Гаряча десятка радянських дітей

Ми всі наші улюблені іграшки, фільми та морозиво. Сьогодні Я спробую відтворити Гарячу десятку радянських дітей, які мешкали в епоху мітації та Перестройки. Звісно, все це буде маленьким суб'єктивним, адже не всі діти, навіть у моєму оточенні, як і всі інші. Але я спробую назвати хіти нашого дитинства.
Почати.

1,1 км Улюблена книга мого покоління, я б закликав «Знати-не на Місяці». Звісно, діти (як дорослі) читати все від грузинських народних казок до Солтикова-Щедрін. Ковтання і Фенімор Коопер, і Дума, і Пікул. Проте пригоди російського хоббіту Незнака в «люнарній Америці» стала справжнім хітом. «Незнайка на Місяці» – це легкий варіант «Незабутого острова» братів Стругацького. Це було лише пізніше, що ми зрозуміли, що капіталізм 1990-х років є суворою копія місячної реальності. А потім це було захоплююче дійство з шайбою, непристойними і досить дорослим гумором. Які імена! Лос-Поганос (Los Palmos), Panopticum (з'єднання майже Connecticut), колекція олігархів - великий дельусіон (з "знімків" і "ліжком"). Назви Scooperfield, Spruts, Julio - він читає смішний навіть зараз. Магазин різних товарів, santic (від центів), бродіння (підводний стерлінг). Книга для всіх віків і всіх часів.

2,2 км Я не можу вибрати мій улюблений фільм, але я б не помилився, якщо я закликав Аліса Селеснеєва мій улюблений кіногероїн. Саме вона збирає найбільш коментарі, коли мова йде про радянсько-дитячий кіно. Не кіно дівчата - ні Маша Старцева, ні Малвіна, ні Червона їзда Ходу, насолоджуючись такою дикою популярністю. Як один поп сказав: «Що таке герміоне?» Аліса Селеснеєва - це героїне! Красива дівчина, повністю позбавлена жіночності. Незграбний. Кохання тварин, знає, як бути друзями, висівки, стрибки над парканом. Це модель подруга для всіх, чи для хлопчика або дівчини. Хлопці впали в любов, дівчата хотіли бути схожими або принаймні близькими, як Юлія Грибкова. Незважаючи на те, що фільм «Гост з майбутнього» був в той час менш популярний, ніж «Переваги електроніки», але все ж вона була Аліса Селеснеєва, яка стала ностальгічним символом пізнього радянського кіно. Не Сироєжкін і його залізний клон.

Р

3. У Виявилося складно назвати пісню покоління - в дитячих садках і на піонерських заходах, які засмагли одне, одна з мафонів ще одна - досить протилежна. Але було одна пісня, що діти та підлітки були щасливі виводити, навіть у музичних класах у школі. Це просто пісня від саундтрека до «Пригоди електроніки» - «Свінгер». Майже всі люблять цю музику. Крім того, наявність його в дівчині піни книги не розглядалася лавкою. Нагадуємо, що в наших піснях немає місця для дитячих пісень, офіційно-радянських ораторій, а також всіх застарілих, наприклад, популярних хітів 1920-1960-х рр.) Але «Весінні гойдалки» можна навіть підійти, особливо з третьою віршем, яка не була включена в фільм, але який потім засняв піонерські хори на радіо. Навіть я, хто слухав англійсько-мовні дискотеки в моєму житті, любив ці гойдалки.

4. У «Старий Третьої планети» Звичайно, ми любили всі мультфільми, до тих пір, поки вони не були цуценят. Багато хто з вас зателефонує як Wrungel, так і навколо світу в 80 Днів, але з якихось причин це був Мистері, який був найбільш активно обговорюваний на перервах. Може бути, тому що мода була фантастичною. Може бути тому, що це був довгий мультфільм (але не серіал, як Wrungel). Цікава деталь - коли я купив календарі з картиною з цього мультфільму, я зміг обмінювати їх дуже вигідно практично для всіх інших типів календарів (що не сподобалося, він не розуміє). Зауважень персонажів були вкрадені на цитатах. «Гуворун птах відрізняється інтелектом і інтелектом ... Ви хочете, щоб я потрапив до нього? Він стане пурпурним,... Не віруйте! Це Glot з планети Katruk!

р.

5. Умань Від масових видовищ я б виповнював журнал Yeralash. Як правило, перед дитячою сесією, це був його, який був показаний - найбільш сподобалося це набагато більше, ніж когнітивна колекція "Я хочу знати все". Звісно, були хлопчики і дівчата «в келихах», які люблять розумний кіножурнал, але я не був одним з розумних і тому любив «Яраш» – пригоди неслухняних студентів і їх довге виховання батьків, смішні інциденти в класах і в повсякденному житті, інциденти підліткової любові і дружби. Які види були там? Добрий, Вася. Де ти, Тімури? Тепер ви не Булавкін, ви великий чемпіон підйому! Деякі історії тепер виглядають застарілими – сучасні діти не розуміють, що Тімури і які маніпуляції шкільного хлопчика проводить з книгою «Три мускетери» (близько відпрацьованого паперу), але деякі ще живі і актуальні.

