Побутова хімія призводять до ожиріння і діабету

Хімічні речовини, такі як пестициди, барвники, ретаранти полум'я, масла та полімери використовуються для виробництва харчової тари. Доповідь «Науково-практичний посібник впливу хімічних речовин на людський ризик ожиріння та діабету», написаний двома науковцями з Університету Північної Кароліни та Національного університету Кюнгпоок у Південній Кореї, включає в себе 240 наукових праць.

Вчені говорять, що хімічні речовини накопичуються в організмі людини, пригнічують роботу гормонів, погіршують апетит і сповільнюють швидкість спалювання жиру.

Єлизавета Солтер Грін, директор компанії Chem Trust, що фінансується Greenpeace та Світовим фондом тваринництва, сказав: Якщо вплив хімічних речовин порушує гормони за допомогою програмування, ми повинні бути жирними, політика здоров'я повинна приймати дію. Ожиріння і цукровий діабет - це приклади несприятливих тенденцій здоров'я, пов'язаних з ендокринним порушенням, які повинні бути терміново адресовані.
Ми говоримо про профілактику, не лікування. Чем Довіра покликана урядам Великобританії та ЄС невідкладно вжити всіх необхідних заходів для виявлення гормонів, так що хімічні речовини, підозрювані з розвитку цукрового діабету та ожиріння, замінені на безпечні альтернативи.

Співавтор доповіді, професор Мікуель Порта Вищої школи охорони здоров'я, Університет Північної Кароліни, сказав: епідемія ожиріння і цукрового діабету є тяжким занепокоєнням. Проблема дисфункції гормонів повинна бути терміново адресована. Кількість хімічних речовин, які отруюють організм людини дуже значним.
Ми повинні заохочувати нові політики, які допомагають мінімізувати вплив всіх відповідних гормональних порушень на організм людини, особливо, жінки, які планують вагітність, оскільки запобіжники, що розвиваються в мато, знаходяться на найвищому ризику. й

Тим не менш, незалежні експерти вважають, що дослідження було незгодним, а найкращим способом зниження ризику ожиріння та діабету 2 типу є сприяння здоровому способу життя і дієтичних обмежень.

Доктор Ian Frame, керівник дослідження діабету Великобританії, сказав:: Ми вітаємо публікацію цього звіту, але варто підкреслити, що вплив хімічних речовин на ожиріння і цукровий діабет є складним предметом дослідження, залишаючи наше розуміння цього питання дуже обмеженим. Ми не знаємо, чи є посилання між деякими хімічними речовинами та ожирінням та цукровим діабетом.
Але навіть якщо є реальне посилання, ефект хімічних речовин в нашій їжі, швидше за все, буде набагато менше, ніж кількість калорій в ньому. Зрозуміло, що вживання висококалорійних продуктів і напоїв підвищує ризик виникнення зайвої ваги, і це в свою чергу підвищує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу та інших хронічних захворювань.
Не берете цей звіт занадто серйозно, кращий спосіб підтримки здорової ваги і зменшити ризик цукрового діабету 2 типу, щоб обмежити кількість калорій у вашому раціоні, і регулярно виконувати вправи.

Професор Річард Хром, з Центру медичних досліджень з репродуктивного здоров’я в Університеті Едінбурга, сказав: На сьогоднішній день немає прямих доказів, що хімічні речовини дійсно викликають ожиріння або діабет 2 типу, але бідні дієти і переїдання можуть призвести до цього.
Поширене почуття говорить кожен з нас, що вживання неправильних продуктів і харчування занадто багато призведе до ожиріння, а потім цукрового діабету 2 типу.
Свідчення про експериментальні дослідження тварин на краще сумнівно і в будь-якому випадку важко перенести до людини. й