Фінська сільська життя

Hermit Ismo Suikki і його дружина були жити в віддаленій фінській фермі більше половини століття. Діти довга вирощено і відійшли, а вступ Фінляндії до Європейського Союзу майже повністю знищили маломасштабне землеробство, але фермер не давав і влаштував свою ферму добре.
959943

Все в Фінляндії не схожий на наш. Відмінні дороги, швидкі поїзди, дорогі, але якісне харчування, найвища соціальна безпека громадян. Одна проблема полягає в тому, що ці громадяни мало. На території Німеччини населення майже 14 разів менше - лише 5,5 млн душ. Тому, ймовірно, Finns використовуються для того, щоб вільно оселитися, з масштабом: наприклад, поблизу міста Лаппеенранта 6 разів більше, ніж Мінськ, але всього 70 тис. осіб живуть в ньому.
Немає сіл у Фінляндії. Всі місцеві села, чи місто чи ферма, називаються «Куля», але не мають подібних білоруських сіл.

«На вулиці, площа, стоячи в домашніх умовах?» Гейммо, брат Ісмо, який погодився ввести нас на рідну і показати нам гермітську ферму. - Ні, такої речі в Фінляндії немає. Поблизу, будинок і ліс навколо нього, а найближчий сусід може проживати 300 метрів або кілометром. й

18843434

Куля більша - на нашу думку, це щось схоже на міське село. Як правило, є автовокзал, автовокзал, пост офіс, магазини, сауна і кілька кам'яних будинків з квартирами. По периметру (але обов'язково на великій відстані!) - ряди приватних будинків з великими ділянками.
«Ця земля була надана своїм предкам шведського царя – випадково, якби це було замовлення речей», – говорить Геммо, під час руху СУВ через сніжені ліси до кордону Росії. Це було п'ять сотень років тому, а з тих пір всі покоління нашого роду прожили тут. У представниці, які досягали найбільшої прихильності, вирощених коней, допомогли військовій справі Сведесу, за яку він був присуджений землі.

Габаритний зображення

Земельна ділянка для Finns є основною цінністю життя. Право на право власності на тривалість життя посилюється в законі, кожна ділянка має власне документоване призначення: цей предмет є для будівництва будинку або ферми, тут ви можете вирощувати овочі, тут - захоплення тваринництва. Ліс додає значне значення сайту. Звичайно, ви можете зробити що-небудь з персональним сюжетом: продаж, іпотека в банку, обмін.
Хомо зацікавило, чому народні будинки та земля в Фінляндії не огороджуються, як прийнято в Білорусі. Водіння декількох ліктів на дорозі до Ісмо, ми розглянемо приватні садиби сіл, і жоден з них не заготовлений.
"Я навіть не знаю, як відповісти ..." зморшує фіни. - Чому паркани? Щоб показати вам, де закінчується ваша сукня? Отже, його периметр можна перевірити в земельному реєстрі. І подивіться: сусіди живуть далеко, ферми самотні.

Ще однією цікавою особливістю фінського способу селянського життя є кооперативна власність. Так, кілька фермерів можуть об'єднати свої фінансові зусилля, щоб купити озеро, ділянку лісу, побудувати млин, зерносушик і навіть відкрити банк. Таким чином, вартість землеробства знижується: завжди можна використовувати загальний майно або отримати кредит від власних партнерів. Економічні зв’язки в рамках співпраці можуть бути дуже різними: платіж з живими грошима або послуга для надання послуг вирішує її учасники.

р.

«Наскільки я знаю, іноземці заборонені від купівлі земельної ділянки в Фінляндії на деякий час», - сказав він. Але якщо ви зацікавлені в ціні, я відразу ж скажу, що все залежить від мети землі, яка пропонується для продажу органами влади. Так, в Іматра, де я живу, ділянка площею до 1000 квадратних метрів, призначених для будівництва приватного будинку, буде вашими на 30 000 євро. На прикладі, якщо органи влади селища хочуть залучити мешканців, зупинити негативний ріст, поліпшити демографічні показники. 70% землі в Фінляндії - в приватних руках. й
Новий цікавий факт: великі підприємства в «fat» рази купують землю як об'єкт довгострокових інвестицій, так і в складних роках кладуть їх на продаж. Цікаво, що багато компаній роблять це, незалежно від продукції, які вони виробляють. У регіоні, де ми, заводи паперових підприємств є лідерами. Є багато з них тут: п'ять великих індустрій дають Європу з глянцем з російського лісу.

"Ми вже їдемо за допомогою приватного лісу, - покажемо нам снігові дерева. Але дорога через неї знаходиться в розпорядженні муніципалітету. У Фінляндії є закон, що дозволяє ходити в приватні ліси, підібрати гриби і ягоди. Полювання та заправка заборонено. Пожеження заборонено по всій країні, але при необхідності пожежна служба повинна бути оповіщена. й

Площа відрізки заохочує Про особливості життя у Фінляндії: «Ви можете вирізати дерева без попиту, в тому числі від екологів. Тим не менш, закон вимагає, щоб зв'язатися з постачальником сівалки і заводом точно стільки ж лісу, яка була знищена. й
Ми, нарешті, прибуваємо в будинок Ісмо. Він вже зустрічав нас дорогою. Після радянсько-фінансової війни, 12 га, що належить до своїх предків, пішли на боці СРСР - він показує нас до далекого лісу, де починається сучасна Росія. Його земля. Але після переміщення кордону глибоко в Фінляндію багато людей переїхали, і місця, де ми зараз, значно «згинаємо»: влада розподіляла вільні землі тим, хто прибув з «іншого» боку.

Ісмо був великим фермером. Як зазначено вище, вступ Фінляндії до Європейського Союзу дала закінчення комерційного землеробства: раніше фермери отримали компенсацію за свої продукти, відповідно до чинних стандартів ЄС, вони не мають права на такі: клімат не такий же, неприбутковий за будь-яких обставин. Єдиним способом є збереження трави корів, залучення м’ясної та молочної промисловості. Тим не менш, не має серця для корів. Продаю землю сусіду за пасовищами (право, як і бізнес, що робить, залишаючи тільки ліс.
Хороший дерев'яний будинок. На найближчому березовому в'їзді є пластина з номером "1970".
«Моя ферма була визнана найкращою в окрузі», – розповідає Ісмо з гордістю. А потім я отримав цю назву кілька разів.

Садова ділянка Фінна «відкрита» від мережі Wi-Fi. Інтернет швидко летить, зрозуміло, що Ісмо не вважає себе реклюзивним, зацікавленим в житті за межі ліктя. Правда, Фуршет не знаходить єдину точку для перевірки: дикість неймовірна навіть фінськими стандартами.
Саморобний будинок окремо. Чотири діти пішли до міста, його дружини – в с. на роботі, сільська компанія – це лише два коти та портрети предків на стіні. Отець і мати, дід і бабуся, великий-греат-гранди. І тут є фотографія його батьківського будинку, який був знищений прямим ударом оболонки під час війни. Новий рік з 1952 року.

р.

702062

Сім'я Ісмо проста, як і спосіб життя себе. Після закритого бізнесу залишається стежити за лісом, робити санітарні заготовки, нагрівати будинок з деревою, піти в село для їжі, патчувати дилапсований будинок і п'яти з сусідами, заробляючи пенні або два на цьому. У снігових зимах є обов'язок кооперативу для очищення доріг. У помічників - старий трактор в окремій обшивці.

12310673 Р

(Багато)

«Ви не здивували багато автомобілів, – смайли Аймо, як він проходить до величезного складу, який використовується для зберігання сільськогосподарської продукції. Всім дітям купують їх, тут нічого дуже дорого. Чому вони купують? Є озеро в кілометрі, на льоді якого добре ковзати взимку. Purely Фінська веселощі!

Проходимо між рядами автомобілів. Старі пасати і Mercedes, Volvo і навіть VAZ, невідомі як спійманий на цьому боці кордону. І Cadillac Malibu, доступний американський розкіш з минулого. Набагато більш актуальні трактори і снігоходачі - Ismo запускає двигун, щоб розігріти. Зима цього року не була, автомобіль стояв майже весь сезон свічок.

«Я колись мав бажання залишити ферму і переїхати до с.», Апартаменти знаходяться неподалік від готелю. Але якось не вирости разом, я планую залишити тільки на смерть, коли я не можу служити собі. Також є дачею на острові на озері, і ви також повинні дивитися його. й
Імо не думаю, що його життя не схожа на людство. Він говорить про те, що з автомобілем дистанції не здаються настільки великим, а снігопади не зупиняють життя на фермі: трактор допомагає. А ще, під час свого життя, хоча проводилося зовсім тут, в незліченній диференції він побував в Іспанії і Німеччині: спочатку в Барселоні, а потім в Берліні жив дочку. Є родичі в Шотландії, ОАЕ і навіть Америці.

р.

«Дарянське село теж помирає» продовжує нашу думку про складну ситуацію в с. Ісмо, Білорусь. Всі змінилися з Фінляндіям ЄС. І це сталося, бо фермери жили краще. Взяки дуже сильно падають, земля декларування, люди рухаються до міст. й

Будинок Ісмо Суіккі має флагманський. Для кожного громадського свята він піднімає синє перехрестя в небо на білому полотні. Він буде робити так довго, як він має міцність. Потім він закриє будинок і відправиться в місто, щоб жити його життя, а ще куля на вже запашно заселений фінський край може зникнути з карти.

Джерело: realt.onliner.by