Вчені питають переваги шлюбу

Відносини самі, а не їх офіційний статус, пропонують ряд переваг, за даними дослідника Келлі музика, доцента аналітичного аналізу та управління в Університеті Cornell. Що більше, результати свідчать про те, що для деяких, які проживають разом, можуть бути кращими варіантами, ніж мати штамп на паспорті. Люди, які брали участь у навчанні, були щасливими і мали більшу самооцінку, ніж ті, хто одружився. Це може бути тим, що цивільний шлюб пропонує більший номер для самостійного та особистого зростання, який може бути особливо важливим для деяких людей на певних стадіях життя.

Дослідники дивилися на дані з опитувань 2,737 одноосібних чоловіків і жінок, третина яких почала жити разом протягом шести років від початку відносин. Учасники оцінюють загальний стан здоров’я та щастя, а також їх самооцінка, рівень депресії та сильні зв’язки з друзями та сім’єю.
Виявилося, що відразу після шлюбу або кохабітації люди пережили стрибки в благополуччя. Ті, хто одружений або почав жити з партнером, досвідченими підвищеними рівнями щастя, швидше за все, скаржилися на депресію, ніж ті, хто залишив самостійно, хоча ці переваги зникли з часом.
Життя з коханою людиною під такою ж дахом означає менший контакт з батьками і друзями, ніж одномісні люди, і ці ефекти зберігаються з часом.

«Дві пари покращили здоров’я, когабітанти мають вищі рівні щастя і більшої самооцінки. Для деяких, когабітація є менш непотрібною прихильністю, більше простору для гнучкості, автономії та особистісного зростання.

З одного боку, досвід шлюбу та кохабітації стає все більш схожим. Але з іншого боку, маючи кільце залучення все ще сприймається як соціальний статус.

Інші науковці також погоджуються з тим, що заява «змагає великих переваг» втратила свою дійсність. Наприклад, в сучасному економічному середовищі шлюб не приносить фінансових переваг, як це колись зробив.

У той же час музикант спекулює: Я, безумовно, не кажучи, що шлюб не важливо для особистого благополуччя. Для когось паспортний штамп може бути великим джерелом щастя, але є інші форми любовних відносин, які можуть забезпечити однакові переваги!

Категории

Смотрите также

Новое и интересное