Особистий від 80-х (54 фото)

Етернальна тема. Про нас й
Ви вірите в існування паралельних світів? Ні? Ні. Як вони існують. Як ми можемо бути впевнені, що це нездійсненно і безвідворотно? Дивіться фільм А.Барабанова «Cargo-200», а якщо ви встигли жити в 80-х роках, Ви можете порівняти ваші особисті враження від 1984 року з пеклом, що талановитий і злий Балабанов показав нам. Я не маю на увазі сюжет фільму – у нас були Афгани, маяки та місячні. Не про них. Я був захоплений «фоном», на якому все це розгортається – повна беззаконність, девастія та загальне згубство. У мене є враження, що це одна інша, паралельна реальність, в якій, проти всіх коефіцієнтів, зло постійно тріумфує. Звісно, автори фільму слухали гарну мету - показати Росію, яку ми, безглузді, втрачені. Але ми втратили її? Плівка знімається в стилі «перестройка ноір» - все погано, всі жінки - ебать, на стіні шаббі - «Слава до КПСУ!» Подаруйте нам Америку і її ясна! Змінити! Ми чекаємо на зміни!!!

С ***
... У мене дуже різні спогади 1984 року. Згадуємо, що ми побачили і як ми проживали. Не побілити історію — у нас є різна мета — зрозуміти, нарешті, що життя в СРСР не є маркером.

УВАГА! Ось і є особисті спогади і особиста ІМГО. Якщо Ваші ідеї про епоху не збігаються з думками автора, будь ласка, не скандалізувати, але правильно говорити і обґрунтовано.

Al Bano і Romina Power. Почнемо з гарним.

У першій половині 1980-х, Аль Бано і Роміна Енн були найпопулярнішими виконавцями в СРСР, а їх «Феліцета» став знаком всієї італійської музики тієї епохи.
У 1984 році пісня вищезгаданого дуету «Кі сараха» виграла Фестиваль Сан Ремо.

Цікавий факт:
Romina Power, розглянутий в СРСР стандарт італійської краси, є американським.

Радянські новорічні листівки 1983-1985

1984 р. Бойовик Олімпійських ігор в Лос-Анджелесі, рік найбільших втрат в Афганістані, шкільна реформа, VM-12 VCR, смерть Андропов і приходу до влади Черненко, страйк британських нор, вбивство Indira Gandhi ...

до 1 2 3 4 5+

Покриття радянських журналів на 1984 рік.

Під час холодної війни, навіть спортивні події взяли на політичну тону – у відповідь на дії в Афганістані, США та більшість країн НАТО відповіли бойкотуванням Олімпійських ігор-80 в Москві. У 1984 р. СРСР переоцінив і не відправив своїх учасників на Олімпіаду в Лос-Анджелесі. У нашій газеті Олімпійські ігри-84 у порівнянні з Олімпіадою-36 у Німеччині Гітлера. Миг, але у 1980 р. газети У.С. звернулися до московських Олімпійських ігор.

Алла Пугачєва першої половини 1980-х років.

Першим звучанням програми «Новий рік пам'яті» став «Ісберг» Алли Пугачева. Тоді Алла, який ще не відкрив чарівний світ міні-спідниці, виглядав як колосальний матрон і був набагато більш «старшим» до 10-15 років.

Фільми, зроблені в 1984 році.

8 лютого 1984 р. всі дивилися на відкриття Зимових Олімпійських ігор в Сараєво. У цій Олімпіаді СРСР 6 золота, 10 срібних і 9 бронзових медалей. З Я був залучений до фігурного катання, зацікавився цим. Найінтенсивніше було суперництво в льодовому танці - радянський дует був на відміну від англійського дуету. Британський отримав найвищий бал 6-0 на всіх підрахунках, а радянські коментатори відчували, що це було зроблено тільки для перекручування нашої.

Р

р.

Сараєво Олімпійські ігри. Танці на льоді.
Я місце – Jane Torville та Крістофер Деан. (Англія).
II місце – Наталя Лебединова та Андрія Букіна.

... Однак, в той же 1984, після Кубка світу, англійський дует Torville-Dean залишив спорт і ніхто не завадить Bestemyanova і Bukin, щоб привести до всіх змагань.

25 липня — перша локація жіночого астроната. Світлана Євгенна Савицька вирушила в космос з орбітальної станції Salyut-7, а 11 жовтня перша американська жінка astronaut, Katherine Sullivan.

Світлана Савицька та Катерина Сульліван.

ЮНЕСКО оголосив 1984 рік Д.І. Менделєєва.

Тут ви можете прочитати архіви журналів «Навколо світла» за 1984 рік.

