Пост повністю присвячений доменам.

Я пропоную вам повідомлення повністю присвячену доменам.

По суті, стружка печі без додаткових елементів, таких як труби, як це:

(Тво закинуті плити біля алюмінієвого заводу в Красноturinsk)

Насправді це труба, як вони писати на Вікіпедії - до 35 метрів високий, хоча враження набагато вище. Вони використовуються для плавлення свиней заліза і феросплавів, а якщо руда дуже насичена, то для остаточного збагачення. Метод їх роботи простий: заряд заповнюється зверху ( сумішшю руди, коксу і вапняку), гарячий газ накачується знизу - температура в печі вибуху досягає 2000 градусів. Процес його роботи є безперервним: для викопування вибухової печі середини століття (свято цих структур), вона займає до декількох місяців, і якщо зупинити її в процесі роботи, утворюється «гот» всередині, непристойна тверда маса, яка також практично неможливо витягти. Назва - непарно достатньо, російська: "Дмені" - "блуня". У цивілізованих країнах, з винятком Англії та Америки (які також мають імперські амбіції), цей барбаричний термін не використовується, віддаючи перевагу казати «Високу піч».

У Європі збережені 18-і ст. домени (Німецький балфе) і навіть 17-й (Сведіш Engelsberg) в Росії найстаріша повністю збережена бластовна топка - Сєвєнська Домна в місті Польовська (Свердловська область), побудована в 1840-х роках. Правда, з двома печерами:
1,1 км За рахунок технологічного лагу, до якого уралу підійшов у ті роки, він відповідає більшій кількості до кінця 18-19 ст., якщо тільки тому, що рослина водонепроникна.
2,2 км Пельмені вибуху цієї ери зберігають так само, немає ніде ще в світі.
Як виглядає церква:
р.

Але слід розуміти, що доменне та доменне воркшоп не те саме. Ось тільки не занадто великий, і так упакований в цегляний корпус. На заводі Seversky виглядає стружка:

Печія оточена комплексною системою трубопроводів, через які циркулюють гарячі гази. Вони були привезені на конях і кинули зверху.
Р

Ви не можете вірити мене, але тепер це унікальний пам'ятник музею. Крім того, Северська Домна стала музеєм за ініціативою директора поточної рослини Михайла Зубова.

Домені 1890-х-1940-х рр. були значно краще збережені в Росії та Україні, з яких, ймовірно, сотні розсіяних по всій країні. Свердловська область.

Ор Белорецьк в Башкирії:
, Україна

Один з них 1920-30-х рр. будівництва також потрапив в музей - Стара Демидовська рослина в Нижньому Тагіллі:

Дуже ефектно! Незважаючи на те, що в порівнянні з доменами поточної металургійної заводу «Нижий» - іграшка:

За будиночку - майстерні 18 ст.:
Р

І тут знаходиться Косогорська рослина біля Тули, яку можна побачити з поїздів на шляху до Криму. Його теми і майстер-класи дивляться ще більш рідкісними, ніж в Нижньому Тагіллі, тільки це не музей.

Легенда українського металургія Єнакієво. Чому легенда? Тому що це, мабуть, найбільш заднім і брудним металургійним заводом в Україні, і навіть у всьому колишньому СРСР. Є такий шар кіптяви на асфальті, який є слідами.

Тим не менш, більшість димів sinter завод, і доменів тут невеликі:
р.

Р

196797

Не менша легенда - Дніпродзержинськ недалеко від Дніпропетровська, самі мешканці міста називають Дніпродим:
р.

Вони всюди, або досить всі дороги призводять до них. Наприклад, Ленін Проспект від станції:

Або ж залізничне минуле зимового заводу:
р.

Вежа церкви на тлі духових шаф:

І це Донецьк. Тут на фоні вибухових топок добре виглядає готель.
9924577р.

І церква Ігнації Маріупольського на заводському в'їзді:

Запоріжжя. Хоча це місто запам'ятувало мене, можливо, найбільш ефектна панорама промислової зони...
1846560р.

... Це домени, які в основному залишаються позаду. Побачити кудись там в бетонних лісах під смокими коронками:
1240764

Але головним храмом залізних богів є, звичайно, Маріуполь!

Мартинські штати, галактичні фортеці, роботи-евангелії (анімія така), гельські печі - асоціації можуть бути нескінченно багато!

, Україна

І тільки в Маріуполі ви можете побачити цю картину - купить море:

р.

І не тільки морем, бо тут знаходяться два металургійні заводи. Якщо в минулих рамах - "Азовсталь", це Ілліч завод:

Р

Але все ж більшість вибухових печей пам'ятали мене в Нижньому Тагіллі, де я виглядав на металургійному заводі з Фоксом гори, а за своїми трубами і димами розіграють світанку. Металуристи ковані Сонце:

Для мене це дійсно незаймана краса. Немає знаків ставок.