6. Жнівень Улюблена дитяча торгова марка (або що це?) епохи, я б закликав олімпійського ведмедя - 80. Він був неймовірно популярною людиною – він мав футболки, значки, шоколадні цукерки. Його образ прикрашають все і все. Діти спробували малювати її, дорослі купили порцелянові фігурки. Все, що загинув, як він кинув на закриття 80 Олімпійських ігор. Чебурашка, Мурзілка, кіт Matroskin, герої з «Велл, очікування!» – всі вони одночасно перетворили бліду біля Олімпійського ведмедя. Я пам'ятаю, що символ фестивалю-85 - не дуже популярна дівчинка Катюша. Багато хто навіть забутий, що він виглядав, але Ведмідь-80 все ще є символом стабільного і замовного життя правила Brezhnev.

7. Про нас Тепер перейдемо на іграшки. Зрозуміло, що дівчата люблять ляльки GDR, і хлопчики – автомобілі і місячні Всім бажали залізниця, але це не тільки дорого, але і страшно. По суті, з якоїсь причини вона швидко нулася. Ну, він повернувся і вперед, ви знаєте, німецькі будинки миготливий. Ну? Але м'які іграшки, здається, любили всіх. Вони супроводжують наше життя з дитинства - улюблених ведмедів, бункерів, цуценят. Деякі діти навіть мали імпортні фоски і пантера. Ці іграшки були досить дорогі - імпортна і досить реалістична лисиця (наприклад,) була придбана за 14 рублів. Але до всіх присутніх вітчизняні ковдри з мультфільмом. З м'якими іграшками ви можете спати в хулі, з ними ви можете грати в школу і в лікарні, вони були найкращим подарунком для однокласника.

8297697

8. У Тепер проходимо від духовного до щоденного хліба, тобто до сортів морозива. Морозиво люблять, здається, всі діти. Ми любили Ескімо, Лакомка, Бородіно, круглі кульки в креманці перед сеансом в кіно. Ми не любили класичну начинку для 48 копеків - це здавалося нам, якось без смаку і нудності. Я люблю цей вид морозива прямо зараз. Але найпопулярніший сорт був плодовим і водним дешевим для 7 копеків. У паперових стаканчиках і з дерев'яною паличкою. Так як він швидко розтоплюється (неподібні жирні сорти), найчастіше продається деформована і змащена. Але це не те, хто-небудь - ми купили його 5-6 штук і насолоджувалися вживанням яскраво-рожевого льоду, яке дорослі називають непристойним. Але ми не віримо їх.

, Україна

9. Навігація Безсумнівний хіт нашого дитинства імпортується гумка (або гумка). Найкраще, звичайно, деякі фруктові, від категорії бульбашок-гумів. вона запашна казково, вона кинула довго і смачно, вона була символом красивого життя. Не можна було переповнено. Вона мала обгортку, і якщо вона щаслива, вона мала вухани. Вони завжди представлені персонажами мультфільму. Вони забирали, змінилися, вкрадені. Вони можуть бути продані. Як у дорослому світі ясна виготовлялися в капці. країни, особливо американці та японські, були цінні. Японія стала хітом у себе - від там прийшли передові технології та модні календарі з красивими азіатськими жінками. Червики з соцмереж. країни і особливо радянські Так, вони були викопані, але вони зайняли місце, яке жування ясен повинен зайняти в житті розумної особи.

10. Серед напоїв, безперечно, перше місце займає ... немає, навіть Pepsi-Cola і не Fanta, але содова від вендингових машин. По-перше, було дешево – 3 копеки для води з сиропом і 1 копека для звичайного газу.вода без наповнювача. Ми спеціально зібрані трикопкові монети, щоб за смаком два доступні аромати. Дійсно його розбавили. Так ми навчилися зробити подвійний сироп — спочатку машина видала краплі яблучного або грушого смаку, а потім заливаємо воду. Отже, слід половити краплі сиропу, а потім дати пропуск води. Потім повторюємо сироп. А потім вийшов досить крутий божез. По-друге, вона була на вулиці - між, між іграмами. На вулиці є святим для кожної дитини. У будинку або навіть вдома не цікаво!

Звісно, з’явилися абсолютно різні діти – вони не збирали лайнерів і віддали перевагу слухати музику Клода Дебуся з Альфредом Шнітке. Я розумію. Тому, я готовий заздалегідь зануритися на приплив дітей, які 3 роки розуміли, що Тарковський бажав сказати, і Фелліні був розглянутий пропущений етап. Я вірю, що вони були. Але я спробував відтворити ударний парад не тільки від моїх особистих спогадів, але і від власних коментарів по радянських темах.

-img12---

Джерело: pryf.livejournal.com