він хотів дати машину більш благородний вигляд.

Все почалося з впусками повітря, наклейки, бризки, неонові вогні та інші нещільно. Я думаю, що багато молодих власників джгулі пішли через цей етап. Всім відомо, як просте і сукцинтно це називається «колекційна ферма». Тоді він був розумним і зрозумілим. Я хотів зробити автомобіль ближче до оригінального вигляду, але з сучасним «наряддям» і деякими змінами в екстер'єрі і інтер'єрі. З цим почалося: величезні суми проводилися на доопрацюваннях шасі, двигуна і конструкції автомобіля. Це пекло задоволення, щоб зробити щось своїми руками – поступово вона стала хобі, ви не зможете позбутися. Цей хобі, однак, витягнутий близько $6,000 з мого гаманця протягом декількох років. Але я не відчуваю себе шкода для копійки.

05 мар

Після невеликої аварії, яка сталася три роки тому і в якому були пошкоджені праві двері і передні крила, Євген вирішив повністю перефарбувати тіло і в цілому змінити дизайн автомобіля. Він був сірим – він став темно-синім, а офіційно колір якось називають «Посидон». Не потрібно було засвоювати тіло: у 1987 році, відразу після придбання, ВАЗ-2106 було оброблено за допомогою «радянської технології» з використанням канонного шламу, «мовільного» і пластиліну.

Варто враховувати, що з моменту придбання до 2005 року автомобіль поїхав як взимку, так і влітку. Тепер, звичайно, ВАЗ витрачає більшу частину часу в гаражі, але перед ним бідний хлопець, подорожував багато: п'ятий ляпас вже пішов на одометр - пробіг сьогодні становить 400 тис. кілометрів! Але, як ви можете бачити, весь: немає іржі в будь-якому місці, немає помилок. З елементів кузова змінюються тільки двері і передні крила.

07 мар

08 мар

Р

Серед особливостей зовнішнього вигляду автомобіля називають передні фари Pro-Sport з лінзами, задні світлодіодні оптики Torino і тверді бічні вікна всіх дверей, які були зроблені для замовлення. Автомобіль також прикрашений кованими колесами Slik і низьким профілем Yokohama 195/50 R15 шини.

10 хв

11.

р.

У інтер'єрі не було серйозних змін: встановлені стрічкові хижаки, тверда стеля, розтягнуті чорною альтанцією, передніми електричними вікнами і шестерню - власного виробництва. Оригінальні сидіння полотнисті в шкіряних чохлах, а панель інструментів отримала декоративні вставки хрому і новий дизайн наборів. Євген не забув про шумоізоляції: акустичний комфорт сприяє шару 8-міліметрової ізоляції.

ВАЗ-2106 випускається з двигунами з робочим об'ємом 1,6, 1.45 і 1.3 л. Останній, 64-горсельна потужність двигуна встановлюється під витяжку автомобіля нашого героя.

В історії мого автомобіля в чотири рази здійснили двигун! Що робити, його ресурс невеликий – лише 100 тис. км, пояснює він.

Але тут немає модернізації. Так, власник має карбюратор Solex від VAZ-2108, який злегка модифікований в плані кращої підготовки паливно-повітряної суміші. Під витяжкою було також місце для безконтактної системи запалювання, примусового охолодження двигуна, електричний вентилятор з більшою продуктивністю, легковаговиком і більш потужним захопленням від Niva від Sachs. І все сяє! Корпус клапана, корпус повітряного фільтра, протяжні стійки та деякі інші деталі в хромі.

Р

14.

Елементи підвіски також хромовані. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Згідно з Євгеном, краса складається з дрібних речей, і якщо ви підходите до кожної деталі таким чином, автомобіль вийде дуже якісно. Чи є це досить добре? Я думаю, що автомобіль дійсно добре виглядає.

Найяскравіша модернізація зазнала шасі - це говорить власнику:

- Підвіска, встановлена 50 міліметрів. На передні гумові елементи для збільшення жорсткості і довговічності заміщалися поліуретаном. Також є прогресивні джерела Phobos Sport зі змінним кроком. Завдяки їм, на прямій ділянці дороги, автомобіль порівняно м'який, а коли необхідно повернути, рулони мінімальні. Газогенераторні амортизатори Проксимус Спорт з скороченим 50 мм штангою, важелі Stinger з модифікованими Кінематиками (castor 10 градусів. і негативний обвал -0.9 градусів.) і так званий "незатриманий хаб" на основі підшипників з автомобіля ВАЗ-2109 - все це також сприяє кращому зверненню. За встановленими струменями тяги "SEVI-sport", домашні регульовані тяги Panar і, звичайно, прогресивні джерела і амортизатори.

