Кінець Одіссея Бурана (14 фото)

До кінця прийшло в’їзд до залізничного вокзалу Буран. Відмінний корабель, після довгого абонеділу по країнах і континентам, змочених на береги Європи. Місце його нової реєстрації є німецьким містом Speyer, де простір стане найбільшим і найціннішим експонатом технічного музею.

Р

Він коштує свого нового власника Herman Lyre 10 млн євро. Таким чином, портові навантажувачі на його фюзеляжу тепер не менше інженерів перед запуском на космодрому. Тут в Роттердамі, Буран готується до фінального етапу його дивовижного великого Одиссея. З небесної землі, а потім пів світу водою - з Росії в Австралію, де він затримував туристів на Олімпійських іграх, а потім в Бахрейн. Це дійсно багаторазовий корабель. Німці знайшли «Бурань» на березі Перської затоки. І за три тижні барж не був прийнятий океаном в Голландію.

Це другий раз, ми завантажили цей російський космічний апарат тут. Вперше ми готували його для відправлення в Австралію кілька років тому. Я можу сказати, що це було набагато краще, ніж це зараз, говорить Джон Хувелет, голова завантаження в порту Роттердам.

Це прототип Бурана і він не літав на простір. Останні п'ять побудованих спеціально для тестування. Однак він зробив 22 рейсів, під час яких він провів більше восьми годин в повітрі. Якщо вам сниться, це великий.

Німецький колекціонер, також директор музею, мисливець за цей прототип Бурана протягом майже восьми років. За цей час вдалося познайомитися з історією та технічними параметрами. У своїй великій збірці вже є перевезення Ан-22 і пасажира надзвукового Ту-144. Але, як багата захопленість визнає, цей експонат перевершує своїх найдиких фантазій.
р.

«Для мене, як піднятися на вершину світу, як Everest є для сходження. Це найкраще, що може статися в нашому музеї. І поки я знаю, що екс-російські власники цього космічних апаратів були також щасливі, що це було прийнято в Європу і буде показано в музеї, говорить німецький лір, власник Speyr Museum of Technology.

Перед тим як покласти Буран на громадськість, вона ще не повинна дати свій оригінальний вигляд. Презентація першого та останнього радянського маршруту як музейного експонату планується наприкінці літа. На річці Маски, після чого на Рині Чельнок піде до німецького міста Спірка. У музеї за його прибуття готують спеціальний ангар. І як новий німецький власник російської космічної спілки обіцяє, що на цьому тижні річковий круїз буде островом Бурана.