Головна Ігрова консоль "Астра" - hello від 90-х

Астра з горища і поговоріть трохи про неї, подивіться всередину.

Так, Астра.й Набір складається з: головної блокової клавіатури, гри маніпулятора "Електроніка", блок живлення, кілька з'єднувальних проводів, пара бабинів з ігри (після того, як вони були перероблені на аудіо касети), операційний посібник, брошура описує команди базової мови та приклади різних програм.

Комплектуючі.
Це клавіатура «туш». Зв'язатися з кнопками закрито шляхом натискання верхньої поверхні. Хочу відзначити, що це не найкраща клавіатура для програмування, але вона виглядає дуже незвично. Більшість ключів мають значення 5-6, а іноді вона займає досить довго, щоб знайти бажане значення з коду. Преси звучали через телевізор. Я також хочу відзначити, що телевізор "Біар" повинен бути оновлений, щоб зробити консоль можливо використовувати.
32317509

Ми чекаємо. Зілог З802 З К573Р4А (про це пристрій нижче з макро фотографіями) та десятьма логіками. Я мав Астра на сім років, і K573RF4A вже був привабливим з його зовнішнім виглядом.

Зілог З80 - вісім-бітний мікропроцесор з цілодобовою частотою 2,5 МГц (Wiki)
К573Р4А - Перепрограмований ROM. Забезпечення інформації відбувається за допомогою ультрафіолетового випромінювання (до 20 хвилин опромінення), запису та програмування з електрикою. Об'єм K573RF4A - 64 кілограмів (більше деталей: характеристики і механізм)

Гра маніпулятор. Електроніка.
Виготовлений в вітчизняному стилі; Для телевізора використовується однаковий роз'єм.

Реалізовано на reeds. На пружинному петлі, що забезпечує повернення в нейтральну позицію. Магнітне кільце на підставі важеля.

Для прямих напрямків (лівий, правий, верхній, нижній) використовується одна решета, для діагональних (ліво-жовтих і т.д.) з якоїсь причини два. Можливо для роботи в вузькі позиції важеля.

З'являються пари років після Астра (1990-1991), консолі Dendy, Sega та інші. Хтось запам'ятовує ігрові клуби з схожими консолями, такими як Astra (Spectrums та інші аналоги). Найпопулярніші ігри у таких клубах були літаки. Ігри були різними, переважно аркадами, були рідко "тривимірні" аркди, добре, і, звичайно, старий Пакман. З прикладів програм, представлених в ручному режимі, були всілякі барвисті анімації, всілякі диверси, які спускалися до дна моря (Я не можу знайти книгу, я б взяв би пару фото).

Астра зібрав на Малому підприємстві «РОБОТ» в Мінську

Назад до пристрою. К573Р4А

Будівельна краса ...

Компанія K573RF4A вже була написана вище, що K573RF4A є репрограмованим пристроєм постійної пам'яті з потужністю 64 kbit (8k x 8) з ультрафіолетом та електричним записом інформації.
Містить 169,579 інтегральних елементів.

Має вісім-бітну організацію з одночасним зчитуванням 8 біт.

Лист грубо 58 мкм в розмірах. Що це означає маркування, я не знайшов на мережі. RF86P або RFBPF.
р.

Структура матриці пам'яті з клітинами пам'яті:

З лекції:
На основі матриці пам'яті, побудованої на клітинах пам'яті, внутрішній пристрій якого показано на наступному малюнку:

Клітка MOS трансистор, в якому ворота виготовляються з полікристалічного кремнію. Потім в процесі виготовлення чіпа, це ворота окислюється і в результаті він буде оточений оксидом кремнію - діелектриком з відмінними ізолюючими властивостями. У описаній комірці, коли ROM повністю стирається, немає заряду в плаваючому воріт, і тому транзистор не проводить струму. При створенні чіпа до другого воріт, розташованого над плаваючою воріт, надходить висока напруга і заряди індукуються в плаваючі ворота через ефект тунелю. Після видалення напруги програмування на плаваючі ворота, індукований заряд залишається і, отже, транзистор залишається в провідному стані. За останні десять років можна зберігати заряд на плаваючому затворі. Структурна схема пристрою постійної пам'яті не відрізняється від масованої ROM описаної раніше. У комірці описано вище, використовується тільки замість стрибка. У перепрограмованих ROMs, видалення раніше записаної інформації здійснюється ультрафіолетовим випромінюванням. Для цього світла вільно проходити до напівпровідникового кристала, вікно кварцового скла побудовано в корпус чіпа.

При опромінюванні чіпа загублені і ізоляційні властивості оксиду кремнію, акумулюється заряд від плаваючих воріт зливається в об'єм напівпровідника і транзистора клітини пам'яті переходить в закритий стан. Час затримки від 10 до 30 хвилин.

Кількість циклів письма в діапазоні від 10 до 100 разів, після чого чіп не виходить. Це пов'язано з руйнівними ефектами ультрафіолетового випромінювання. Найбільш часто зберігають програми BIOS універсальних комп'ютерів.

З різних кутів освітлення можна розглянути багаторівневі доріжки.

Мікроелектроніки, щоб бути впевненими.
Дякую.

Джерело: habrahabr.ru/post/214475/