Афганістан 60-ті кольорові фото (36 фото)

У 1967 році д-р Вільям Подлищ взяв дворічну відпустку від Арізона державного університету і подорожував дружиною Маргаретом і двома дочками, Пегом і Яном, в Афганістан, де навчався в Капулі Вищої школи освіти. У американській міжнародній школі в Кабулі, де діти американців та інших іноземців, які проживають або працювали в країні. На додаток до своєї наукової роботи Вільям Подлищ був пристрасний аматорський фотограф. Його фотографії, взяті в 1967-68 роках, демонструють зоряний контраст між спокійною, процвітаючою країною і Афганістаном, ми бачимо сьогодні після майже сороких років війни.

«Я виріс в Тімпа, Арізо, і коли мій батько запропонував, що я і моя молодша сестра Яна піти з ним і мій мама в Афганістан, я був дуже збуджена про можливість». Я хотів провести мій останній рік у високій школі в деякій екзотичній країні, не Тимпа ... звичайно, є багато культурних відмінностей між Афганістаном і Арізором, але він був дуже цікавим і цікавим. Люди завжди здаються дружніми і доброзичливими. - Peg Podlisch (фото праворуч)

Дорога в горж між Кабул і Халабадом

Навесні 1968 р. моя сім'я посіла довгострокову автобусну подорож по Хиберу Пас Пакистану (Песхавар і Лахор). Дорога була дуже гойдалка. Як я згадую, на одній стороні з’явилися кілька моментів шийки крутості. До того, як ми залишили Кабул, мій батько оплачував гроші молодим чоловікам, щоб безвісти про наш автобус і поверніть злий погляд. Я думаю, що це працює - ми мали безпечну подорож. - Пег Подлич.

Peg Podlich в передній зносі сонцезахисні окуляри під час сімейної поїздки в Пакистан
1 990 р.

Охорона в Королівському палаці в Кабулі

Афганські дівчата на своєму шляху додому з школи. «Афганські дівчата, а також хлопчики у загальноосвітній школі. Незважаючи на те, що вони носили уніформи, дівчата не допускаються до носіння burqa на їх шляху до школи. Нездатні дівчата пішли в коледж, а також чоловіків. - Пег Подлич.

Станція

Салан Тунель, побудований радянськими спеціалістами в 1958-64 рр. через Салан Пас в індуїстських горах Куш, є посиланням між північним і південним Афганістаном. Довжина тунелю становить 2,67 км, ширина автомагістралі становить 6 м. Висота 3400м. Під час Афганської війни були два випадки масових загибель радянських солдатів в тунелі. 23 лютого 1980 р. 16 осіб отруювалися вихлопними газами під час зупинки через нещасний випадок. Ще одна більша трагедія сталася 3 листопада 1982 р., коли більш ніж 176 осіб загинув в вибух газового танкера. У 1997 році на замовлення Ахмад Шаг Массоуд з метою запобігання Талібану з приєднання на північ. Відпочинок в 2002 році

Яна та Пег Подлищ у Пагманських садах, які були знищені під час війни до вторгнення США в Афганістан у 2001 році.

King's Hill в Пагманському саду. Якщо ви подивитеся на фотографії Європи, знищених після Другої світової війни і порівнюйте їх з тим, що ви бачите зараз, або з попереднім часом ви можете відчути щось схоже, коли ви дивитесь на ці фотографії Афганістану в 1960-х роках. Афганія була земля миру. Ви побачите його і його люди, як вони були і можуть бути. Важливо розуміти, що ми маємо більше спільного з людьми з сусідніх країн, ніж які розділяє нас. - Пег Подлич.

Молодий Afghans

Заселений пагорб в Кабулі. «За рік ми витратили в Кабулі, ми проживали в Шарі-Нау. У 1940-х роках мої батьки мешкали в Денвері, Колорадо. Моя мама сказала, що Кабул нагадує її Денвер: це про милі високі, сонячна погода, красиві гори. Кабул нагадав мене про Арізоні з їдишним краєвидом і відсутністю дощу. З Я народився в Арізоні, це дуже легко для мене, щоб звикнути до суворої краси Афганістану. - Пег Подлич.
618250Р.

