Пригоди француза в Росії (11 фото)

Стереотип «мистерська російська душа» - це те, що минуле. Що приваблює іноземців до Росії. Французька пологів, Олів'є Рено прийшов до нашої країни на рік тому. Він пише блог, де він ділиться враженнями Росії з західними читачами. Що приносить йому в нашу країну? Звісно, любов! У той час, коли наші земляки шукають захід, він відкриває нашу країну.

Я стрибав в часі, як тільки я бачив всі ці автомобілі, як і раніше, бігаючи на дорогах Росії. Це був справжній музей! Звісно, більшість людей в Європі вважають, що ці старі автомобілі і вантажівки є доказом бідності в Росії. Я побачила його як здатність стояти час. Ці старі автомобілі живуть. Вони хропіння.
Вони роблять шум. Вони мають жирний запах, запах життя. І це доказ того, що глобалізація не може розвиватися в Росії, зокрема, в Європі. Ось чому я знайшов себе тут, де автомобіль може мати душу, характер і історію, і може бути відносин між машиною і людиною.

Тест УАЗ
Один день, друг шахти запрошував мене, щоб їздити в модель УАЗ Мисливець. Я вже закохався з формою цього автомобіля з його простим і надійним зовнішнім виглядом. Для мене цей автомобіль призначений для роботи навіть в самих неймовірних умовах. Мій друг почав «російське джип» з чимось дуже віддалено перезбирання ключа, двигун розводять, і ми легко перехоплюємо крутий схил. Дякую! Я бачив, що цей автомобіль здатний, відчув дух Росії.
Червона кнопка
Мій автомобіль, який є нормою в Європі, має червоною кнопкою. Це прямо поруч з двигуном. Це передбачено дизайнерами для стабільної роботи автомобіля та безпеки пасажирів. Я повернувся з дружиною Карельського села. Час підійшов до середини дня. Я їздив на середній швидкості, але раптом з'явилась попередження на панелі, "Нестійкий автомобіль". Ми рекомендуємо зупинитися на безпеці. І вона дійсно припинила. За годину ми спробували відродити наш транспортний засіб, але не заважати! Ситуація розвивалася і дуже небезпечна - ніч, навколо лісу, холодно зробило його шлях ближче до тіла. Вовки близнюки ... Ми не мали вибору, але щоб допомогти батькам дружини взяти нас з Карельського лісу. А вони приїхали на ніч, щоб взяти нас додому на кабелі 4 години на ходу.

Не доки автосалону, що я дізнався, що все, що я повинен зробити, щоб було натиснути на червоному кнопці, яка закриває свій європейський автомобіль на бортовому комп'ютері в разі сильної вібрації. Вібрація на дорогах Росії досить стабільна.

Ці старі російські автомобілі не мають такої проблемної червоної кнопки. Вони надійні і можуть бути відремонтовані деякими апаратами.
Ці машини все ще дихають повітря, що не існує в Європі.

Ці машини все ще дихають повітря, що не існує в Європі.

Пиломатеріали
Петрозаводськ для мене, французька, є великим диким містом.
Минулого літа я відчув, як я живу, як фільм.
Сонце зігріється і висушує землю. Гарячий вітер і повітряно-десантний пил перевозив мене на ковбой захід, а точніше, на схід. Я їхав мій сірий кінь в дикому дикому сході.

Влітку вулиці міста переповнять пил. Це щось особливе!
Пиломатеріали все. Ваш одяг, ваші очі. Якщо ваш автомобіль змивається останнім часом, не хвилюйтеся, він буде покритий плоским шаром пилу протягом декількох хвилин. І якщо ви раптом хочете приїхати у відкритий автомобіль - перетворний, то земля і пісок неодмінно стануть вашими супутниками.
Ви не будете мати нічого подібного в Франції. Тільки якщо ваш шлях не проходить через пороги!
І коли щось – дивні візерунки в небі або красиве дерево ловить ваш очей і робить ваші очі широким відкритими, хмара пилу і піску відразу прибуде, піднявшись захопливим автомобілем.
Автобуси, великі і маленькі, перевозять мешканців міста, підбирають пил від доріг, а потім зникають - зникають без сліду в клубах сірої підвіски. Це кіно!
Невеликі частинки землі в повітрі скрізь. Цей безкоштовний рухомий земельний одяг місто в хробах мисливця. І я люблю його! Це краще Парижа. Ви можете відчути природу тут. Пісок і пил роблять місто дикою. Але не тільки що...