У акторській долі Крістіна Орбакаїта була значною мірою визначена плівкою «Зроблено» Ролан Биков. У 1983 р., але чиновники не хочуть, щоб ця прем'єра тривала. Але, один спосіб або інший, в 1984 році країна була відверта від сліз, хвилюючись про героїні Крістіни – Лени Бессолцевої, і був шокований, що дочка Пугачової погодилася грати не принцеси або Малвіна, але голо поголені і плаче дівчина в поголені колготки.

р.

Нога від "Студентка"

Це дивна річ -- це фільм дивиться на місці дивно -- більшість тих, хто був підлітокм у тих років може пам'ятати одну або дві фаршировані тварини в своєму класі. Соціологічні дослідження стверджують, що підліткова гнівка 80-х була реакцією на соціальну апатію «серії застою», до дивергенції слоганів з правди. Повідомляємо, що все це призвело до занурення неформальних об’єднань, а результат кримінальних воєн 90-х років.
Хто знає, хто знає...

147578

Крістіна з мамою. Перша половина 1980-х.

Що найцікавіше, участь в «Зробленому» майже приніс до «не» всіх негативних людей щодо «щасливої дочки» - на жаль, Крістіна вдалося запалити на сцені - потім співати разом з матір'ю в пісні «Ви знаєте...», а потім безпорадно намагаються вивести незалежні килими («Що говорять вони»). По суті, Крістіна Орбакаїт мала менше «здоблення», ніж інші діти партійних працівників.

р.

Шкільні фотографії з 1984 р. Приймаються з освітніх сайтів.

Перша половина 1980-х років (наприклад, минулі два десятиліття) стала часом технократів. «Компутеризація села», «Компутеризація соціалізму» та «ПК для першого класу». Скрізь були слогани та звернення, що містять аббревіатури НТР та НТП – науково-технічна революція / науково-технічний прогрес, АКС – автоматизована система управління, комп’ютер, ПК.

Юрія Республіканської олімпіади в математики 1984
Перша партія Карпов-Каспарова у 1984 році.

Навколо того ж, в 1984-1985 рр. в школах з'явився предмет комп'ютерної науки. Ініціатор нового предмету був академік А.П. Ершов. Він сказав, що програмування є другим літром. Я вірю, що нові комп’ютерні технології вводять в життя кожної людини. Шукаємо воду.

Перший експериментальний ПК "Агат" 1984 з кольоровим монітором (TV Youth)
Серійний ПК "Агат-9" з кольоровим монітором та принтером.

Про реформу освіти На всіх рівнях вони сперечалися, розраховують щось, вводили непотрібні предмети з якихось причин і скасували їх з легкістю. Єдине, що перебування в поплавці було комп'ютерною наукою і 11-річним навчанням.

Модні тенденції 1984 року.

Основна модна тенденція є широкими плечима, геометрична чіткість ліній, асиметрія, яскраві локальні кольори, агресивність стилю бізнесу, великі накладні кишені, рукавний реглан. Взуття - на низькій або середній висоті каблука, силует жіночого взуття - човен. Довжина спідниці від середини до максі.

р.

231917 р.

Мода з журналу "Worker"

Мода включає в себе ювелірні вироби з недорогої сировини (наприклад, з яскравого пластику), кліпи особливо актуальні. Демократичні диско-денімні модні та плавні лінії так званої «італійської моди» (пізні 1970-ті – початку 1980-х рр.) замінені стильом «іuppie» (в СРСР, звичайно, це не називається) – одягом самокондидента та підіймають бізнесменам.

Р

Оголошення з Журналу працівників.
Перший вітчизняний відеореєстратор "ВМ-12". 1984.

... У 1984 році в модних витяжних светрах, сумісті сидячи пуловери, широкі довгі спідниці, збираються на талії за допомогою гумок. Зовнішній одяг - куртки "шведські", вузькі джинси і гостро-незбирані низькорослих черевики - останні прищеплені модними в 1982-1983 черевики - "Лунокоди".

р.

Фото з журналу Англія 1984 р.
На правому – Джейн Фонда, «поганий» всіх аеробіків.

У 1982 році Джейн Фонда запатентував свій винахід, аеробіки. У 1984 р. майже всі молоді жінки в СРСР були зацікавлені в аеробіці. Вона була названа ритмічною гімнастикою. Яскраві вовняні гетри швидко стали модними і за брак такої на продаж, жінки почали в'язати їх. Нерідко ці гетри носили не в зв'язку з аеробікою, але так само, як.

Чешка співачка Helena Vondrackova, 1984 фото.

Зимовий гардероб домінував саморобний одяг. Тепер ви не можете сказати точно, що перемістили нашу дамщину постійно в'яжемо (часто на роботі) - недолік товарів або загальної моди для в'язання. Невірно пояснювати це явище тільки нездатністю купити модну яскраву куртку – це в ці роки, які в'яжуть журнали в Європі і Америці, відчувають реальну «бум».

