4825
Цікаві факти про Першу світову війну
У Першій світовій війні німці вперше зайняли муфти. В’яжемо полум’я до 40 метрів.
Більше 65 мільйонів чоловіків з 30 країн боролися у світовій війні І. Близько 10 мільйонів померлих. Спілки втратили близько 6 мільйонів солдатів. Потрійний Альянс втратив близько 4 мільйонів солдатів.
Війна І, поранено понад 35 мільйонів солдатів і цивільних осіб. Пошкоджено понад 15 млн.
Поруч 2/3 світової війни У битві загинула смерть. У попередніх конфліктах більшість летять за захворюваннями.
Під час Першої світової війни близько 1/3 всіх військових жертв загинули від іспанської грипу.
Російські збройні сили у Першій світовій війні зафіксували 12 млн. солдатів, що утворили її найбільшу армію у війну. Більше 3/4 були вбиті, травмовані або відсутні.
У серпні 1914 р. німецькі солдати загиближували 150 цивільних осіб у Арбресі. Ці вбивства були частиною стратегії, відомого як Schrecklichkeit ("ітимізація"). Його мета було залягати громадянам окупованих територій, щоб уникнути повстання.
Під час Першої світової війни британські танки спочатку діляться на чоловіків і жінок. Чоловічці були обладнані гарматами і самок з важкою кулеметами.
"Little Willie" був першим прототипом танку в Першій світовій війні. Побудований в 1915 році, в ньому розміщено команду трьох і переведено на швидкості 4.8 км / год.
Художня оболонка і шахти зробили неймовірний шум. У 1917 р. вибухи за Німецькою передньою лінією на битві Месіни біля річки Ypres в Бельгії були почуті в Лондоні, 140 миль (220 км)
The World Pool - це 40-фут (12 м) глибинне озеро, розташоване в Мезіні в Бельгії. Він заповнює пектр, створений вибухом у 1917 р., коли британський детонував шахту, що містить 45 тонн вибухових речовин.
У Першій світовій війні собаки використовуються як месенджери, вони перенесли замовлення на передню лінію в капсулах, прикріплених до тіла. Собаки також використовуються для укладання телеграфів.
У битві з Флер-Курселетом (1916 р.).
Спочатку танки називають «земними кораблями». Тим не менш, щоб передати в якості резервуарів, а не зброї, британський вирішив дати їм ім'я коду «танки».
Найуспішніший пілот Першої світової війни був Рітместер фон Richthofen (1892-1918). Він знизив 80 літаків, більше, ніж будь-який інший пілот у війні. Він загинув після пострілу біля Амієнса. Найуспішніший пілот винищувача Allied був французьким René Fonck (1894-1953), який збив 75 ворожих літаків.
Маргарита Зель (1876-1917), також відомий як Mata Hari, був голландським екзотичним танцівником, обвинуваченим з подвійним захопленням. Хоча вона завжди відмовилась бути шпигуном, французи виступали її в 1917 році.
Коротко перед смертю французьку другу лейтенанта Альфреда Йоберта написав про Першу світову війну в щоденній щоденній щоденній справі: «Макінд пішов божевільним!» Що відбувається? Що таке... Які сцени жаху і карнаж! Я не можу знайти слова, щоб передати мої враження. Навіть він не може бути страшним! Люди божевільні!
Деякі американці проти початкової відмови США, щоб ввести світову війну, так що вони приєдналися до французької іноземної Legion або британської або канадської армії. Група американських льотчиків утворилася в Лафайет Свадрон, яка стала частиною ВПС Франції та одним із найсильніших військових частин Західного фронту.
Для США Вартість $30 млрд.
Після Першої світової війни чотири імперії перестали існувати: мандат, Австро-Угорська, німецька та російська.
Світова війна Я тривав з 1914 по 1918 рр. з битвами, що відбуваються на кожному океані і майже на кожному континенті. Більшість бойових дій, проте, відбувалися в Європі.
терористична група в Сараєво відповідальна за вбивство Франца Фердинанда була названа Black Hand.
Сполучені Штати Америки вступили в світову війну Я протягом останнього року, коли війна була майже над.
Слоган кампанії Woodrow Wilson на другий термін був «Збережений нас з війни». 6 квітня 1917 року.
Світова війна Я був шостим мертвим конфліктом у світовій історії.
Світова війна Я був каталізатором перетворення Росії в Союз радянських соціалістичних республік (США). Це було створення першого комуністичного держави світу і відкриття нового вершню в історії світу. Історики відзначають, що поява СРСР був найяскравим і важливим наслідком Першої світової війни.
Після Другої світової війни, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва та Польща були визнані незалежними державами.
Війна неоднозначна і ліва тисяч солдатів відключена. Щоб виправити травми обличчя, лікарі вдаються до реконструктивної хірургії, і маски використовували для покриття найстрашніших деформацій. Деякі солдати залишалися у приватних лікарнях.