Дієго Марадон

30 жовтня легендарний аргентинський футболіст Diego Maradona відсвяткував 49-й день народження.

Назва Марадони частіше згадується в останні роки з посиланням на численні скандали, пов’язані з ухиленням від сплати податків, промісних зв’язків, алкогольним та наркотичним зловживанням. Крім того, він активно підтримує ліві політичні рухи і славиться своєю дружністю з кубинським лідером Fidel Castro, Венесуенський президент Hugo Chavez і боксер Майк Тайсон.

У Аргентині церква Марадона була заснована групою друзів і шанувальників аргентинського порту Розаріо 10 років тому. Зараз його послідовники стали більш ніж 120,000 людей по всьому світу. Члени «червного» святкують 22 червня, як їх Великодня, так як це було на цей день у 1986 році, Марадона забив мету з «ручним Богом» проти Англії.

Дієго Марадона є автором одного з найбільших скандалів історії світового спорту. На Кубку світу в Мексиці, 1/4 фіналу зустрілися з холодною війною Аргентина та Англією.

Під час матчу, коротка Марадона, побачивши, що він не досягав кульки з головою після навісу на голові, забиту голку рукою. Коли суддя вказував до центру поля, всі англійські Але було занадто пізно. Завдяки голові, забитому Марадоною, рахунок було 1: 0 на табло.

Після матчу гравець сказав, що «якщо була рука, вона була рукою Бога». Ця заява стала афоризмом, і сама мета є однією з найвідоміших і неоднозначних в історії світового футболу. У свою чергу, англійський прес виніс цей епізод «на руку девіла».

Після 22-х років, Дієго Марадона захочився за акт: Якщо я можу повернутися в час і змінити історію, я б. Тепер я можу лише засвідчити про мої дії. Аргентина стала чемпіоном світу і стала кращим футболістом світу.

У 1994 р. Кубок світу в США капітан аргентинської національної команди Марадона зумів забити лише одну мету проти грецької національної команди.

З того, як він був засуджений за застосування заборонених препаратів.

Тестування, що проводиться після групового турніру матчу проти Греції, розкриває сліди ефедрину в тілі гравця. Після цього Міжнародна Федерація футболу (FIFA) вирішила призупинити Марадону з турніру.

30 жовтня 1997 р., коли виповнилося 37, Марадона оголосила про свою пенсію з футболу.

Але проблеми препарату Дієго Марадона тільки посилені після його виходу з великого футболу.

Крім того, він почав швидко набирати вагу.

р.

У 2005 році Марадона, вага якого з висотою 165 см досягла 120 кг, домовилися до операції з зменшення обсягу шлунку.

1909768р.

У 2005 році Марадона з'явилася зношена Джерсі, яка читає "Стоп Буш" і назвав президентом США в публічному вигляді "генетичний сміття".

р.

У 2005 р. Марадона шокувала громадськість, допускаючи, що під час чвертіфіналу 90-го Кубка світу (1-0), аргентини схопили пляшку води, в яку транквілізатори були змішані.

Про це заявив Марадона, що коли він побачив Аргентинську національну команду лікар, що подає Бранку пляшки води, він думав себе: «Дринк, напій, кожен до дна!» Слід зазначити, що через два дні після матчу Бранку сам сказав, що після пиття Аргентинської води ноги більше не прокинулися.

28 жовтня 2008 Дієго Марадона було запропоновано привести до національної команди Аргентина.

Фотографії: Реутери, Getty Images, Picture-Alliance, Associated Press.