Собаки.

Я ніколи не бачив міста, де собаки поросяли вулиці в таких числах! Я ніколи не бачив нічого подібного в Парижі, Лілі, Страсбург, Марсель, Ла-Рошель, Берлін, Лейпциг, Дрезден, Мюнхен, Ганновер, Гамбург, Брюссель. У будь-який час моя робота взяла мене. Я ніколи не бачив як багато безкоштовних чотириногих на вулицях, як тут.

Одного разу я був оточений невеликим пакетом собак. І після того, як вони розглянули мене - зрізали мої кишені і подивилися в очі -- Я довго дивився їх з афарю. Вони ходили повільно внизу вулиці і подивилися на людей, якби вони оцінили те, що ми були добре. Вони були більш любими майстрами, які контролювали вулиці, щоб побачити, чи все було в місті, або святих корів Індії, які безперечно охороняли міста. У Франції теж я побачила корови на вулицях з великими сумними очима. Але це було в с.!

Якщо ви повернулися до собак на вулицях Петрозаводськ, то особисто я не помітив, що хтось назвав поліцію, “Зберегти собаки!” або покинути через можливу атаку. Зробіть зворотним зв'язком! Я часто бачу людей годувати їх і навіть говорити з ними, запрошуючи їх, щоб ходити до найближчого м'яса і ковбасного кісла. Ця поведінка говорить обсяги. Собаки є частиною міста, виготовленого з пилу.

Діти

Майже кожен день я бачу дітей, які працюють і стрибають через гаражі з нашого вікна кухні.
Я помітив це в інших частинах міста. І ніхто не зажадає дітей від гри на дахах гаражів, ніхто не дзвонить поліцію. Безкоштовно!
Я просто мав подивитися на обличчя цих хлопчиків і іноді дівчат. Я не бачив страху. Вони посміхаються, вони щасливі. Діти, які не заважають від гри, де вони хочуть. Вони можуть навчитися жити і відчувати себе безкоштовно. Знайдіть свій характер. Звичайно, я розумію, що такі ігри не завжди безпечні, але вони не заборонені. І, на мій погляд, це набагато важливіше і природні для дитини грати вільно на вулиці, на дворі, ніж бути в безпечному, але невільному стані. У Німеччині, наприклад, навіть природний відрив емоції – сміється гучно або кричуща – може спровокувати пасербі, щоб викликати поліцію. Якщо ви не можете помітити знак на подвір'ї, кажучи, "Не грайте для дітей!"

Пиріг на дорогах, собаки, що йдуть уздовж вулиць, діти, які грають у дворі – ці ознаки життя в місті практично неіснуючі у Франції. Я не говорю про Німеччину, де променева собака повинна бути знята, оскільки це небезпечно за замовчуванням. Небезпечний спосіб життя дитини. І в результаті діти не мають права вільно грати на вулицях, право бути самі, виростити безкоштовно.
Що подивитися тут в Петрозаводську, в Карелії, дає мені почуття свободи.
Звичайно, це лише невелика частина величезної країни, але я сподіваюся, це загальний дух Росії.