Задні гальма стандартні, у вигляді нормальних барабанів. Перед тим, що вентильовані перфоровані 286-мм гальмові диски Otto Zimmermann від Alfa Romeo з затискачами від GAZ-3110 Volga встановлюються. Власник планує встановити дискові гальма на задньому проході.

Після встановлення вихлопної системи MG-RACE отримано гучний і приємний звук з акустичним тиском 111 dB. Просто послухайте звук цього старого «змія»: просто гром і блискавка!

555557,00 Р

Я знаходився на вулицю 60. Вдово, офіцер поліції стрибає перед мною, зупиняється і зізнається: «О, і я думав, що ви літали під сто, такий гучний звук був ...»

Тепер я можу спробувати VAZ-2106. Що я можу сказати? Про ергономіку в той час радянські дизайнери здавалося б знати мало: висадка некомфортна, педальський вузол занадто близько до водія, а в невеликих і спотворює «картку» дзеркала нічого не видно. «Драм» через черв'ячну передачу в рульовому рульку складно перекручувати навіть на переїзді на слизьку поверхню. Але чіткість перемикання передач може заздрити деякі сучасні автомобілі: переміщення задньої частини з перевіреними зусиллями мінімальні - для перемикання передач це задоволення. Однак прискорення не можна назвати швидко, хоча через гучне звучання вихлопних систем і особливостей радянських автомобілів можна швидко їздити на кожному бампері. З стабільністю курсу обміну тепер також практично завершено замовлення: власник на полігоні в Ліпках зумів розробити 160 км / год! Якщо це не для щільної, що вимагає рульової рульової рульової рульової керми, теж все буде добре. Але в цілому це було дуже цікавим: це не нудно!

р.

У мене є плани встановити новий двигун, можливо, розв'язуючи проблеми з рульовим управлінням, якщо достатньо місця під витяжкою після установки 16-коштовного 1,6-літрового двигуна від VAZ-21124. Багато заплановані в майбутньому, але я ще не змусить ніяких прогнозів. Що таке власник "Гігула"? Важко сказати, що це щось особливе для мене. Вам дуже потрібно, щоб любити цей автомобіль, інакше це не для вас. Я сподіваюся, що ви зрозуміли мене...

Двигун і передача:

об'єм 1.3 л;
4-ступінчаста передача;
редуктор 4.3;
Solex 2108 карбюратор
безконтактна система запалювання;
Провід BB Tesla;
свічки NGK BP6ES;
MG-RACE вихлопний колектор 4-1 51 мм;
виробництво повністю MG-RACE 51 мм;
термінал банку Pro-Sport вуглецю;
Легковаговик (вага 4.345 кг);
зчеплення шашів від Niva;
примусове охолодження двигуна;
вентилятор охолодження LUZAR;
80 Ах генератор;
Лоти хромованих деталей.

Передня підвіска:

Навесні "Фобос Спорт" 50 мм;
амортизатори Плаза Sport 50 газова олія (панель - 50 мм);
Примушені авто важелі;
армовані стійки стабілізатора SS20;
Балка TRS Спорт;
неотримані хаби на передніх підшипниках ВАЗ-2108;
Підшипники SKF hub;
всі поліуретанові підвіски;
хромні підвісні блоки;
кастор 10.0 градусів.
негативний обвал -0.9 градусів.

Задня підвіска:

Навесні "Фобос Спорт" 50 мм;
амортизатори Плаза Sport 50 газова олія (панель - 50 мм);
струменевий тяга "Севи-спорт";
регульована тяга Panar (скаком).

Гальма:

вакуумний підсилювач "TMA-Sport";
ATE головний гальмівний циліндр.

Передній:

гальмівні диски R15 (286 мм) Otto Zimmermann Sport;
хромні затискачі GAZ-3110;
ЕБ Теплі застібки гальмівні, металеві керамічні вироби.

За:

зліт, ATE гальмівні циліндри.

Колеса:

Ковані диски Slik L186S: R15x6.5j, ET 32, PCD 98;
Yokohama Parada Spec-2 PA01 195/50 R15.

Тіло:

Перефарбований в інший колір 2011 року;
фари Про-Спорт "горячі очі";
Торіно задні світлодіодні оптики;
хромування
передні бічні вікна;
задні тверді вікна;
хром задні стовпні решітки.

Салон:

kojzam
повна шумоізоляція з 8 мм ізолон;
тверда стеля (алкантара, колір бутона 618);
задні стійки (алкантара, колірна марка 618);
на замовлення побутової техніки;
додатковий пристрій - вольтметр;
дзеркала хромованих салонів;
Стійкі електричні вікна Вперед;
хромований педаловий вузлик.

Різні:

Замки безпеки Прапору (knife) встановлюються.

Головна

Джерело: