Дідний актор Анатолій Кузнецов, комрад Сухова від «Білий сон пустелі»

Кузнецов народився в Москві 31 грудня 1930 року. Поки ще студентка Московського художнього театрального училища, він розірвав у своєму першому фільмі Небезпечні стежки у 1954 році. На рахунку художника майже сто стрічок, в тому числі «Мій друг, Колка», «Морні поїзди», «Вайт для листів», «Ліберація», «Гот сніг», «Брат» і багато інших.

Р

р.

Але найяскравіша робота Кузнецова стала блискучою роль фільму Сухова в Володимирі Мотилів. Білий Сонце Десерти. «Для того, що аудиторія пам’ятає мене в першу чергу за цією роллю, я спокійний», - приймала актора. «Я щасливий, що є така картина, яку так люблять люди», - сказав актор.

р.

Анатолій Кузнецов народився 31 грудня 1930 року в Москві в родині співачки Бориса Кузнецова. Вивчається у вокальному відділенні музичної школи ім. Іпполітова-Іванова. У 1951 році переїхав до школи-студії імені Немировича-Данченка на Московському художньому театрі, який закінчився 1955 р. З 1958 - актор театру-студії
Вперше на екрані Анатолія Кузнецова з'явився в фільмі «Небезпечні стежки» в 1954 році. Протягом декількох років він відігравав у таких фільмах, як «Гост з Кубану», «Попередня вітрина магазину», «Мій друг, Колока», «Скарга скарг».

-img7---

У 1969 році Анатолій Борисович відіграв у фільмі «Весілля Десерти» бійців Червоної армії Сухова. «Публічний фільм вірно вважається одним з найвідоміших в історії радянського кінематографу, а фрази героїв, які стійко входили на розмовну російську мову і стали крилаті», - сказав прес-служба.
В цілому, під час своєї кар’єри Анатолій Кузнецов відігравав близько 100 ролей в кіно, в тому числі в таких фільмах, як «Гот Сніж», «Битва за Москву», «На Корнері, в Патріархах», «Прецепт», «турецька Гамбія», «Місгаз».
Анатолій Борисович Кузнецов – лауреат Державної премії в літературі та мистецтв. Нагороджений орденом Заслуженого орденом Дружба, орденом заслуги на батьківщину IV ступеня.

-img8---

-img9---

Відомі фрази «Білий сон пустелі»
Митниця хороша!
Верещагін! Вимкніть човен!
Будь-які питання? Немає питань!
Схід - ніжна справа.
Я не даю вам кулемет.
Дорогі друзі!
Гульчаї! Відкрийте своє обличчя!
Він отримав неправильну систему.
Одягнена Жінка! Я бачу, якщо я неправильно.
Моя душа дрочить вам, дорогою Катериною Матвєєвною, як кран в небо.
Башта добре для тих, хто має це і поганий для кого, хто не має його в потрібний час.
Мачуд, світло!
Загиблий, звичайно, заспокійливий, а болючий відтінок.
Як мислитий бійець, я був інструктований, щоб супроводжувати групу товарів з братського Сходу.
Якщо я не щасливий у смерті, я буду щасливий у любові.
Я пишу вам, дорогі Катерина Матвєвська.
Павич, ви скажете...
Оскільки революційний обов’язок зобов’язується зробити це.
Зрозуміти мене щедро, маленька хітка. Закінчуємо наступний раз.
Хороша дружина, хороший будинок ... Яка людина повинна зустрітися з старим віком?

-img10----

-img11----

Джерело: рибальська сітка