Першу зустріч з «нормальним» припинили, коли літак я летю в з Європи, що приземлила в Московському аеропорту, і багаж доторкнувся російським грунтом. Я взяв таксі і попросив водія, "Як життя у великому місті?" Відповіли лише одне слово: «нормальний». Чудово, я був тихим у задньому сидінні.
Шукаю вікно таксі, подумав Москва.
Зовні вікна були люди, що поспішають через вулиці, люди стоячи на зупинках, автобуси, що йдуть від зупинок, вантажівки великі і маленькі, поліцейські водіння, дорожні джеми, магазини, великі магазини, банки, високі будинки і багато, багато оголошень ... Це велике місто. Це океї!
Тоді я думав, що водій таксі втомився відповісти на те ж саме питання всім пасажирам, і кидати мені «нормальний» виняток до правила. Після того, як я попросив водія Парижа подібне питання, я буду гарантовані новини міста, історії з його особистого життя, історії та для десерту улюблене блюдо – політична дискусія. Але «нормальний» я запевняю вас.
Але мій сюрприз тільки отримав імпульс, коли я почав чути цей вираз всюди з обсесивною консистенцією. Якщо я попросив своїх нових друзів, "Як ти?" вони були, звичайно, "нормальна". Немає іншого!
Що означає? Що означає бути нормальним, відчувати нормальність? Чи добре чи ні? Я був запалений сумнівами... Для мене це слово означає нічого і пояснює нічого. Ми всі нормальні люди в розумінні. Тільки наші сумніви, почуття, думки, очікування роблять нас фізичними особами.
Так, коли я зіткнувся з іншим «нормальним» без отримання більш детальної інформації, я спробував оцінити ситуацію. Я шукав чоловіка від голови до пальця, перевіривши, якщо це було справа. Я. Люди досить знайомі - одна голова, дві руки, так як вона повинна бути (Я навіть шоок одна рука на зустрічі), тусовка - і все це досить "нормальний" відпочиває на двох ногах і закінчується ногами. І зробив цей шлях. Здається, що для росіян «нормальних» означає, що всі частини тіла знаходяться на місці, і чи погано чи добре працює.
Але я був неправильним! Люди, які змушені пересуватися на інвалідних візках або травмувати, кажуть, що це те саме! Може бути, це означає, що просто живий? Що нормально для росіян? Я не чую скарги тут. І я пам'ятаю, що говорять про росіяни в Європі – вони сильні і здатні нанести труднощі. Українські підручники / Історія України / Історія України Найяскравішим доказом цього є стійкість мешканців обурених Ленінграда під час Другої світової війни.

А коли щось несподіване буває, приємно чи ні, росіяни кажуть «нормальні». Що говорить кожен. Чоловіки та жінки. Дітям, які ледь навчилися вимовляти лист “р” відповідь “нар-р-р-мальни”. Трирічний син другу шахти, до питання: «Як ви робите в школі?», без загиблості, запевняє мене, що «все добре»! Посмішка на обличчі.
Я чув цю фразу так часто, що я майже вірю, що нічого не може призвести до росіян з цієї «нормовери». Повернула чашку, ступила в пуделю, автомобіль не почав, пропустив поїзд, пропустивши сумку, засніжену навесні (!) – “нормальний!” У день, коли снігові пластівці знову занурилися навесні (як я хотів би подумати!) повітря, а температура підіймала мінус 10, я помітив дівчину в одному з центральних вулиць з відкритою горло в легкому пуловері. Я підійшов і сказав: «Чи можу я поговорити з вами?» «У вас холодно?» я запевнив мене. Я з Мурманська, і погода, як джерело для мене. Вона посміхалася, якщо красиві квіти були цвітуть в гарячому сонці... десь в Нормандії.
В результаті моїх спостережень і рефлексій я вирішив, що росіяни не скаржаться, або так дуже рідко, в результаті порушення історичного минулого. Революції і війни за помірним характером і навчають вдячності життя себе. Але тепер я думаю, що це не просто. Російський характер відбувався в першу чергу завдяки міцній православній традиції. «Не дивлячись на те, що ви щасливі і задоволені життям. І навпаки, не скаржайтеся на всіх, коли ви дуже хворіли. Доля. Ісус Христос уоскреслив свій хрест. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Здається, що російська розуміння слова «нормальний» має дуже глибокі корені.

Французький блог