Молодий Afghans пити чай до музики

Зброя трафіку

Афгани і американці

Головний офіс

Afghan людина готує десерт Jelabi
Вибрати 42 _

Афганські діти
р.

Клас хімії в школі

За межами Американської міжнародної школи в Кабулі. Школа більше не існує, але її випускники залишаються підключеними через Facebook і зустрічають один раз на кілька років в різних містах США. У Бостоні відбудеться чергова зустріч. Закінчила навчання студентів у 1979 році. Школа була розташована на тому ж місці, як американський університет Афганістану, на Дарулі Аман Рд у західному Кабулі. У 1967-68 роках Американська міжнародна школа мала близько 250 студентів. - Пег Подлич.
, Україна

Маджид Шах-e-do Шамшир в Кабулі.

Ремонт доріг

Військовий парад в Кабул

Військовий гурт (Чи Хаймець перемінив вас про будь-якого?)

Святкування Нового року

Моск на захід від царя Абдула Рагмана Маузолей — в даний час Зарнягар Парк в центральній Кабулі — був побудований під королем Хабібулалом, сина царя Абдула Рахмана. В даний час будівля використовується як комора для управління пам'ятниками Міністерства культури.
р.

Студенти у класі у Вищому училищі вчителів, де навчався д-р Подлищ за два роки.

Старший англійський клас Американської міжнародної школи Кабул. Peg Podlich сидить зліва. «Я закінчив мій останній рік в Американській міжнародній школі в Кабулі. В Темпе я мав пройти чотири блоки до школи. У Кабулі шкільний автобус зупинився прямо поза нашим будинком. Ми пішли на автобусі індійських леді, одягнених в Sari. На автобусі було близько 20 інших дітей. - Пег Подлич.

Ian Podlisch вибирає одяг на базарі в Istalif. Яна в короткій сукні і жінки в вівці праворуч. «Ми приїхали в Кабул на сонячний ранок у червні. Дад зустрілися з нами і очолював нас через митне оформлення. Я був дуже втомлений, але я пам'ятаю, щоб побачити темно-синій, зелений і бордовий привиди ходи по боці дороги. Попереднє пояснило, що жінки приховали під цими вежами, і що деякі жінки повинні носити їх під час вступу в суспільство. Ми ніколи не назвали одяг burkas ... В залежності від країни, в якій практикується burqa, жінки можуть носити різні стилі одягу, і це також називається по-різному. - Пег Подлич.

Хлопчики і торти

Приготування барбекю

Купання та пральня в річці Кабул
16628034

Чоловіки сидять під дерево біля Істаляфа, близько 30 км північного заходу Кабул. Село було багато визначних пам'яток. Він практично знищений під час боротьби з Північним Альянсом та Талібаном наприкінці 1990-х років.
Р

Будда статуя в Баміянській долині. Місце включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Два найбільших статуї, включаючи це, знищили Талібаном у 2001 році. Я ніколи не забуду широку зелену долину і дві статуї Будди, які прокинулися в скелю. Це справді чудовий погляд, навіть для людей, які знають нічого про історію та значення цих статуеток. - Пег Подлич.

Вільям Подлісш проходив на пагорбі в Кабулі. Мій батько був професором початкової освіти та викладав соціальні дисципліни в Державному Університеті Арізо в Темпі з 1949 року до його виходу у 1981 році. Він завжди сказав, що тому що він боровся у світовій війні, він хотів боротися за мир. У 1967 році він був найнятий ЮНЕСКО як експерт з питань засад освіти, і провів два роки у Вищому училищі Кабула. Протягом дорослого життя він зацікавився соціологією, кожен раз він подорожував, чи в Арізоні або Мексиці він фотографував. Я думаю, що він був маленькою камерою Олімпу. - Пег Подлич.
9541875