Тиждень до Великодня.

Ікона з обличчям Януковича була виконана в Луганську. В’ячеслав Бондаренко та відкриває цикл робіт «Поклоніння цивільних свят».
Автор інсталяції та його колег з Центру «Будинок Луганда» для підтримки аудіовізуальних мистецтв проведе «перетин» так, щоб якомога більше людей бачити ікону Януковича.
«Ікона виконана з цукеркової коробки і кольорових гальок. Моя робота почалася як жарт, залізо про сакральне ставлення до влади. Я не взяв її особливо серйозно. Але реакція, яка була викликана роботою в Інтернеті, де багато людей думали, що я зробив ікону Януковича і поклоніння його як святого, я сміхався і згасився одночасно. Так що є щось неправильне, оскільки вони можуть вивести неправомий бантер за значенням обличчя. Так ми вирішили зробити ситуативний абсурд. Якщо є іконка, то буде процес. Ймовірно, ікона буде навіть заморозити, - сказав Бондаренко.
«Дія чисто естетична, не політична. Провокатори будуть анатомія на місці. Здрастуйте – хто бачить образ «спокійного святого» знизиться до естетичної витонченості та вітражного життя.
Ми повністю підтримуємо цей цікавий підбір і висловимо нашу надію, що галерея Miraculous Civil Saints буде систематично поповнена. Для святих є більше, ніж достатніх кандидатів.