р.

Асиметричний в'язаний візерунок. Журнал працівників.
Фото жінки в ручному шарфі - від журналу Бурда.

З зимової колекції '84 Я пам'ятаю страшних жіночих шоломів. Це була така в'язана труба, з якої особа виглядала як амбаш. Навіть тонкі жінки в такій шапці відразу «формовані» щоки. Додайте до цього широких непристойних пальто, спідниці та м'які черевики без підборів. Видовище не для слабкості серця.

На лівому малюнку радянського дизайнера моди: модні тенденції '84.
На правому – широка силует літньої сукні.

Підліток моди в 1984 році не відрізнялася від дорослої моди. Більш того, у дорослому одязі з тих років було багато приношиних дітей - всі ці пластикові білі, мега-птокети, яскраві куртки і низький каблук. У моді дівчини - зачіска хвіст, пов'язана не за спиною голови, але на боці. Якщо хтось запам'ятовує, були такі шпильки - "банани", як це. Вони були в моді з 1983-1985.

, Україна

На лівому – дитяча мода.
На правому рівні мої однокласники в куртках «шведський стіл».

Весільні сукні цієї ери, я точно не хотів – вони абсолютно дико поєднують модну схильність до широких плечей і квадратний силует з спробою пом'якшити цей силует за допомогою рюфелів і пишної спідниці. Виявилося щось. Всі наречені, які суворо слідують моді, виглядали масивними і розумними. Незамінний втулок (або рукав-гіго) був поєднаний з пишною довгою спідницею, декольте було рясно обшита мереживом, і все це все ще "забуті" нижню білизну плечі ...

Весільна мода 1983/1984.
Весільна фото з 1984 року.

Таким чином, мода 1984 р. гравіфікована до двох екстремів - блискуча стійкість і спортивний ентузіазм. Тим не менш, як були яскраві і голосні.
Я пам'ятаю тільки Мадам Рочас, Федзі, Яй Осе і постійний ідол радянських жінок - Клімат. У польських і арабських духах було багато. Ризькій.

Від особистих спогадів:
... Як для мене, я був абсолютно небайдужим моді, хоча більшість моїх подруг на 13 вже були мухами і намагаючись зробити вгору. Влітку 1984 року моя мама приніс мені Валентино штани з-за кордону. Для більшості моїх подруг (і своїх мами), які назва нічого не означало - головне - це було іноземні супермодні штани сезону: фуксія бріче. Я повинен сказати, що я все ж носила їх на дачі:

57708034

Я тепер, але в моїх брюках з 1984 року: той же колір, однаковий розмір.

А в 1984 році на екранах СРСР вийшов індійський фільм – «Диско танцюрист» з Мітун Чакраборти. Індійський кінотеатр, за принципом, користується популярністю в СРСР, але цей фільм зламав всі рекорди популярності. Відвідував 10-15 разів, іноді навіть з магнітними рекордерами.

Художник Мітун Чакраборти.

Від особистих спогадів:
... Я пам'ятаю, як класант записав слова з пісень «Disco Dancer» російською літерою. У класі блокнот був рукою, і коли вчитель все ще відійшло це дике письмо, вона так шокувала, що вона почала читати його спокійно і детадно. Я ще не пам'ятаю про пиріжку: "Zelamaulke."

756784

р.

Мій 1984 ідеальна жінка - Маргарет Thatcher.
Мій малюнок: алгебра є улюбленим фетишом.

Для мене особисто, 1984 - час абсолютного щастя: Мені 13 років, моя мама працює за кордоном, я круглий почесний студент. Якщо у мене була ЛЖ в той час, алгебра буде в першому місці в колонці «інтерестів». Після цього буде мультфільм малюнок, рекордер стрічки, арабески, зарубіжні журнали, робота громади, Маргарет Аечер, прослуховування в ніч влітку в Біб...
Літо 84. На екранах фільму «ТАС уповноважений за декларацію», мама походить від Дамаску, мене та моїх друзів паста «фотографії з тітками» в анкетах, велосипеді «Салют». Хлопчик Паша і його братська сестра зробила мені вісім на ньому. Натюрморт. Тоня подруга співає "Ісберг" до нас - вона має голос, не маю.

Зачіски 1983-1985.

Зараз багато людей скажуть мені: «Дуже, що це спогади про головне?» Ви бачили дітей сантехніки? Або діти тих, хто не привезли штани фуксія з-за кордону? Я бачив його. Вони навчаються мені і навіть запрошують мене відвідати. Він був, але не був
Я не маю кієн ностальгії - я відчуваю себе зараз. Так я чесний з вами.

С ***

Як бонус: список гуртів, заборонених з 1984-1985.

Зіна-корзіна